آخرین اخبار
۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۶:۵۵
چین با موفقیت ماموریت شنژو ۲۰ را به پایان رساند
بازدید:۸۸
صد آنلاین | .چین با موفقیت ماموریت شنژو ۲۰ را پرتاب کرد و این رویداد نشان‌دهنده پیشرفت قابل توجه این کشور در زمینه اکتشافات فضایی است.
کد خبر : ۱۶۲۰۳۰
به گزارش صد آنلاین،  این ماموریت، نهمین ماموریت سرنشین‌دار به مقصد ایستگاه فضایی تیانگونگ (Tiangong) بوده و بخشی از برنامه بلندمدت چین برای توسعه حضور خود در فضا محسوب می‌شود.

 

زمان پرتاب :
ماموریت شنژو ۲۰ در تاریخ ۲۴ آوریل ۲۰۲۳ ساعت ۱۲:۴۷ به وقت ایران (۵:۱۷ به وقت منطقه زمانی شرقی) از مرکز پرتاب ماهواره جیوکوان (Jiuquan) در شمال غربی چین با استفاده از موشک حامل لانگ مارچ-۲اف (Long March-2F) به فضا پرتاب شد.

اعضای خدمه :

فرمانده: چن دونگ (Chen Dong): این سومین ماموریت فضایی اوست.

چن ژونگری (Chen Zhongrui): فضانورد تازه‌کار که طی دوره جذب سال ۲۰۲۰ انتخاب شده است.

وانگ جی (Wang Jie): دیگر فضانورد تازه‌کار که نیز در همان دوره انتخاب شده است.

هدف ماموریت :
خدمه شنژو ۲۰ قرار است یک مأموریت ۶ ماهه را در ایستگاه فضایی تیانگونگ انجام دهند. این ماموریت شامل انجام آزمایش‌های علمی، نگهداری از ایستگاه فضایی و انجام فعالیت‌های عملیاتی مختلف است.

وصل شدن به ایستگاه فضایی :
فضاپیمای شنژو ۲۰ حدود ۶.۵ ساعت پس از پرتاب به ایستگاه فضایی تیانگونگ رسید و به آن متصل شد. خدمه ماموریت شنژو ۱۹ که قبلاً در ایستگاه فضایی حضور داشتند، از آنها استقبال کردند و پس از انتقال مسئولیت‌ها، آماده بازگشت به زمین شدند.

بازگشت خدمه شنژو ۱۹ :
بر اساس اطلاعیه‌های ارائه‌شده، خدمه ماموریت شنژو ۱۹ که شامل کای شوژه (Cai Xuzhe) و دو همکارش بودند، قرار است در تاریخ ۲۹ آوریل ۲۰۲۳ به زمین بازگردند. این بازگشت پس از یک مأموریت موفق چندماهه در ایستگاه فضایی صورت می‌گیرد.

موقعیت ایستگاه فضایی تیانگونگ :
ایستگاه فضایی تیانگونگ در مداری بین ۳۴۰ تا ۴۵۰ کیلومتری بالای سطح زمین قرار دارد. این ایستگاه شامل سه ماژول اصلی است که در اکتبر ۲۰۲۲ به طور کامل مونتاژ شد.

مرحله کاربرد و توسعه :
ماموریت شنژو ۲۰ پنجمین مأموریت از مأموریت‌هایی است که آژانس فضایی سرنشین‌دار چین (CMSA) آنها را بخشی از مرحله "کاربرد و توسعه" ایستگاه فضایی چین می‌داند. این مرحله نشان‌دهنده این است که چین به طور جدی در حال استفاده از تیانگونگ برای اهداف علمی و تحقیقاتی است./ عصر ایران 

 
اشتراک گذاری:
برچسب ها :
ارسال نظر