آخرین اخبار
۰۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۹
احکام غسل در ماه رمضان/  از حیض تا جنابت
بازدید:۱۷۶
در ماه رمضان، انجام غسل‌های مختلف مانند غسل حیض، جنابت و ارتماسی اهمیت ویژه‌ای دارد. این مسأله برای روزه‌داران ضروری است که به شرایط و احکام مربوط به غسل توجه داشته باشند تا روزه‌شان باطل نشود.
کد خبر : ۱۴۸۳۹۴

به گزارش صدآنلاین، در این مطلب، به بررسی احکام غسل‌های مختلف در ماه رمضان و نظرات مراجع تقلید پرداخته‌ایم.

 

 

 

۱. احکام غسل حیض در ماه رمضان

اگر زن در ماه رمضان قبل از اذان صبح از حیض یا نفاس پاک شود و وقت برای غسل نداشته باشد، باید تیمم کند تا روزه‌اش صحیح باشد. اگر در غسل کوتاهی کرده و تا اذان صبح غسل نکند، روزه‌اش باطل است. نظرات مراجع مانند آیت‌الله خامنه‌ای و آیت‌الله مکارم شیرازی در این زمینه نیز بررسی شده است.

 

 

 

۲. احکام غسل جنابت در ماه رمضان

اگر فردی در ماه رمضان بعد از اذان صبح متوجه شود که جنب شده، روزه‌اش صحیح است. اما اگر عمداً تا اذان صبح غسل نکند، روزه‌اش باطل و نیاز به کفاره دارد. در صورتی که توانایی غسل نداشته باشد یا وقت کافی نباشد، تیمم به جای غسل پذیرفته است.

 

 

۳. حکم غسل ارتماسی در ماه رمضان

غسل ارتماسی در ماه رمضان برای روزه‌داران جایز نیست و اگر به‌طور عمدی انجام شود، روزه باطل است. اما اگر فرد به دلیل فراموشی یا ندانستن غسل ارتماسی انجام دهد، روزه‌اش صحیح است.

 

 

۴. احکام غسل حیض و جنابت اهل سنت

نظرات اهل سنت نیز درباره غسل حیض و جنابت در ماه رمضان متفاوت است. برای مثال، اگر زن قبل از فجر از حیض پاک شود، می‌تواند غسل را بعد از فجر انجام دهد و روزه‌اش صحیح خواهد بود. همچنین، اگر فردی جنابت را تا بعد از فجر به تأخیر بیاندازد، روزه‌اش پذیرفته است به شرطی که قبل از اذان نیت روزه کرده باشد.

 

 

۵. احکام غسل مس میت در ماه رمضان

اگر فردی در حال روزه، مس میت کند، روزه او باطل نمی‌شود و نیازی به غسل مس میت برای او نیست.

اشتراک گذاری:
ارسال نظر