به گزارش صد آنلاین،بیماری آلزایمر یکی از چالشهای مهم در دوران پیری است که نیاز به توجه ویژهای دارد. این بیماری نه تنها بر کیفیت زندگی فرد تأثیر میگذارد، بلکه بر روی روابط اجتماعی و خانوادگی نیز اثرگذار است. تشخیص زودهنگام این بیماری میتواند به کنترل بهتر علائم و بهبود کیفیت زندگی کمک کند.
به گفته فرزاد اشرافی، متخصص مغز و اعصاب، شناخت علائم اولیه این بیماری، همچون فراموشی و اختلالات خلقی، اهمیت بسزایی دارد. آیا شما یا عزیزانتان این علائم را تجربه میکنید؟ آگاهی از این نشانهها میتواند در مراحل ابتدایی، کمک شایانی به پیشگیری و مدیریت بیماری آلزایمر کند. به یاد داشته باشید که هر گونه تغییر غیرمعمول در رفتار یا حافظه باید جدی گرفته شود.
یکی از بیماریهایی که ممکن است با افزایش سن سراغ ما یا اطرافیان ما بیاید بیماری آلزایمر است، اما برای کنترل این بیماری بهتر است پزشک زودتر آن را تشخیص بدهد، لذا توجه به برخی نشانهها بهعنوان علائم اولیه این بیماری اهمیت دارد.
دراینباره فرزاد اشرافی، متخصص مغز و اعصاب میگوید: «بیماری آلزایمر وابسته به سن است و علامت اصلی آن فراموشی است.»
او بیان میکند: «از ابتداییترین علام ابتلا به آلزایمر اختلال در یادآوری اسامی افراد یا اشیا است، مثلاً فرد در یادآوری اسامی افراد نزدیک خود مانند فرزندان دچار اشتباه و فراموشی میشود، یا اسامی اشیایی که با آنها سروکار دارد را فراموش میکند و مثلاً دیر به یادش میآید.»
اشرافی ادامه میدهد: «تغییرات شخصیتی و خلقی میتواند یکی دیگر از علائم ابتدایی ابتلا به آلزایمر باشد، افرادی هستند که در سنین بالا دچار افسردگی، اضطراب، یا تغییر شخصیتی مانند بدبینی میشوند. همچنین افراد دچار اختلالات تصمیمگیری و قضاوت میشوند یعنی فردی که همیشه کارهایش را به موقع انجام میداده حالا دچار اختلال در تصمیمگیری شده است.»
این متخصص میگوید: «یکی دیگر از علائم ابتدایی ابتلا به آلزایمر این است که اگر فرد قبلاً کاری را خیلی سریع انجام میدادند اما الان همان کار را با طمانینه و به آرامی انجام میدهد.»