به گزارش صد آنلاین، مدیکال نیوز تودی گزارش داد، محققان دریافتند که درمان ترکیبی دو دارو این مسیر را مختل میکند و به سرکوب ایجاد سلولهای سرطانی و رشد تومور کمک میکند.
علائم و نشانه های سرطان مثانه یا تومور مثانه چیست؟
گاهی اوقات افراد مبتلا به تومور مثانه هیچ علامت سرطان مثانه ای را تجربه نمیکنند. علائم سرطان مثانه میتواند شبیه به بیماریهای دیگر دستگاه ادراری مانند سنگ کلیه یا عفونت ادراری باشد. افراد مبتلا به سرطان مثانه علائم و نشانههای زیر را تجربه میکنند:
خون در ادرار یا هماچوری: ادرار به رنگ قرمز روشن یا قرمز تیره (شبیه چای) دیده میشود.
درد یا سوزش ادرار
تکرر ادرار
قطع ادرار
احساس نیاز به ادرار کردن چندین بار در طول شب
احساس نیاز به ادرار کردن، اما عدم توانایی ادرار کردن
کمر درد در یک طرف بدن
سرطان مثانه اغلب زمانی تشخیص داده میشود که فرد به علت مشاهدهی خون در ادرار (هماچوری) به دکتر کلیه و مجاری ادراری و تناسلی مراجعه میکند. هماچوری در سرطان مثانه به این معنی است که به قدری خون در ادرار وجود دارد که بیمار میتواند آن را ببیند.
گاهی مقدار کمی خون در ادرار وجود دارد که قابل مشاهده نیست و هماچوری میکروسکوپی نامیده میشود. هماچوری میکروسکوپی را میتوان فقط با آزمایش ادرار تشخیص داد.
در سال ۲۰۲۲، بیش از ۶۰۰۰۰۰ نفر در سراسر جهان به سرطان مثانه مبتلا شدند و بیش از ۲۲۰۰۰۰ نفر در سراسر جهان بر اثر این بیماری جان خود را از دست دادند.
«تونی هانتر»، محقق ارشد از دانشگاه کالفرنیا، گفت: «در حالی که درمانهای جدیدی برای سرطان مثانه وجود دارد، از جمله درمان ایمنشناختی، اما کاملاً مؤثر نیستند و شیمیدرمانی، پرتودرمانی و BCG (باسیلوس کالمت-گورین) رایجترین درمانها هستند. واضح است که یک نیاز برآورده نشده برای رویکردهای درمانی جدید برای سرطان مثانه وجود دارد.»
تیم هانتر پروتئینی را شناسایی کرده است که معتقدند با تحریک سنتز کلسترول از طریق مدلهای سلول سرطانی موش و مثانه در ایجاد سرطان مثانه نقش دارد.
محققان همچنین دریافتند که درمان ترکیبی دو دارو- از جمله یک استاتین که قبلاً برای کاهش کلسترول در انسان استفاده میشد- این مسیر را مختل میکند و ایجاد سلولهای سرطانی و رشد تومور را سرکوب میکند.
برای این مطالعه، هانتر و تیمش بر روی پروتئین PIN ۱ تمرکز کردند که در مطالعات قبلی نشان داده شده است که بر شروع و پیشروی سرطان تأثیر میگذارد.
هانتر توضیح داد: «PIN ۱ آنزیمی است که قادر است ساختار موضعی پروتئین را با افزایش یا کاهش فعالیت آن تغییر دهد، اما تنها در صورتی که ابتدا فسفات به آن پروتئین در یک مکان خاص متصل شده باشد، که سپس توسط PIN ۱ شناسایی شود.» PIN ۱ در همه ارگانیسمهایی که سلولهایشان هسته دارند، از مخمر گرفته تا انسان وجود دارد، و حفظ آن در طول تکامل نشان میدهد که عملکرد مهمی دارد.
در سلولهای انسانی، PIN ۱ بر روی بسیاری از پروتئینهای هدف اثر میگذارد و ساختار آنها را هنگامی که سیگنال فسفات توسط آنزیم کیناز اضافه شد، تغییر میدهد. PIN ۱ در سطوح بالایی در بسیاری از سرطانها مانند سرطان سینه وجود دارد و مشخص شده است که پروتئینها را در مسیرهای درون سلولی متعددی فعال میکند که سرطان را هدایت میکنند.
هانتر افزود: «در سرطان مثانه، مطالعه ما نشان میدهد که PIN ۱ برای تکثیر و رشد سلولهای سرطانی مثانه و جلوگیری از خودکشی سلولهای تومور با فرآیندی به نام آپوپتوز مهم است. PIN ۱ همچنین برای مهاجرت سلولهای تومور و حمله به بافت اطراف برای تشکیل تومور مورد نیاز است.»
با شناسایی یک هدف دارویی بالقوه جدید برای درمان سرطان مثانه، دانشمندان دریافتند که ترکیبی از استاتین سیمواستاتین و یک مهارکننده PIN ۱ به نام سولفوپین به توقف رشد تومور سرطان مثانه کمک میکند.
منبع: مهر