آخرین اخبار
۰۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۵
حکم شرعی خون مردگی زیر ناخن هنگام وضو و غسل
بازدید:۲۵۰
خون مردگی زیر ناخن یکی از مشکلات رایج است که ممکن است هنگام وضو یا غسل باعث ابهاماتی شود. سوال اینجاست که آیا خون مردگی زیر ناخن نجس است و چه حکمی برای وضو و غسل در این حالت وجود دارد؟ در این مقاله به بررسی حکم شرعی خون مردگی زیر ناخن و نظرات مراجع تقلید در این زمینه پرداخته‌ایم.
کد خبر : ۱۴۸۴۰۸

به گزارش صدآنلاین، هنگامی که ناخن ضربه می‌خورد یا دچار کوفتگی می‌شود، ممکن است خون مردگی در زیر ناخن ایجاد شود. در این حالت، مهم‌ترین سوال این است که آیا خون مردگی نجس است و می‌تواند مانع از انجام وضو یا غسل شود؟

 

 

 

اگر خون مردگی به‌طور کامل با خون جاری متفاوت باشد (به‌طوری که نتوان به آن عنوان خون داد)، این خون مردگی پاک است و مانعی برای وضو یا غسل ایجاد نمی‌کند.

 

 

 

اگر خون مردگی مشابه خون باشد و خون از زخم خارج شده باشد:

در صورتی که جداسازی خون از زخم دشوار نباشد، باید خون را جدا کرده و سپس وضو یا غسل بگیرید.

اگر جداسازی خون مشکل است، ابتدا باید زخم را شستشو دهید، سپس یک پارچه تمیز بر روی زخم بگذارید و دست‌ تر خود را بر آن پارچه بکشید.

نظرات مراجع تقلید در مورد خون مردگی زیر ناخن

نظر مراجع تقلید در مورد خون مردگی زیر ناخن به‌طور جزئی متفاوت است:

آیت الله سیستانی: اگر خون مردگی قابل تشخیص به‌عنوان خون نباشد، پاک است و می‌توانید وضو یا غسل بگیرید. اما اگر خون مردگی شبیه خون باشد و شما نتوانید خون را جدا کنید، باید تیمم کنید.

 

 

 

آیت الله فاضل لنکرانی: خون مردگی زیر ناخن تا زمانی که خون از زخم بیرون نیامده باشد، نجس نیست و می‌توانید وضو بگیرید یا غسل کنید. در صورت بیرون آمدن خون، دستور العمل خاصی که در بخش "حکم خون مردگی زیر ناخن" ذکر شد، باید رعایت شود.

آیت الله تبریزی: اگر خون مردگی به‌طور کامل خون باشد، باید خون را جدا کنید و اگر جدا کردن آن مشکل باشد، باید علاوه بر وضو، تیمم نیز انجام دهید.

آیت الله خوئی: مشابه نظر آیت الله فاضل، اگر خون مردگی شبیه خون باشد و شما نتوانید آن را جدا کنید، باید تیمم کنید.

 

 

 

آیت الله خامنه‌ای: اگر خون مردگی به رنگ خون نباشد یا آبی که از زخم خارج می‌شود، رنگ خون را نداشته باشد، پاک است. در غیر این صورت، زخم و آبی که از آن خارج می‌شود، نجس است.

آیت الله مکارم شیرازی: خون مردگی زیر ناخن پاک است و مانعی برای وضو و غسل ایجاد نمی‌کند. در صورت سوراخ شدن ناخن یا پوست و بیرون آمدن خون، باید خون را جدا کنید یا از پارچه تمیز استفاده کنید و پس از وضو، تیمم انجام دهید.

 

 

 

حکم در صورتی که نتوانیم خون را تشخیص دهیم

اگر فرد نتواند تشخیص دهد که خون مردگی ناشی از خون است یا کوفتگی بدن، طبق نظر بیشتر مراجع، این نوع خون مردگی پاک است و نیازی به اقدام خاصی برای وضو یا غسل ندارید.

 

 

 

سخن پایانی

خون مردگی زیر ناخن اگر به‌طور صحیح تشخیص داده شود، بر اساس فتاوای مختلف مراجع تقلید، اگر خون به‌صورت واضح وجود نداشته باشد، مانعی برای وضو یا غسل ایجاد نمی‌کند. اگر خون از زخم خارج شده و تشخیص آن مشکل است، در بیشتر موارد باید تیمم نیز انجام شود. برای وضوح بیشتر، بهتر است با نظر مرجع تقلید خود تطبیق دهید.

اشتراک گذاری:
ارسال نظر