این نکته ثابت شده که مصرف سبزیجات تیره رنگ مانند کلم، کاهو، اسفناج، سبزی تربچه و ... باعث کنترل موثر قند خون به خصوص در زنان مبتلا به دیابت حاملگی میشود.
بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، این سبزیجات منابع خوبی از کاروتنوئیدها مانند بتاکاروتن، گزانتین، لوتئین و نیز فولات و فیبر به همراه ساپونینها و فلاوونوئیدها هستند:
آووکادو؛ محافظ چشم: یک عدد آووکادوی متوسط حاوی ۲۳ گرم چربی اشباع نشده است که خاصیت کاهنده کلسترول بد خون را دارد. کارشناسان تغذیه اعلام کردند که آووکادو حاوی لوتئین است؛ آنتی اکسیدانی که به حفظ سلامت چشم کمک میکند. آووکادو سرشار از ویتامین E نیز بوده و تحقیقات نشان میدهد کسانی که سطوح مناسبی از این ویتامین را دریافت میکنند، در معرض خطر کمتر ابتلاء به آلزایمر هستند.
کلم پیچ؛ مبارزه با سرطان: کلم پیچ از جمله سبزیجات چیلیایی است که مانند همه انواع کلمها ترکیبات گیاهی ضد سرطان و ویتامین ث دارد. مصرف کلم پیچ باعث افزایش قدرت استخوانها میشود ضمن این که ویتامین K موجود در آن محافظ سلامت چشم، ویتامین A موجود در آن تقویت کننده سیستم ایمنی بدن و چربیهای امگا ۳ موجود در آن خواص ضد التهابی دارد.
کلم بروکسل؛ کاهش فشار خون: یکی از سبزیجات سرشار از ویتامینهای آ و ث است که مصرف آن منجر به کاهش فشار خون میشود.
کیوی؛ سرشار از فیبر: تحقیقات نشان میدهد که کیوی دو برابر پرتقال ویتامین ث دارد و پتاسیم آن نیز از موز بیشتر است. مصرف کیوی فیبر مورد نیاز روزانه و میزان نیاز به ویتامینای را برطرف میکند.
سویا؛ کاهش کلسترول: این دانهها علاوه بر این که منبع غنی از پروتئین هستند، میتوانند با جایگزین شدن با گوشت قرمز میزان کلسترول بد خون را کاهش دهند.
چای سبز؛ سوپر قهرمان سلامت: این نوع چای سرشار از آنتی اکسیدانهایی برای مبارزه با بیماریهای قلبی، برخی سرطانها، دیابت، بیماری التهابی روده و. است.
ریحان؛ از بین برنده التهاب: این گیاه با ویتامینها و آنتی اکسیدانها لود شده و منبع غنی از ویتامین کا و آهن است. برگ ریحان خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی دارد.
جلبک دریایی؛ ضد ویروس: این گیاه نیز علاوه بر اینکه دوز مناسبی از آهن را در خود دارد، دارای خواص ضد التهابی و ضد ویروسی است.
لوبیا سبز؛ کنترل قند خون: علاوه بر این که سرشار از فیبر است به کاهش کلسترول خون نیز کمک میکند و منجر به ثبات قند خون میشود. لوبیا سبز یک انتخاب مناسب برای افراد مبتلا به دیابت است.
فلفل سبز؛ سرشار از آنتی اکسیدان: انواع فلفل سرشار از لیکوپن برای مبارزه با سرطان هستند؛ اما فلفل سبز منبع بسیار خوبی از مواد مغذی مهم از جمله ویتامین ث، بتاکاروتن، فولات و ویتامین کا است.
مارچوبه؛ محافظ سلامت روده: این سبزی بهاری غنی از ویتامینهای کا، آ، ث و فولات است. همچنین دارای تعدادی از مواد مغذی ضد التهابی است. مارچوبه دوز سالمی از اینولین را دارد؛ پریبیوتیکی که منجر به افزایش سلامت روده و دستگاه گوارش میشود. مارچوبه سرشار از فیبر است و هر فنجان آن ۳ گرم فیبر دارد. اسید آمینه موجود در مارچوبه به نام آسپاراژین به دفع مواد زائد از بدن کمک میکند.