آخرین اخبار
۱۱ مهر ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۹
گرم کردن این غذا‌ها مسمومیت شدید و حتی مرگ به همراه دارد
بازدید:۱۱۸
گرم کردن دوباره این غذا‌ها می‌تواند سلامتی شما را به خطر بیندازد.
کد خبر : ۱۱۶۵۹۴

به گزارش صد آنلاین،خیلی از افراد برای صرفه‌جویی در وقت یا جلوگیری از هدر رفتن غذا، باقی‌مانده غذاهای خود را دوباره گرم می‌کنند. این کار ممکن است ساده و عملی به نظر برسد، اما پشت پرده آن خطرات بزرگی پنهان است.

 

برخی مواد غذایی وقتی دوباره گرم می‌شوند، ترکیبات شیمیایی و باکتریایی آن‌ها تغییر می‌کند و به جای یک وعده سالم، شما را در معرض خطر مسمومیت غذایی و حتی مشکلات جدی‌تر قرار می‌دهند. سیب زمینی، قارچ و مرغ از جمله غذاهایی هستند که نباید دوباره گرم شوند.

 

این مواد غذایی می‌توانند با تولید باکتری‌های مضر یا تغییر ساختار پروتئینی، باعث بروز مشکلات جدی برای بدن شوند. در ادامه به خطرات و جزئیات این موضوع پرداخته می‌شود.

 

 

 

 

برخی از مواد غذایی با گرم کردن دوباره تبدیل به سمی خطرناک برای بدن می‌شوند.این غذاها نباید دو بار گرم شوند و گرم کردن دوباره آن‌ها خطرات جدی به همراه دارد.

 

وقتی صحبت از یک ناهار سریع اداری یا یک وعده عصرانه می‌شود معمولاً باقی‌مانده غذای روز گذشته می‌تواند نجات‌دهنده باشد، از طرفی گرم کردن غذا در مایکروویو به تسریع روند کار کمک می‌کند. این روزها افراد غذای باقی‌مانده‌شان را در فریزر گذاشته و مجدد آن را مصرف می‌کنند.

 

این موضوع اگرچه اشکالی ندارد اما در برخی موارد می‌تواند خطرات جدی به همراه داشته باشد. متأسفانه، دوباره گرم کردن بعضی غذاها می‌تواند شما را در معرض مسمومیت غذایی یا حتی بدتر از آن قرار دهد. در این قسمت چند ماده غذایی معرفی شده‌اند که به دلیل ایمنی هرگز نباید دوباره گرم شوند.

سیب‌زمینی

مشکل اصلی در گرم کردن مجدد سیب‌زمینی صرفاً مربوط به فرآیند گرم شدن آن‌ها با مایکروویو یا اجاق گاز نمی‌شود، زیرا اگر سیب‌زمینی پخته‌شده برای مدت زیادی در دمای اتاق خنک شود، ممکن است باکتری‌هایی که باعث بوتولیسم می‌شوند تشکیل دهند.

 

اگر هم سیب‌زمینی در یک فویل بسته‌بندی شود، این احتمال بیشتر خواهد شد. با گرم شدن مجدد، باکتری‌ها کاملاً از بین نمی‌روند حتی اگر ظرف آن به خوبی داغ شود.

 

توصیه می‌شود سیب‌زمینی را بلافاصله پس از پخت مصرف کرده یا این‌که در یخچال گذاشته و آن را سرد سرو کنید تا از گرم کردن و مسمومیت غذایی ناشی از آن به دور باشید.

 

قارچ

 

گرم کردن قارچ یک اشتباه بزرگ است زیرا حاوی پروتئین‌هایی است که در صورت عدم نگهداری صحیح توسط آنزیم‌ها و باکتری‌ها آسیب می‌بیند و تغییر می‌کند. به‌عنوان‌مثال، گرم کردن قارچی که در دمای اتاق به مدت طولانی مانده است می‌تواند باعث معده‌درد شود.

 

اگر واقعاً باید قارچ را دوباره گرم کنید، بر اساس توصیه شورای اطلاعات غذایی، آن را حداقل تا ۲۲۶ درجه سانتی‌گراد حرارت دهید یا به‌صورت سرد مصرف نمایید.

 

مرغ

 

گرم شدن باقی‌مانده مرغ می‌تواند خطرناک باشد. اگرچه گرم کردن مجدد مرغ ممکن است منجر به مسمومیت غذایی نشود اما توصیه نمی‌شود؛ زیرا ترکیب پروتئینی آن تغییر می‌کند و باعث بروز مشکلات گوارشی خواهد شد.

 

برای گرم کردن مجدد باید اطمینان حاصل کنید که هر تکه از مرغ تا ۷۹ درجه سانتی‌گراد گرم شود تا باکتری‌های خطرناک از بین بروند.

 

علاوه بر این، اگر می‌خواهید مرغ پخته شده را مرتبا گرم کنید، باید اطمینان حاصل کنید که کاملاً مغزپخت شده باشد و در دمای کم و مدت طولانی گرم شود. همچنین مرغ را بیش از ۳ روز نگهداری نکنید.

 

نظر شما چیست؟ آیا تجربه‌ای در مورد گرم کردن دوباره غذا و عوارض آن داشته‌اید؟ تحلیل‌ها و تجربیات خود را با ما در صد آنلاین به اشتراک بگذارید.

مجید منتظری
نویسنده:
مجید منتظری
اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها