به گزارش صد آنلاین، هورمونهای تیروئید به کنترل رشد و ترمیم سلولهای آسیب دیده و حمایت از متابولیسم سالم کمک میکنند. متاسفانه، بیشتر از یک سوم افراد در سراسر دنیا، در معرض کمبود ید هستند:
خستگی و ضعف: تقریبا ۸۰ درصد افراد مبتلا به اختلال عملکرد تیروئید در ارتباط با کمبود ید، خستگی و ضعف مداوم را تجربه میکنند. خستگی میتواند یک علامت عمومی کمبود ید در بدن باشد و شما باید در کنار آن، علائم دیگر ناشی از این کمبود را نیز در نظر بگیرید.
از دست دادن موها: هورمونهای تیروئید از رشد فولیکولهای مو حمایت میکنند. اگر سطح ید در بدن شما کاهش یابد، تغییراتی را در رشد موها شاهد خواهید بود. مطالعات نشان داده که ۳۰ درصد از مبتلایان به کم کاری تیروئید، ریزش مو را تجربه میکنند.
مشکلات پوستی: خشکی پوست و حتی آکنه میتواند نشانهای از اختلال عملکرد تیروئید مرتبط با کمبود ید باشد.
افزایش وزن بی دلیل: افزایش وزن بی دلیل یکی دیگر از علامتهای کمبود ید است. دلیلش هم این است که بدن، ید کافی برای تولید هورمونهای تیروئید ندارد. هورمونهای تیروئید به کنترل سرعت متابولیسم کمک میکنند که جزئی از پروسه تبدیل غذا به انرژی و گرما در بدن است. وقتی سطح هورمونهای تیروئید بسیار پایین باشد، بدن در زمان استراحت کالری کمتری میسوزاند. متاسفانه این حالت یعنی اینکه بیشتر کالری که از طریق غذا دریافت میکنید به عنوان چربی در بدن ذخیره میشوند.
تغییرات در ضربان قلب: سرعت ضربان قلب شما، معیاری است که تعداد ضربان قلب در دقیقه را اعلام میکند. این مقدار میتواند تحت تاثیر سطح ید بدن تان باشد. کمبود ید میتواند موجب کمتر شدن ضربان قلب نسبت به حالت نرمال شود و زیاد بودن ید در بدن هم میتواند موجب افزایش ضربان قلب نسبت به حالت نرمال شود. کمبود ید شدید هم میتواند منجر به ضربان قلب غیرعادی شده و احساس ضعف و بیحالی و سرگیجه در فرد ایجاد کند و شاید هم باعث غش کردن شود.
ضعف حافظه: کمبود ید میتواند توانایی شما را برای یادگیری و به خاطر سپردن مختل کند. مطالعات نشان داده کسانی که سطح هورمون تیروئیدشان بالاتر است، عملکرد بهتری در یادگیری و حفظ کردن دارند. کمبود ید میتواند از رشد مغز بکاهد.