آخرین اخبار
۲۳ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۱
اگر اینگونه میخوابید کبد شما مشکل دارد
بازدید:۳۶۲۶
یک مطالعه جدید نشان داده است که بیماری کبد چرب می‌تواند باعث اختلال در الگوهای خواب شده و استراحت شبانه را از فرد بیمار بگیرد. محققان دریافتند افرادی که به این بیماری مبتلا هستند، شب‌ها بیشتر از خواب بیدار می‌شوند و سپس مدت طولانی‌تری بیدار می‌مانند تا دوباره بخوابند. این افراد همچنین گزارش کردند که مدت بیشتری طول می‌کشد تا به خواب بروند.
کد خبر : ۱۳۲۴۱۴

«سوفیا شافر»، محقق ارشد و فوق دکتری در مرکز بیماری‌های گوارشی و کبدی دانشگاه بازل در سوئیس، توضیح داد: «افرادی که به بیماری کبد چرب مبتلا هستند، به دلیل بیدار شدن‌های مکرر و افزایش مدت بیداری، خواب شبانه‌ای تکه‌تکه و بی‌نظم دارند.»

 

 

 

بیماری کبد چرب زمانی رخ می‌دهد که چربی در کبد فرد تجمع پیدا می‌کند. این بیماری معمولاً با چاقی یا دیابت نوع ۲ مرتبط است و می‌تواند منجر به التهاب، زخم و نارسایی کبد شود.

 

 

 

طبق گفته محققان، بیماری کبد چرب هم‌اکنون حدود ۳۰ درصد از بزرگسالان را تحت تاثیر قرار داده است و پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۴۰ بیش از ۵۵ درصد از جمعیت بزرگسال به این بیماری مبتلا شوند.

 

 

 

مطالعات پیشین نشان داده‌اند که بیماری کبد چرب ممکن است باعث اختلال در چرخه خواب فرد شود. برای این مطالعه جدید، دانشمندان از مانیتورهای مچ دستی استفاده کردند تا الگوهای خواب بیماران را به طور عینی پیگیری کنند.

 

 

 

این تحقیق بر روی ۴۶ زن و مرد بالغ مبتلا به بیماری کبد چرب و همچنین ۸ نفر مبتلا به بیماری کبد ناشی از الکل انجام شد. همه بیماران مبتلا به کبد چرب چاق بودند و ۸۰ درصد آن‌ها به سندرم متابولیک مبتلا بودند که ترکیبی از چاقی، پیش دیابت و سطح بالای تری‌گلیسیرید است.

محققان دریافتند که افراد مبتلا به بیماری کبد چرب ۵۵ درصد بیشتر از افراد سالم در طول شب بیدار می‌شوند و ۱۱۳ درصد بیشتر از آن‌ها طول می‌کشد که به خواب بروند. این افراد همچنین در طول روز بیشتر از بیماران سالم می‌خوابیدند.

اگرچه این نتایج ارتباط بالقوه‌ای میان بیماری کبد چرب و اختلالات خواب نشان می‌دهند، محققان نمی‌توانند به طور قطعی بگویند که آیا بیماری کبد چرب باعث مشکلات خواب می‌شود یا بالعکس.

شافر در این زمینه گفت: «مکانیسم اصلی این اختلالات خواب احتمالاً شامل ژنتیک، عوامل محیطی و فعال‌سازی پاسخ‌های ایمنی است که در نهایت ناشی از چاقی و سندرم متابولیک هستند.»

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها