این علائم به شما می گوید در دهه ۳۰ یا ۴۰ به فیزیوتراپی نیاز دارید
بازدید:۱۳۷
صد آنلاین | با افزایش سن، حرکتپذیری بدن دچار تغییراتی میشود و خطر بروز مشکلات مفصلی در آینده افزایش مییابد. فیزیوتراپی منظم در دههی ۳۰ و ۴۰ زندگی میتواند از بروز چنین مشکلاتی پیشگیری کند. در ادامه، آنچه باید در اینباره بدانید آمده است.
به گزارش
صد آنلاین، با افزایش سن، بدن ما دستخوش تغییرات فیزیکی میشود. از سوی دیگر، چالشهایی مانند استرس کاری، وضعیتهای نامناسب بدنی در محیط کار و اشکالات مربوط به ارگونومی، همگی میتوانند به بروز مشکلات اسکلتی-عضلانی منجر شوند.
مشکلات اسکلتی-عضلانی، به اختلالاتی گفته میشود که بر سیستم اسکلتی-عضلانی بدن تأثیر میگذارند؛ این سیستم شامل استخوانها، مفاصل، عضلات، رباطها، تاندونها و اعصاب است و این اختلالات ممکن است موجب درد، خشکی و محدودیت در حرکت شوند.
در چنین شرایطی، فیزیوتراپی میتواند بسیار مفید واقع شود. اگر در دههی ۳۰ یا ۴۰ زندگی هستید و با مشکلاتی در استخوانها، مفاصل یا عضلات خود مواجهید، میتوانید هر از گاهی به فیزیوتراپی مراجعه کنید. در ادامه با فواید فیزیوتراپی و نظر متخصصان در این زمینه آشنا خواهید شد.
نقش فیزیوتراپی پس از دههی ۳۰ زندگی
فیزیوتراپی، که با عنوان «درمان فیزیکی» نیز شناخته میشود، شاخهای از مراقبتهای بهداشتی است که بر بهبود وضعیت جسمانی افراد تمرکز دارد؛ این امر از طریق بازیابی عملکرد بدن، درمان آسیبها یا ناتوانیها و با استفاده از حرکات، تمرینات ورزشی و روشهای دستی انجام میشود.
دکتر شریاس کاتارانی، رئیس بخش فیزیوتراپی بیمارستان جاسلوک بمبئی، بیان میکند:
«با افزایش سن، بدن دچار فرسایش در برخی مفاصل میشود. افراد بالای ۳۰ سال ممکن است به دلیل کار، وضعیت بدنی نامناسب یا حتی آسیبهای قدیمی، دچار مشکلات اسکلتی-عضلانی شوند. زنان بالای ۳۰ سال نیز ممکن است با بیماریهایی مانند فیبرومیالژیا، آرتریت یا حتی پوکی استخوان مواجه شوند. با بالا رفتن سن، انعطافپذیری و تحرک بدن کاهش مییابد.»
در چنین شرایطی، فیزیوتراپی میتواند به بهبود نیازهای عملکردی بدن و ارتقاء کیفیت کلی زندگی کمک کند.
مطالعهای که در سال ۲۰۲۴ در ژورنال Frontiers in Public Health منتشر شد، تأثیر فیزیوتراپی را بر افراد مسن و نقش میزان و مدت جلسات آن بررسی کرد. این مطالعه بر روی ۳۸۴ سالمند مبتلا به بیماریهایی نظیر آرتریت، فشار خون بالا، پوکی استخوان، بیماری انسدادی مزمن ریه (COPD) و دیابت انجام شد. نتایج نشان داد که فیزیوتراپی باعث کاهش درد، بهبود تحرک و افزایش استقلال این افراد شد. همچنین مشخص شد که افزایش تعداد جلسات، به کاهش بهتر درد منجر میشود و جلسات طولانیتر تأثیر بیشتری بر کاهش درد و بهبود حرکت دارند.
هر چند وقت یکبار باید در دههی ۳۰ و ۴۰ سالگی به فیزیوتراپی مراجعه کرد؟
فیزیوتراپی به حفظ سبک زندگی بدون درد، فعال و عملکردی کمک میکند. متخصصان توصیه میکنند که افراد برای حفظ انعطافپذیری، قدرت بدنی و سلامت مفاصل، دستکم دو بار در هفته به فیزیوتراپی مراجعه کنند.
دکتر سالومه سِکوئیرا، کارشناس فیزیولوژی ورزشی، متخصص حرکات اصلاحی و فیزیوتراپیست بیمارستان جاسلوک بمبئی، به تیم OnlyMyHealth میگوید:
«مطالعات نشان میدهد افرادی که در سنین پایینتر دچار مشکلات اسکلتی-عضلانی میشوند، ممکن است بهدلیل کاهش فعالیت بدنی، افزایش خطر زمینخوردگی و بیماریهای مرتبطی همچون بیماریهای قلبی و اختلالات متابولیک، طول عمر کوتاهتری داشته باشند.»
وی اضافه میکند که تغییرات مفصلی و عضلانی مرتبط با سن، به دلیل سبک زندگی کمتحرک، وضعیت بدنی نامناسب، چاقی و کمبود فعالیت جسمانی، امروزه در بزرگسالان جوان نیز بهطور فزایندهای مشاهده میشود. شرایطی مانند آرتروز زودرس، کمردرد مزمن و تحلیل عضلات در افراد ۳۰ تا ۴۰ ساله روزبهروز شایعتر میشوند.
به گفتهی دکتر سکوئیرا، آغاز زودهنگام فیزیوتراپی میتواند روند این تغییرات را کند کرده و به حفظ سلامت بلندمدت بدن کمک کند.
نشانههایی که ممکن است به فیزیوتراپی نیاز داشته باشید
باید توجه داشت که فیزیوتراپی فقط برای دوران نقاهت پس از آسیبدیدگی نیست؛ بلکه روشی پیشگیرانه برای حفظ تحرک، جلوگیری از درد و پشتیبانی از سلامت طولانیمدت است. بنابراین، اگر دچار یکی از شرایط زیر هستید، ممکن است فیزیوتراپی برایتان سودمند باشد:
• وضعیت بدنی نامناسب
• محدودیت در دامنهی حرکتی
• درد مداوم در مفاصل
• خشکی یا کاهش تحرک
• اختلال در تعادل یا هماهنگی حرکات
• ضعف در سلامت استخوانها
• ابتلا به بیماریهای مزمنی مانند دیابت، فشار خون بالا یا بیماری قلبی
جمعبندی
چه فردی ۳۰ ساله باشید که دائماً از کمردرد رنج میبرد، و چه شخصی در دههی ۴۰ زندگی که با مشکلات همیشگی مفاصل دستوپنجه نرم میکند، فیزیوتراپی میتواند بسیار مفید واقع شود. بهطور کلی، جلسات منظم فیزیوتراپی در دههی ۳۰ و ۴۰ زندگی نهتنها برای سیستم اسکلتی-عضلانی مفید است، بلکه از بروز بیماریهای مزمنی مانند آرتریت و پوکی استخوان در آینده نیز پیشگیری میکند. اگر میخواهید فیزیوتراپی را آغاز کنید، بهتر است با یک متخصص یا پزشک مشورت نمایید تا راهنماییهای لازم را دریافت کنید./ انتخاب