به گزارش صد آنلاین، یک تحقیق جدید از دانشمندان دانشگاه نیویورک نشان داده که تماس مداوم با نوعی ماده شیمیایی بهکاررفته در پلاستیکها به نام «دی-۲-اتیلهگزیل فتالات» (DEHP)، میتواند با مرگومیر گسترده ناشی از بیماریهای قلبی مرتبط باشد. طبق یافتههای این مطالعه، تنها در سال ۲۰۱۸، بیش از ۳۶۵ هزار مورد مرگ قلبی در جهان ممکن است به این ماده سمی مربوط باشد.
دکتر «سارا هایمن»، محقق ارشد این پژوهش، تأکید کرد که ارتباط مستقیم بین فتالاتها و بیماریهای قلبی، نگرانیهای تازهای را نسبت به اثرات پنهان این ترکیبات در زندگی روزمره بهوجود آورده است.
وی هشدار داد که این مواد، علاوهبر آسیبهای قلبی، میتوانند تعادل هورمونی بدن را برهم زنند و خطر ابتلا به بیماریهایی مانند آسم، چاقی و دیابت نوع ۲ را افزایش دهند.
مطالعه مورد نظر با تحلیل دادههای دهها تحقیق پیشین، میزان تماس جهانی افراد با DEHP را در بیش از ۲۰۰ کشور بررسی کرده است. این میزان با استفاده از نمونههای ادرار افراد، که حاوی نشانههایی از تجزیه این ماده شیمیایی هستند، تخمین زده شد.
نتایج نشان دادند که افراد ۵۵ تا ۶۴ ساله در معرض بیشترین خطر بودهاند و در برخی مناطق، تا ۱۳ درصد از مرگومیرهای قلبی در این گروه سنی میتواند ناشی از تماس با فتالاتها باشد. در میان کشورهای بررسیشده، هند، پاکستان و مصر بیشترین تعداد مرگهای قلبی مرتبط با این ماده را تجربه کردهاند.
به گفته دکتر «لئوناردو تراساند»، یکی دیگر از محققان این تیم، این یافتهها نشاندهنده شکاف جدی در پیامدهای بهداشتی صنعتیسازی سریع و مصرف بالای پلاستیک در برخی کشورهای در حال توسعه است. وی بر لزوم تصویب فوری مقررات جهانی برای کنترل استفاده از فتالاتها تأکید کرد و هشدار داد که ادامه روند فعلی، سلامت میلیونها نفر را در معرض تهدید قرار میدهد./ سلامت نیوز