۰۱ آبان ۱۴۰۳ - ۱۷:۳۱
بازدید:۲۹۶
صد آنلاین | احتیاط در مورد مواد غذایی حاوی قند و انتخاب آگاهانه شام دو تاکتیک ساده برای تأثیرگذاری مثبت بر سلامت شما هستند. یک شام سنگین یا یک وعده غذایی کامل درست قبل از خواب، صرف نظر از محتوای قند نیز می تواند بر کیفیت خواب تأثیر بگذارد.
کد خبر : ۱۱۹۹۷۴

عوارض مصرف غذا‌های شیرین قبل خواب

به گزارش صد آنلاین، کربوهیدرات‌ها شامل یک گروه جامع از مواد طبیعی هستند که از یک یا چند واحد قند ساده تشکیل شده است. کربوهیدرات‌های رژیمی منبع اصلی انرژی برای بدن انسان هستند و شامل قندها، نشاسته و پلی ساکارید‌های غیر نشاسته‌ای (NSPs) (فیبر رژیمی) هستند. این‌ها در غذا‌هایی با هر منشا گیاهی مانند میوه ها، سبزیجات، غلات، حبوبات، غلات کامل، عسل، شکر، شیر و محصولات لبنی یافت می‌شوند.


پرمصرف‌ترین دی ساکارید قندی است که شامل قند طبیعی موجود در سبزیجات، میوه‌ها و شیر نمی‌شود. در ادامه این بخش درباره عوارض خوردن غذا‌های شیرین و حاوی قند قبل خواب و تاثیر آن‌ها بر روی کیفیت خواب صحبت خواهیم کرد.

پرخوری و کاهش کیفیت خواب

احتیاط در مورد مواد غذایی حاوی قند و انتخاب آگاهانه شام دو تاکتیک ساده برای تأثیرگذاری مثبت بر سلامت شما هستند. یک شام سنگین یا یک وعده غذایی کامل درست قبل از خواب، صرف نظر از محتوای قند نیز می‌تواند بر کیفیت خواب تأثیر بگذارد. یک وعده غذایی متوسط با غذا‌های حاوی قند نیز می‌تواند باعث بد خوابی شود.

خوردن شیرینی و آپنه خواب

خوردن شیرینی جات باعث ایجاد التهابات مزمن و مشکلات زیادی مانند بیماری قلبی، چاقی، سرطان یا دیابت می‌شود، این التهابات روی بافت دهان و گلو تاثیر گذاشته و باعث ورم این ناحیه شده و آپنه خواب ایجاد می‌کند.

اضافه وزن بدلیل پرخوری قبل خواب

بدن از قند و شکر به عنوان انرژی استفاده می‌کند بنابراین در صورت مصرف شکر بخصوص قبل از خواب به دلیل فعالیت فیزیکی کم چاق می‌شوید، زیرا شکر صرف تولید انرژی نمی‌شود.

رابطه مصرف قند و شیرینی با خواب

شواهد قابل توجهی وجود دارد که نقش مصرف کربوهیدرات را بر کیفیت خواب نشان می‌دهد. هر دو رژیم غذایی پر کربوهیدرات (HC) و کم کربوهیدرات (LC) با تغییراتی در معماری خواب، مانند مدت زمان و کیفیت، مرتبط هستند.

مصرف بیشتر غذا‌های فرآوری شده و غنی از قند (مانند نوشیدنی‌های شیرین شده با قند، غذا‌های شیرینی پزی، نوشیدنی‌های انرژی زا) با ویژگی‌های بدتر خواب مرتبط است. خوردن مقدار زیادی شکر به شکل شیرینی، نوشیدنی‌های شیرین شده با قند یا نوشیدنی‌های انرژی زا بدون توجه به زمان مصرف در روز می‌تواند منجر به خواب ضعیف شود.

خوردن شکر به سرعت قند خون را بالا می‌برد و خوابیدن را برایتان سخت می‌کند و از طرفی هم باعث شود که خواب سبک‌تر و کم تری؛ همراه با برانگیختگی بیشتر داشته باشید.

تاثیر نوشیدنی انرژی زا روی خواب کودکان و نوجوانان

مطالعات انجام شده بر روی عادات غذایی و خواب کودکان، نوجوانان یا بزرگسالان نشان داده است که مدت زمان کمتر خواب و کیفیت پایین خواب با فراوانی نوشیدنی‌های انرژی زا، نوشیدنی‌های شیرین شده با قند و شیرینی جات مرتبط است. با این حال، نوشیدنی‌های انرژی زا حاوی طیف گسترده‌ای از کافئین (۵۰-۵۰۰ میلی گرم در هر قوطی یا بطری) و مواد محرک مختلف مانند تورین و مشتقات گیاهی هستند که تأثیر منفی بر خواب دارند.

ارتباط مصرف غذا‌های شیرین و پرانرژی بر خواب
در یک مطالعه دیگر، مشخص شد که افزایش دریافت انرژی در شب با افزایش تاخیر خواب (یعنی مدت زمانی که طول می‌کشد تا بعد از خاموش شدن چراغ‌ها به خواب برود) و کاهش بازده خواب مرتبط است. شیرینی‌ها، نوشیدنی‌های شیرین‌شده با قند و نوشیدنی‌های انرژی‌زا، غذا‌های پرانرژی هستند (حاوی انرژی زیادی به ازای وزن یا حجم هستند).

تاثیر مصرف میوه بر خواب

مصرف قند به شکل میوه می‌تواند تأثیر مفیدی بر خواب شما داشته باشد، حتی اگر قبل از خواب مصرف شود. میوه‌ها حاوی فیبر هستند و مصرف آن‌ها بر کیفیت خواب تاثیر مثبتی دارد. به طور خاص، مصرف ۲ کیوی یک ساعت قبل از خواب باعث بهبود خواب افراد مبتلا به اختلالات خواب می‌شود. به طور مشابه، در مطالعات دیگر، مصرف ارقام خاص گیلاس منجر به بهبود خواب در گروه‌های سنی خاص شده است.

آفتاب‌‌نیوز
 
اشتراک گذاری:
برچسب ها :
ارسال نظر
پربیننده‌ها پربحث‌ها
به پایان شیمی درمان با این میوه سلام کنید