به گزارش صدآنلاین، در این مطلب، به بررسی علائم، انواع، علل و درمان آرتریت نوجوانی میپردازیم.
آرتریت نوجوانی که به آرتریت روماتیسمی نیز شناخته میشود، نوعی التهاب مفاصل است که در کودکان و نوجوانان زیر 16 سال مشاهده میشود. در این بیماری، سیستم ایمنی بدن به اشتباه به مفاصل حمله کرده و باعث ایجاد التهاب، درد، ورم و سفتی در مفاصل میشود. این التهابها ممکن است در بعضی مواقع بدون نشانههای ظاهری باشند و تنها به صورت تغییرات داخلی، مانند التهاب مفصل یا مشکلات چشمی خود را نشان دهند.
آرتریت نوجوانی به چهار نوع اصلی تقسیم میشود:
پاسیارتیکولار: این نوع از آرتریت بیشتر در سنین 2 تا 4 سالگی رخ میدهد و معمولاً مفاصل بزرگی مانند زانو و قوزک پا را تحت تأثیر قرار میدهد.
پولیارتیکولار: این نوع در کودکان 1 تا 12 سال مشاهده میشود و بیشتر از پنج مفصل را تحت تأثیر قرار میدهد، بهخصوص مفاصلی مانند انگشتان دست و پا، زانو و گردن.
سیستمیک: این نوع شامل التهاب مفاصل، ورم غدد لنفاوی، تب و خستگی است و معمولاً روی قسمتهایی که استخوانها و تاندونها به هم میرسند تأثیر میگذارد.
پسوریاتیک: این نوع از آرتریت هم روی پوست و هم روی مفاصل تأثیر میگذارد و باعث قرمزی و التهاب پوست میشود.
آرتریت نوجوانی ممکن است به دلایل مختلفی ایجاد شود که برخی از آنها عبارتند از:
از جمله علائم رایج آرتریت نوجوانی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
تشخیص آرتریت نوجوانی ممکن است با آزمایشهای مختلفی انجام شود که شامل موارد زیر است:
هدف اصلی درمان آرتریت نوجوانی این است که کودک بتواند به طور طبیعی به فعالیتهای روزانه خود ادامه دهد. درمانهای مختلفی برای این بیماری وجود دارد که شامل موارد زیر هستند:
آرتریت نوجوانی یک بیماری چالشبرانگیز است که میتواند تأثیر زیادی بر زندگی کودک داشته باشد. اما با تشخیص بهموقع، درمان مناسب و مراقبتهای لازم، کودکان میتوانند کیفیت زندگی بهتری داشته باشند و به فعالیتهای روزمره خود ادامه دهند. مهمترین نکته در درمان این بیماری، ایجاد محیطی حمایتی و سالم برای کودکان است تا بتوانند با کمترین مشکل به رشد و پیشرفت خود ادامه دهند.