آخرین اخبار
۱۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۰
حکم شرعی خوردن ماهی فلس دار در اسلام
بازدید:۱۹۲
غذاهایی که مردم در کشورهای مختلف مصرف می‌کنند، معمولاً با یکدیگر تفاوت‌های زیادی دارد. در این میان، برخی از مسلمانان ممکن است به دلیل مسائل شرعی از امتحان کردن برخی غذاها خودداری کنند. یکی از این غذاها، ماهی‌ها و آبزیان دریایی هستند که در کشور ما به ویژه ماهی‌های فلس‌دار مصرف می‌شود. اما سوال اینجاست که حکم شرعی خوردن ماهی‌های فلس‌دار چیست؟ اگر شما نیز این سوال را دارید، تا پایان این مطلب از مجله ستاره همراه ما باشید.
کد خبر : ۱۴۴۲۳۷

به گزارش صدانلاین، حجت‌الاسلام و المسلمین بهاری درباره حلال یا حرام بودن گوشت ماهیان دریایی گفت: در قرآن آمده است که «از آب شیرین و گوارا گوشت تازه می‌گیرید و از آب شور نیز گوشت تازه برای خوردن پیدا می‌کنید»، اما هیچ اشاره‌ای به شرط پولک‌دار بودن ماهیان نشده است.

 

 

این کارشناس مذهبی همچنین به نقل از کتاب «وسائل الشیعه» بیان کرد که امام صادق (ع) در روایت فرموده‌اند که باید ماهی‌هایی که پولک‌دار هستند، خورده شوند. همچنین حضرت علی (ع) نیز مردم را از خوردن و فروش ماهیان بدون پولک منع می‌کردند.

 

 

وی توضیح داد که ماهی‌های بدون فلس گوشت‌خوار و مردارخوار هستند و به همین دلیل بدن و گوشت آن‌ها ممکن است آلوده باشد. در مقابل، ماهی‌های فلس‌دار گیاه‌خوار هستند و به‌دلیل فلس‌ها از آلودگی‌های دریا محافظت می‌شوند.

وی در ادامه اشاره کرد که پیامبر اسلام (ص) تنها خوردن ماهی‌های پولک‌دار و میگو را حلال اعلام کرده‌اند.

 

 

نظر مراجع تقلید در مورد حکم شرعی ماهی فلس دار

حکم امام خمینی (ره)

طبق نظر امام خمینی (ره)، اگر ماهی فلس‌دار زنده از آب گرفته شود و بعد از خارج شدن از آب بمیرد، خوردن آن حلال است. اگر ماهی در آب بمیرد، پاک است اما خوردن آن حرام است. همچنین ماهی‌های بدون فلس، حتی اگر زنده از آب گرفته شوند، حرام هستند.

 

 

نظر آیت‌الله سیستانی

آیت‌الله سیستانی در پاسخ به سوالات مختلف درباره ماهی‌های دریایی می‌فرمایند که ماهی‌های فلس‌دار حلال هستند و خوردن ماهی‌هایی که فلس ندارند، حرام است. همچنین ایشان خوردن صدف‌های دریایی و روغن ماهی از ماهیان حرام گوشت را جایز نمی‌دانند.

 

 

نظر آیت‌الله مکارم شیرازی

آیت‌الله مکارم شیرازی نیز در پاسخ به سوالات مختلف تأکید کرده‌اند که از غذاهای دریایی تنها ماهی‌های فلس‌دار و میگو حلال هستند. سایر حیوانات دریایی مانند هشت‌پا، ماهی مرکب، خرچنگ و لاک‌پشت حرام گوشت هستند.

 

 

جمع‌بندی

بر اساس نظرات مراجع مختلف، خوردن ماهی‌های فلس‌دار حلال است، اما ماهی‌های بدون فلس، به دلیل ویژگی‌های خاص خود که ممکن است به آلوده بودن گوشت آن‌ها منجر شود، حرام هستند. همچنین برخی از حیوانات دریایی همچون خرچنگ، لاک‌پشت و ماهی‌های مرکب نیز حرام هستند.

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها