به گزارش صد آنلاین، در گزارشی که توسط وب سایت آمریکایی «Live Strong» منتشر شد، با توجه به توصیههای «نیکل کامتا» متخصص گوارش، ۶ دلیل انسداد روده بررسی شد.
سبک زندگی بی تحرک با یبوست همراه است و استراتژیهایی که شامل افزایش تمرینهای ورزشی هستند، علایم یبوست را بهبود بخشیده اند. او توصیه میکند متوسط ۳ بار در هفته بین ۲۰ تا ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی انجام دهید تا سیستم گوارشی سالم حفظ شود.
غده فوق کلیوی در لحظات استرس شدید آدرنالین بیشتری تولید میکند. آدرنالین هورمونی است که در پاسخ به استرس، هیجان و خطر ترشح شده و جریان خون در بدن را از سیستم گوارشی به سمت سایر اندامهای حیاتی مانند قلب، ریهها و مغز هدایت میکند، بنابراین حرکت روده شما را کند کرده و باعث یبوست میشود.
بهداشت روانی باید برای افرادی که تحت استرس شدید هستند در اولویت باشد و ارائه دهندگان خدمات بهداشتی میتوانند به ارائه درمانها، مکانیسمهای مقابلهای روانشناختی و اصلاح رفتار آنها کمک کنند.
این پزشک هشدار میدهد که نادیده گرفتن تمایل به دفع میتواند در بروز یبوست نقش داشته باشد. اگر تأخیر مکرر باشد، مشکل ممکن است مربوط به تلاش برای جلوگیری از درد همراه با مدفوع به عنوان مثال در نتیجه مدفوع خشک یا بواسیر باشد.
یبوست بعد از حالت تهوع به عنوان شایعترین مشکل گوارشی در دوران بارداری است، زیرا ۴۰ درصد زنان به دلیل تغییرات هورمونی و فیزیولوژیکی بدن از علایم یبوست در دوران بارداری رنج میبرند.
جای تعجب نیست که مشکلات اساسی گوارشی، مانند سندرم روده تحریک پذیر باعث یبوست میشوند اما مشکلات بهداشتی غیر رودهای نیز ممکن است یاعث کُندی حرکات روده شود.
ممکن است اختلالات سیستم غدد درون ریز یا سیستم عصبی همگی با یبوست مرتبط باشند، از جمله کم کاری تیروئید، دیابت، بیماری پارکینسون و سایر موارد.
اختلالات روانی از جمله افسردگی نیز مانند استرس میتواند روده را از بین ببرد. طبق مرکز پزشکی اروینگ دانشگاه کلمبیا، یک سوم کسانی که افسردگی دارند از یبوست مزمن نیز رنج میبرند.
برخی از داروها از جمله آنتی کولینرژیک ها، مواد افیونی، مسدود کنندههای کانال کلسیم، مکملهای آهن و برخی از داروهای ضد افسردگی ممکن است باعث یبوست شوند. افراد مسن بیشتر در معرض عوارض جانبی این داروها بر روی روده هستند، زیرا اغلب آنها این داروها را همزمان مصرف میکنند./ایسکانیوز