به گزارش صدآنلاین، خرید و فروش طلای آب شده در شرع اسلام مشکلی ندارد و تفاوت خاصی با معاملات سایر انواع طلا ندارد، مشروط بر اینکه معامله بهصورت صادقانه و عاری از ربا انجام شود. مشکل شرعی تنها زمانی پیش میآید که یکی از طرفین معامله قصد فریب طرف مقابل را داشته باشد. برای مثال، اگر فروشنده طلا را به قیمت طلا نو به مشتری بفروشد در حالی که این طلا دست دوم است، چنین معاملهای حرام خواهد بود. به همین دلیل توصیه میشود هنگام خرید طلای آب شده، فقط قطعاتی را که دارای انگ و رسید معتبر آزمایشگاهی هستند، خریداری کنید.
در دین اسلام، احتکار کالاهایی که به نیاز فوری جامعه مربوط میشوند، حرام است، ولی طلا که جزو کالاهای اساسی نیست، احتکار محسوب نمیشود. بنابراین، خرید و نگهداری طلا به قصد پسانداز، از نظر شرعی ایرادی ندارد. طلا به دلیل ارزش ذاتی و کمیاب بودن، از گذشته برای حفظ ارزش دارایی و مقابله با تورم استفاده میشده و نگهداری آن هیچگونه حکم حرامی ندارد.
اگر طلا را با پول خمسداده نشده خریداری کنید، پس از گذشت یک سال از نگهداری آن، خمس بر آن تعلق میگیرد. این به این معنی است که یک پنجم از ارزش طلای نگهداریشده باید بهعنوان خمس پرداخت شود. اما اگر طلا هدیه داده شود، بر اساس فتوای برخی مراجع تقلید، نیازی به پرداخت خمس نیست. همچنین اگر طلا را با پول خمس داده شده خریداری کنید، نیاز به پرداخت خمس بر افزایش ارزش آن نخواهید داشت.
معاملات آنلاین طلا آب شده در صورتی که صرفاً کاغذی نباشد و از قیمتهای فردا برای خرید و فروش استفاده نشود، جایز است. بهطور کلی، معاملات اینترنتی طلا آب شده، در صورتی که از نظر شرعی و قانونی صحیح و مطابق با شرایط باشد، مشکلی ندارد. اگرچه باید از انجام معاملاتی که سبب نوسانات قیمت طلا و ایجاد حباب میشود، پرهیز کرد.
طبق قوانین، برای انجام معاملات آنلاین طلا آب شده، پلتفرمها باید مجوزهای قانونی را از مراجع ذیصلاح دریافت کرده و تحت نظارت دستگاههای ذیربط مانند سازمان بورس و اوراق بهادار و بانک مرکزی باشند. علاوه بر این، اطلاعات مربوط به قیمت و شرایط معامله باید شفاف و به اطلاع سرمایهگذاران برسد.
بهطور کلی، خرید، فروش و نگهداری طلای آب شده از نظر شرعی مشکلی ندارد، به شرط آنکه تمام معاملات بهصورت صادقانه و بدون فریب طرفین صورت گیرد. همچنین، خرید و فروش طلای آب شده برای پسانداز و سرمایهگذاری نیز جایز است و بر اساس فتاوای مراجع تقلید، هیچگونه حرامی در این زمینه وجود ندارد.