آخرین اخبار
۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۰

این نشانه‌ها یعنی به زوال عقل دچار می شوید/ علائم آلزایمر از چند سالگی شروع می‌شود؟

این نشانه‌ها یعنی به زوال عقل دچار می شوید/ علائم آلزایمر از چند سالگی شروع می‌شود؟
بازدید:۱۶۹
صد آنلاین | محققان می‌گویند این یافته‌ها زمینه را برای تشخیص زودهنگام بیماری آلزایمر و زوال عقل فراهم می‌کند. به گفته محققان، این اولین مطالعه‌ای است که به بررسی عوامل خطر زوال عقل و بیماری آلزایمر در گروه بزرگی از بزرگسالان جوان سالم می‌پردازد.
کد خبر : ۱۶۵۵۷۸

به گزارش صد آنلاین، نشانه‌های بیماری آلزایمر معمولاً در سنین بالاتر (معمولاً بعد از ۶۵ سالگی) ظاهر می‌شوند، اما تحقیقات جدید نشان می‌دهند که عوامل خطر و تغییرات شناختی مرتبط با زوال عقل و آلزایمر می‌توانند از دهه دوم و سوم عمر فرد آغاز شوند ؛ یعنی از حدود ۲۰ تا ۳۰ سالگی .

 

یافته‌های مهم تحقیق:

  • عمر شروع تغییرات شناختی:
    تغییرات عملکرد مغزی افراد – از جمله حافظه و توانایی‌های شناختی – تحت تأثیر عوامل خطر قلبی-عروقی (مانند فشار خون، کلسترول، شاخص توده بدنی و...) قرار می‌گیرند و این تغییرات را می‌توان در سنین ۲۴ تا ۴۴ سالگی مشاهده کرد.

  • نمره CAIDE (عامل خطر قلبی-عروقی و پیری):
    این نمره که ترکیبی از عوامل خطر مختلف است (شامل سطح تحصیلات، فشارخون، کلسترول، وزن، ورزش و غیره)، با عملکرد شناختی ضعیف‌تر در سنین پایین (اوایل ۲۰ تا ۴۰ سالگی) همبستگی دارد.

  • نشانگرهای زیستی آلزایمر (ATN):

    • آمیلوئید بتا و پروتئین تائو که نقش اصلی در بروز آلزایمر دارند، حتی از سنین ۴۰ سالگی یا کمتر نیز وجود دارند.
    • این نشانگرهای زیستی به طور مستقیم با عملکرد شناختی افراد در اوایل بزرگسالی همبستگی داشتند.
  • مطالعه طولانی‌مدت:
    داده‌ها از یک پژوهش بلندمدت بررسی شدند که افراد را از دوران نوجوانی تا بزرگسالی میانسال دنبال کرده بودند. شرکت‌کنندگان در سنین ۲۴ تا ۳۴ سالگی و دوباره در ۳۴ تا ۴۴ سالگی تست شناختی داده بودند.

 

نتیجه‌گیری:

این مطالعه نشان می‌دهد که علائم زودهنگام بیماری آلزایمر و زوال عقل می‌توانند از بیست سال قبل از بروز علائم بالینی قابل تشخیص باشند. بنابراین، پیشگیری و مدیریت عوامل خطر باید از جوانی آغاز شود  – به عبارت دیگر، سلامت قلب، کنترل فشار خون و کلسترول، تحرک فیزیکی و سبک زندگی سالم در دهه دوم و سوم عمر می‌توانند نقش مهمی در جلوگیری از بیماری‌های شناختی در آینده داشته باشند./ مهر

اشتراک گذاری:
گزارش خطا
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها