به گزارش صد آنلاین، به نوشته مجله روانشناسی سلامت شغلی، نتایج یک مطالعه نشان میدهد مشاغل بیتحرک خطر علائم بیخوابی را تا 37درصد افزایش میدهد. در این تحقیق جدید برنامههای کاری، فعالیت بدنی و عادات خواب و میزان فناوری مورد استفاده در کار بیش از هزارکارگر از مرکز ملی «میدلایف» در آمریکا طی یک دوره 10ساله مورد مطالعه قرار گرفته است.
در این تحقیق، افرادی که از الگوهای خواب بهینه برخوردار بودند که شامل چرخههای خواب منظم با سطوح کم خستگی در طول روز میشود، بهعنوان افرادی با خواب خوب درنظر گرفته شدند؛ درحالیکه افرادی که چرخههای خواب کوتاهتر و سطوح بالاتر خستگی در طول روز داشتند، در گروه افراد بیخواب قرار گرفتند.
افرادی که سعی میکردند خواب از دست رفته را با چرت زدن یا خواب اضافی آخر هفته جبران کنند افراد خوابآلود قلمداد شدند.
مشخص شد کارمندانی که در ساعات غیرمعمول کار میکنند، بهویژه شبکارها، بهدلیل شیفتهای عصرشان، ۶۶درصد بیشتر در گروه افرادی که بهدنبال جبران ساعات از دست رفته خواب خود هستند، قرار میگیرند.
الگوهای خواب ضعیف به سختی از بین میرفت و 90درصد از افراد بیخواب تا 10سال بعد علائم مداوم این عارضه را مشاهده کردند. براساس نتایج یک مطالعه دیگر، آنها همچنین 72 تا 188درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی، دیابت، افسردگی و ضعف بودند. نکته جالب توجه این است که این مطالعه ارتباط زیادی بین استفاده از کامپیوتر و بدتر شدن سلامت خواب پیدا نکرد. دستگاههای الکترونیکی نوری از خود ساطع میکنند که میتواند خواب را مختل کند؛ با این حال، محققان میگویند افزایش استفاده از فناوری ممکن است این اثرات منفی را با افزایش کارایی کارکنان خنثی و درنهایت از سلامت خواب آنها محافظت کند.