آخرین اخبار
۱۱ مهر ۱۴۰۳ - ۱۹:۲۱
چرا از ۵۰ سالگی باید نگران سلامتی باشید؟ اسراری که پزشکان نمیگویند
بازدید:۲۵۳
چگونه می‌توان از بیماری‌های شایع در ۵۰ سالگی جلوگیری کرد؟ رازهای این خبر را بخوانید.
کد خبر : ۱۱۶۵۸۷

به گزارش صد آنلاین،در دنیای امروز، با افزایش طول عمر و تغییرات زندگی، مشکلات سلامتی در سنین بالاتر به یک موضوع نگران‌کننده تبدیل شده است. بیماری‌های مزمن که به طور معمول از ۵۰ سالگی به بعد آغاز می‌شوند، نیاز به توجه ویژه دارند. این مقاله به بررسی شایع‌ترین مشکلات سلامتی در این سنین و راه‌های پیشگیری از آن‌ها می‌پردازد.

 

۱) فشار خون بالا

 

این بیماری در افراد بالای ۶۰ سال شایع‌تر است، چرا که در این سنین، رگ‌های خونی خاصیت ارتجاعی کمتری دارند. فشار خون بالا عامل اصلی سکته مغزی، حمله قلبی، بیماری کلیوی و سایر معضلاتی است که می‌تواند منجر به مرگ شود.

توصیه می‌شود افراد بالای ۴۰ سال ماهانه فشار خون خود را چک کنند و اگر فشار خون بالایی داشتند، بهتر است تحت نظر پزشک قرار گیرند.

 

۲) کلسترول بالا

 

کلسترول بالا در صورت عدم درمان می‌تواند منجر به تنگی و انسداد عروق خونی یا آترواسکلروزیس (Atherosclerosis) شود. آترواسکلروزیس باعث التهاب و تغییرات عروقی بیشتر می‌شود که خطر حملات قلبی، اختلال در عروق مغزی، بیماری عروق محیطی، اختلال شناختی و سایر آسیب‌های اندامی را افزایش می‌دهد.

 

کلسترول بالا معمولاً با تغییر سبک زندگی و مصرف دارو کنترل می‌شود.

 

۳) آرتریت (آرتروز یا التهاب مفاصل)

 

استئوآرتریت یا آرتروز، دومین بیماری رایج در میان افراد مسن و یکی از علل شایع درد و ناتوانی مزمن است. آرتروز ممکن است در سنین پایین‌تر از ۵۰ هم رخ دهد، اما بعد از ۵۰ سالگی تشدید می‌شود.

 

چاقی جزو ریسک‌فاکتورهای آرتروز است و معمولاً هرچه وزن بالاتر باشد، دردهای مفصلی به ویژه در ناحیه زانو بیشتر است.

 

۴) دیابت

 

یکی دیگر از بیماری‌های رایج بعد از ۵۰ سالگی، دیابت است. این بیماری را اغلب با تغییر سبک زندگی، یعنی پیروی از یک رژیم غذایی سالم و ورزش، می‌توان کنترل کرد. گاهی اوقات هم لازم است بیماران به منظور کنترل سطح قند خون، دارو مصرف کنند.

 

اگر دیابت درمان نشود، ممکن است به طیف وسیعی از بیماری‌ها، مانند بیماری قلبی، کلیوی، از دست دادن بینایی و حتی قطع عضو منجر شود.

 

۵) پوکی استخوان

 

پیری، تراکم استخوان (هم در مردان و هم در زنان) را کاهش می‌دهد و منجر به پوکی استخوان می‌شود. خطر پوکی استخوان در زنان بیشتر است و این مسئله با آغاز یائسگی ارتباط مستقیم دارد؛ چرا که با توقفِ تولید استروژن، تراکم استخوان معمولاً کاهش می‌یابد. زنان نیز به طور متوسط در سن ۵۱ سالگی یائسه می‌شوند و تولید استروژن در آنها کمتر می‌شود.

 

پیاده‌روی و تمرینات قدرتی بالاتنه به کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان کمک می‌کند. همچنین توصیه می‌شود برای ارتقای سلامت استخوان، کلسیم و ویتامین D بیشتری مصرف کنید.

 

با توجه به اینکه مشکلات سلامتی در سن ۵۰ سالگی و بالاتر شایع‌تر می‌شوند، آگاهی و پیشگیری در این سنین از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. با پیروی از رژیم غذایی سالم و مشاوره‌های پزشکی، می‌توان از بروز این مشکلات جلوگیری کرد.

 

از شما دعوت می‌کنیم نظرات و تحلیل‌های خود را با ما در صد آنلاین به اشتراک بگذارید تا با هم در راستای ارتقای سلامت جامعه پیش برویم.

مجید منتظری
نویسنده:
مجید منتظری
اشتراک گذاری:
برچسب ها :
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها