آخرین اخبار
۱۳ آذر ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۲
حکم شرعی جواب دادن ویا نگاه کردن  به موبایل در حین نماز از نظر مراجع تقلید
بازدید:۴۴۲۵
در حین نماز، ممکن است گوشی موبایل به صدا درآید و نمازگزار بخواهد آن را خاموش کند یا به صفحه گوشی نگاه کند. این سوال برای بسیاری از افراد پیش می‌آید که آیا این کارها باعث باطل شدن نماز می‌شود؟ در این مطلب، نظر مراجع تقلید در این زمینه بررسی شده است.
کد خبر : ۱۳۰۱۳۳

به گزارش سرویس فرهنگی صد آنلاین، اگر گوشی موبایل در حین نماز زنگ بزند و شخص آن را قطع کند یا به صفحه گوشی نگاه کند، آیا نماز باطل می‌شود؟ بر اساس نظرات مراجع مختلف، اگر شخص موبایل را بدون اینکه از جیب درآورد قطع کند و یا فقط برای نگاه کردن به صفحه گوشی، نماز را قطع نکند، نماز باطل نمی‌شود. برخی از مراجع حتی بر این نکته تأکید کرده‌اند که باید قبل از شروع نماز، گوشی خاموش شود تا از بروز این مشکلات جلوگیری شود.

 

 

 

نظر مراجع تقلید در خصوص قطع زنگ موبایل

  • آیت‌الله خامنه‌ای: اگر در حین نماز فردی با صدای بلند (مثل تکبیر) به قصد فهماندن چیزی به دیگری سخن بگوید، نماز باطل می‌شود. اما اگر به قصد ذکر بگوید، اشکالی ندارد. در مورد قطع زنگ موبایل هم، در صورتی که نمازگزار صرفاً موبایل را قطع کرده و آن را از جیب درنیاورد، نمازش باطل نمی‌شود.

  • آیت‌الله مکارم شیرازی: در صورتی که زنگ موبایل باعث مزاحمت برای دیگران (مثل امام جماعت یا مأمومین) شود، می‌توان آن را قطع کرد بدون اینکه نماز باطل شود.

  • آیت‌الله شبیری زنجانی: اگر "الله اکبر" به قصد ذکر گفته شود، هرچند بخواهند مطلبی را به کسی بفهمانند، اشکالی ندارد.

  • آیت‌الله طهرانی: برای قرائت قرآن از روی موبایل، بهتر است از کتاب دعا استفاده شود. خواندن قرآن از روی موبایل در نماز واجب مناسب نیست.

 

 

 

نتیجه‌گیری:

در مجموع، نظر اکثر مراجع تقلید این است که اگر گوشی موبایل در حین نماز زنگ بزند و نمازگزار آن را با یک دست قطع کند یا به صفحه آن نگاه کند، نماز باطل نمی‌شود. مهم این است که فرد از انجام هرگونه عمل غیرضروری که باعث به هم خوردن خشوع نماز یا توجه از نماز شود، خودداری کند.

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
پربیننده‌ها پربحث‌ها