به گزارش صد آنلاین، وی با اشاره به اهمیت نقش پدر و مادر برای رسیدن به این مهم، اظهار کرد: والدینی که اعتقادات و اخلاقیات معنوی دارند و به دستورات اسلام پایبند هستند، توجه فرزندان شان نیز به سمت خداوند کشیده میشود.
پژوهشگر حوزوی در رابطه با نقش پدر در تربیت دینی گفت: نقش پدر در تربیت دینی فرزند شامل تربیت اخلاقی و تکامل معنوی فرزند است. همانگونه که سفارش شده است فرزندان باید به سمت اخلاقیات گرایش پیدا کنند که این مهم بر عهده پدر خانواده است، پدر با تلاش خود می تواند روزی حلال به خانه برد. روزی حلال سبب صالحیت فرزندان خواهد شد همچنین پدر با نیکی به فرزندان خود می تواند نیاز روانی و عاطفی فرزندان را برطرف سازد.
وی در رابطه با نقش مادر در تربیت دینی فرزندان بیان کرد: مادر قبل از ازدواج، قبل از بارداری، در دوران بارداری و بعد از آن باید توجه ویژهای به معنویات داشته باشد. در حین شیردهی نیز، مادر نقش مهمی در پرورش کودک ایفا میکند. او با آغوش گرفتن و ابراز مهر و محبت میتواند نیازهای عاطفی فرزندانش را تأمین کند. همچنین، آموزش معنویات و شرکت در مراسم عزای اهل بیت علیهمالسلام نیز از وظایف مادران به شمار میآید.
اصانلو ادامه داد: نقش اعتقادی و اخلاقی والدین بر روی فرزندان بسیار حیاتی است. یکی از جنبههای مهم این تأثیر، پرورش راستگویی در فرزندان است. والدین باید محیط خانه و اطراف خود را به گونهای بسازند که فرزندان در فضایی راستگو رشد کنند و همچنین خود نیز باید از دروغگویی دوری کنند.
وی گفت: علاوه بر این، پرورش سخاوت در فرزندان نیز ضروری است تا نوجوانان و جوانان با یادگیری این ارزش، در جهاد و ایثار پیش قدم شوند. همچنین، اعتماد به نفس میتواند به کرامت انسانی کمک کرده و فرزندان را از رذایل اخلاقی دور نگه دارد./ حوزه