آخرین اخبار
۰۵ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۱

طرح اروپا برای ارسال تسلیحات به اوکراین/ صبر ترامپ برای صلح به پایان نزدیک می‌شود

طرح اروپا برای ارسال تسلیحات به اوکراین/  صبر ترامپ برای صلح به پایان نزدیک می‌شود
بازدید:۱۱۲
صد آنلاین | تحویل ۳ سامانه پاتریوت آلمان به اوکراین، هشدار روبیو درباره تمام شدن صبر ترامپ در قبال روسیه، تاکید مجارستان بر لزوم ممانعت از ادامه درگیری اوکراین، تعداد افراد بسیج شده اجباری و افزایش موارد فرار از ارتش اوکراین، از رویدادهای مهم جنگ هستند.
کد خبر : ۱۷۷۵۷۰
 به گزارش صد آنلاین ، روزنامه "واشنگتن پست" گزارش داده است که مقامات اتحادیه اروپا طرحی را برای ارسال تسلیحات نظامی مورد نیاز ارتش اوکراین و سپس خرید تجهیزات جایگزین از ایالات متحده تدوین کرده‌اند.

در این گزارش آمده است: «حامیان اروپایی کی‌یف امیدوارند طرحی را به اجرا بگذارند که براساس آن، دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا به کشورهای اروپایی اجازه خواهد داد تا سامانه‌های تسلیحاتی یا مهمات موجود خود را به اوکراین منتقل کرده و سپس تجهیزات جایگزین آن را از ایالات متحده خریداری کنند.»

این روزنامه همچنین یادآوری کرده که در سال جاری، آلمان با اصلاح قانون اساسی خود امکان استقراض «صدها میلیارد یورو» برای هزینه‌های نظامی، از جمله خرید تسلیحات برای اوکراین را فراهم کرده است.

مارک روته، دبیرکل ناتو اعلام کرده  که حداقل شش کشور شامل دانمارک، سوئد، فنلاند، بریتانیا، هلند و کانادا آمادگی خود را برای مشارکت در این طرح و انتقال تسلیحات خود به اوکراین اعلام کرده‌اند. لارس لوکه راسموسن، وزیر امور خارجه دانمارک در این‌باره گفت: «البته ما به‌تنهایی نمی‌توانیم این کار را انجام دهیم، به همکاری دیگر شرکا نیاز داریم. البته آماده‌ایم.» در این رابطه روز گذشته، روزنامه "واشنگتن پست" گزارش داد که آلمان سه سامانه پدافند موشکی پاتریوت به اوکراین تحویل داده و در حال مذاکره با واشنگتن برای ارسال سامانه‌های بیشتر و دریافت تجهیزات جایگزین است. بر اساس این اطلاعات، برلین سه سامانه [پاتریوت] را به اوکراین تحویل داده و در حال مذاکره با واشنگتن برای ارسال تعداد بیشتری و دریافت تجهیزات جایگزین است. این نشریه یادآور شده که ابتکارعمل آمریکا برای تأمین تسلیحات کی‌یف از طریق کشورهای اروپایی می‌تواند شامل انتقال سامانه‌های راداری، سامانه‌های جنگ الکترونیک، تجهیزات رهگیری پهپاد و توپخانه نیز باشد. پیش‌تر "وال استریت ژورنال" گزارش داده بود که ایالات متحده تصمیم گرفته تا روند ارسال سامانه‌های پاتریوت را به گونه‌ای بازتنظیم کند که ابتدا به متحدانش تحویل داده شوند تا این سامانه‌ها سریع‌تر به اوکراین برسند. به نوشته این روزنامه، این اقدام نشانگر دشواری‌های مربوط به ارسال سامانه‌های پدافند هوایی آمریکایی و سایر تسلیحات غربی به کی‌یف است، چرا که خطوط تولید صنایع دفاعی به‌سختی قادر به پاسخگویی به درخواست‌های مقامات اوکراینی هستند.

 

روبیو: ترامپ همچنان خواهان حل‌وفصل مناقشه در اوکراین است

مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور  ایالات متحده همچنان به حل‌وفصل مناقشه در اوکراین علاقه‌مند بوده و خواهان اقداماتی مشخص در راستای پایان دادن هرچه سریعتر به این درگیری است.

وی شب گذشته، شنبه، در مصاحبه با شبکه "فاکس نیوز" گفت: «این جنگ ترامپ نیست، ولی او می‌خواهد به آن پایان دهد.»

روبیو یادآور شد که ترامپ از این موضوع ناامید شده که «تعامل خوب و تماس‌های تلفنی‌اش با ولادیمیر پوتین [رئیس‌جمهور روسیه] به هیچ نتیجه‌ای نرسیده و او برخورد خویش با اوکراین را تغییر نداده است.»

وزیر خارجه آمریکا افزود: «زمان اقدام فرارسیده و رئیس‌جمهور این موضوع را کاملاً روشن بیان کرده است. او در حال از دست دادن صبر خود است.»

روبیو همچنین از مسکو خواست که از توصیه‌های ترامپ پیروی کند.

چند روز قبل کارولین لویت، سخنگوی کاخ سفید اعلام کرده بود که رئیس‌جمهور آمریکا تمایل دارد تصمیمات مربوط به اعمال تحریم‌های ضدروسی را شخصاً اتخاذ کند. ترامپ پیش از این هشدار داده بود که ایالات متحده در صورتی که ظرف 50 روز آینده واشنگتن و مسکو به توافقی برای حل‌وفصل بحران اوکراین دست نیابند، تعرفه‌های وارداتی حدود 100 درصدی را علیه روسیه و شرکای تجاری آن اعمال خواهد کرد.

ابراز اطمینان ویتکاف از امکان حل‌وفصل مناقشه در اوکراین

استیون ویتکاف، فرستاده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرد که مایل است تا پایان دوره ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ به حل‌وفصل بحران اوکراین و همچنین برقراری صلحی پایدار در خاورمیانه دست یابد.

شب گذشته در مصاحبه‌ای با شبکه "فاکس نیوز"، از ویتکاف پرسیده شد که چه چیزی می‌تواند پایانی شایسته برای دوران مسئولیت او به‌عنوان فرستاده ویژه در پایان دوره ریاست‌جمهوری ترامپ ـ یعنی سه سال و نیم دیگر ـ باشد. وی پاسخ داد: «اگر ما بتوانیم مشکلات موجود بین روسیه و اوکراین را حل کنیم و توافق‌نامه صلحی امضا شود، چرا که این اتفاق باید رخ دهد... و همچنین اگر به صلحی پایدار در غزه دست پیدا کنیم و صلحی بلندمدت در خاورمیانه برقرار شود... فکر می‌کنم این‌ها بزرگ‌ترین دستاوردهای ما در این دوره خواهند بود.»

بایدن و رهبران اروپایی مانع از موفقیت ترامپ در پرونده اوکراین شدند

پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه مجارستان معتقد است که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، می‌توانست در مذاکرات مربوط به اوکراین به موفقیت‌های بیشتری دست یابد، اگر با مانع‌تراشی‌های جو بایدن، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا و کشورهای اتحادیه اروپا مواجه نمی‌شد.

سییارتو گفت: «اگر رئیس‌جمهور بایدن، و همچنین رهبران اروپایی در شش ماه گذشته مانع تلاش‌های صلح‌جویانه ترامپ نمی‌شدند، او می‌توانست به موفقیت‌های به‌مراتب بیشتری در رابطه با اوکراین در مقایسه با وضعیت کنونی دست یابد.»

وزیر خارجه مجارستان تأکید کرد که رهبران اروپایی و دموکرات‌های آمریکا که مانع تلاش‌های ترامپ شدند، مسئولیت بسیار سنگینی در قبال آنچه اکنون در میدان جنگ اوکراین رخ می‌دهد بر عهده دارند.

اوربان خواستار تلاش برای جلوگیری از جنگ جهانی سوم شد

ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان اعلام کرد که احتمال وقوع جنگ جهانی سوم به‌طور مداوم در حال افزایش است و باید تلاش‌هایی برای جلوگیری از آن صورت گیرد. وی گفت: «امکان وقوع جنگ جهانی سوم به‌طور مداوم در حال افزایش است و ضروری است برای دستیابی به صلح تلاش شود.»

نخست‌وزیر مجارستان همچنین تأکید کرد که در حال حاضر رقابت میان قدرت‌های بزرگ در حال تشدید است و برای جلوگیری از بروز درگیری، باید «ائتلاف‌های صلح‌طلبانه» شکل گیرد.

لیتوانی 30 میلیون یورو برای خرید سامانه پاتریوت برای اوکراین اختصاص می‌دهد

دوویله شاکالینه، وزیر دفاع لیتوانی روز شنبه اعلام کرد که دولت این کشور قصد دارد حدود 30 میلیون یورو برای خرید سامانه‌های پدافند موشکی پاتریوت ساخت آمریکا به منظور ارسال به اوکراین اختصاص دهد.

وی گفت: «جمهوری لیتوانی مواضع خود را اعلام کرده و قصد دارد به روند خرید تسلیحات ساخت آمریکا، به‌ویژه سامانه‌های پاتریوت، بپیوندد و برای این منظور حدود 30 میلیون یورو اختصاص خواهد داد.»

وزیر دفاع لیتوانی تأکید کرد که این تصمیم پس از دیدار با پیت هگست، وزیر دفاع ایالات متحده و همتایانش از کشورهای حوزه دریای بالتیک اتخاذ شده است. به گفته او، این اقدام، بیانگر حمایت راهبردی ویلنیوس از سیاست رئیس‌جمهور دونالد ترامپ در زمینه ارسال تسلیحات از اروپا به کی‌یف است.

وزارت خارجه روسیه: بیش از 70 درصد نیروهای ارتش اوکراین به‌زور بسیج شده‌اند

رودیون میروشنیک، سفیر تام الاختیار وزارت امور خارجه روسیه در امور مربوط به جنایات مقامات کی‌یف، در مصاحبه‌ای اعلام کرد که بیش از 70 درصد از نیروهای ارتش اوکراین افرادی هستند که به‌زور به خدمت نظامی گرفته شده‌اند.

وی گفت: «بیش از 70 تا 75 درصد از ترکیب ارتش اوکراین، افرادی هستند که به‌زور بسیج‌ شده‌اند. باور کنید، بخش قابل‌توجهی از این افراد که آن‌ها را گرفته‌اند، با تمام توان می‌کوشند که به خط مقدم نروند، وارد سنگر نشوند و در منطقه تماس مستقیم با روسیه از بین نرفته و به نوعی جان خود را نجات دهند.»

به گفته وی، فرار از میدان جنگ به یکی از مشکلات جدی برای ارتش اوکراین تبدیل شده است. طبق داده‌های رسانه‌های اوکراینی، در نیمه نخست سال 2025 بیش از 107 هزار پرونده کیفری در کشور به دلیل ترک خودسرانه واحدهای نظامی و فرار از خدمت به ثبت رسیده است. شمار کل فرارهای نظامیان ارتش اوکراین از آغاز درگیری نظامی تاکنون به حدود 231 هزار مورد نزدیک شده است.

طبق این اطلاعات، این آمار فقط شامل مواردی می‌شود که در مورد آن‌ها پرونده قضایی تشکیل شده است. اما طبق گفته منابع روسی، آمار واقعی بسیار بیشتر از این است و این موضوع می‌تواند به‌شکل اجتناب‌ناپذیری به فروپاشی خطوط دفاعی ارتش اوکراین در میدان نبرد منجر شود. به گفته این مقام روس، با این روند، فروپاشی در جبهه‌ها چندان دور از انتظار نیست.

 

آشنایی بازرسان آژانس با عواقب حملات به نیروگاه زاپروژیا

به گزارش دفتر مطبوعاتی نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا، کارکنان این نیروگاه پیامدهای حملات ارتش اوکراین به این تأسیسات را به بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) نشان دادند. 

در این گزارش آمده است: «هدف از این بازدید، فراهم ساختن امکان برای بازرسان آژانس بود تا از نزدیک بتوانند واقعیت حملات به شهر اتمی را که به کشته شدن غیرنظامیان منجر شده، تأیید کنند.»

طبق این اطلاعات، آثار حمله به ایستگاه آتش‌نشانی نیروگاه و همچنین محل اصابت حملات در شهر انرگودار در مجاورت نیروگاه، که در آن چند غیرنظامی کشته شدند، به بازرسان نشان داده شد. دفتر مطبوعاتی نیروگاه هشدار داد که پس از چنین اقداماتی، سطح تهدید برای ایمنی هسته‌ای همچنان بسیار بالا باقی می‌ماند.

روز جمعه یک پهپاد متعلق به ارتش اوکراین یک بمب را بر روی پارکینگی در نزدیکی ایستگاه آتش‌نشانی نیروگاه زاپروژیا رها کرد. در پی این حادثه، تیم‌های اضطراری وزارت شرایط اضطراری روسیه به محل اعزام شدند. در همان روز، یوگنی بالیتسکی، فرماندار منطقه زاپروژیا اعلام کرد که بر اثر گلوله‌باران سنگین شهر انرگودار توسط نیروهای مسلح اوکراینی، دو غیرنظامی کشته و دو تن دیگر زخمی شدند.

درگیری لفظی آمریکا و چین بر سر اوکراین در نشست شورای امنیت

خبرگزاری "رویترز" روز شنبه فاش کرد که در نشست شورای امنیت سازمان ملل، بین دیپلمات‌های آمریکایی و چینی بر سر موضوع اوکراین تنش و بحث لفظی شکل گرفت.

دوروتی شی، نماینده موقت آمریکا در سازمان ملل، از چین خواستار توقف صادرات محصولاتی به روسیه شد که به‌زعم واشنگتن می‌توانند در مجتمع صنایع نظامی این کشور مورد استفاده قرار گیرند.

البته گن شوآنگ، نماینده چین در این نشست، این اتهامات را رد کرده و یادآور شد که جمهوری خلق چین در این مناقشه نظامی نقشی ندارد و به هیچ‌یک از طرفین جنگ تسلیحات ارسال نکرده است. وی همچنین از آمریکا خواست از سیاست مقصر جلوه دادن دیگران و ایجاد رویارویی دست بردارد.

او در سخنرانی خود خطاب به شورای امنیت گفت: «ما از ایالات متحده می‌خواهیم که از مقصر دانستن دیگران در قبال وضعیت اوکراین یا دامن‌زدن به رویارویی دست بکشد و در عوض، نقش سازنده‌تری در زمینه توقف درگیری و مذاکرات صلح ایفا کند.»

از سوی دیگر، دیمیتری پولیانسکی، معاون اول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل نیز در این نشست اعلام کرد که مسکو خواستار برگزاری نشست شورای امنیت در تاریخ 31 جولای به منظور بررسی برخی تلاش‌ها برای به شکست کشاندن مذاکرات صلح میان روسیه و اوکراین در استانبول شده است. به گفته وی، روسیه پیشنهاد کرده که این نشست بر اقداماتی متمرکز باشد که مانع از حل‌وفصل دیپلماتیک این درگیری‌ شده است./تسنیم

 

 
اشتراک گذاری:
گزارش خطا
ارسال نظر
پربیننده‌ها پربحث‌ها