بر اساس پژوهشی که در دانشگاه کمبریج انجام شد و نتایج آن در مجله Clinical Nutrition منتشر گردید، افرادی که به مصرف نوشیدنیهای گرم مانند چای یا قهوه عادت دارند، تا ۲.۸ برابر بیشتر از کسانی که این نوشیدنیها را نمینوشند، در معرض خطر این سرطان قرار میگیرند.
یکی از یافتههای مهم این مطالعه نشان میدهد که دمای نوشیدنی نیز نقشی کلیدی در افزایش این خطر دارد. افرادی که نوشیدنیهای خود را با دمای گرم (معادل دمای دمنوش) مینوشند، ۲.۷ برابر بیشتر از دیگران احتمال ابتلا به سرطان مری دارند. اما این خطر در مصرفکنندگان نوشیدنیهای بسیار داغ، به ۴.۱ برابر میرسد.
دکتر استفان برگس، نویسنده اصلی این پژوهش، معتقد است آسیب حرارتی که بر اثر تماس نوشیدنی داغ با بافت گلو ایجاد میشود، اصلیترین عامل در ایجاد این سرطان است. این خطر محدود به قهوه یا چای نیست و شامل تمامی نوشیدنیهای داغ میشود.
کارشناسان تأکید میکنند که پرهیز از مصرف نوشیدنیهای بسیار داغ میتواند یکی از موثرترین اقدامات برای کاهش این خطر باشد. اگر هنگام نوشیدن مایعات داغ احساس ناراحتی یا آسیب در گلو میکنید، لازم است دمای نوشیدنیهای خود را کاهش داده و در صورت تداوم علائم به پزشک مراجعه کنید.