به گزارش صد آنلاین، حققان میگویند این نوشیدنیهای یخی محبوب میتوانند باعث کاهش خطرناک سطح قند خون و اختلالات متابولیکی در کودکان 7 ساله و کمتر شوند. مطالعه آنها شامل 21 کودک در بریتانیا و ایرلند بود… تقریباً همه آنها ظرف یک ساعت پس از نوشیدن یک نوشیدنی یخی حاوی گلیسرول بیمار شدند. بیشتر آنها نیمههوشیار یا بیهوش بودند زمانی که به بیمارستان منتقل شدند. 20 نفر از آنها سطح قند خون بسیار پایین همراه با علائم متابولیکی دیگر از جمله پایین بودن سطح پتاسیم، اسید لاکتیک زیاد و سطح بالای تری گلیسیرید داشتند. خوشبختانه همه کودکان پس از تثبیت سطح قند خون خود به سرعت بهبود یافتند.
نویسنده ارشد میگوید: حرفهایهای بهداشتی و والدین باید آگاه باشند که کودکان کوچک ممکن است به دلیل مسمومیت با گلیسرول به طور جدی بیمار شوند…
محققان میگویند کودکان خردسال ممکن است آسیبپذیرتر باشند زیرا بدن کوچک آنها و متابولیسم در حال توسعهشان قادر به پردازش الکل شکر به طور مؤثر نیست.
علاوه بر نوشیدنیهای یخی، گلیسرول همچنین به عنوان جایگزین شکر در میلههای پروتئینی، شیکها، غذاهای رژیمی، میوههای خشک، آدامس و آبنباتهای بدون شکر استفاده میشود. این ماده توسط اداره غذا و دارو (FDA) در ایالات متحده برای استفاده به عنوان افزودنی غذایی تأیید شده است./ انتخاب