آخرین اخبار
۱۰ مهر ۱۴۰۳ - ۱۸:۵۴
بیدار شوید! آلرژی پاییزی میتواند زندگی شما را به خطر بیاندازد
بازدید:۲۴۹
با آغاز فصل پاییز، افزایش نشانه‌های آلرژی و حساسیت‌های فصلی می‌تواند بسیاری از افراد را تحت تاثیر قرار دهد.
کد خبر : ۱۱۶۲۷۱

به گزارش صد آنلاین،پاییز، فصلی زیبا و دلنشین با رنگ‌های گرم و هوای ملایم است، اما برای بسیاری از افراد، این فصل می‌تواند با مشکلاتی چون آلرژی و حساسیت‌های فصلی همراه باشد.

 

حساسیت پاییزی، که به آن تب یونجه نیز می‌گویند، یک مشکل شایع است که علائم آن مشابه سرماخوردگی است و می‌تواند شامل عطسه، آبریزش بینی، خارش چشم و احتقان بینی باشد. در این مقاله به بررسی علل، نشانه‌ها و روش‌های درمان آلرژی پاییزی می‌پردازیم.

 

۱. آلرژی پاییزی چیست؟

 

حساسیت فصلی ناشی از واکنش سیستم ایمنی بدن به مواد بی‌ضرر در محیط است که به اشتباه به عنوان یک تهدید شناسایی می‌شوند. در فصل پاییز، عوامل حساسیت‌زا می‌توانند به شکل گرده‌های گیاهان، کپک و کنه‌های گرد و غبار در محیط اطراف ظاهر شوند. این مواد می‌توانند در فضای باز و حتی در خانه وجود داشته باشند و باعث بروز علائم ناخوشایند در افراد حساس شوند.

نکات مؤثر برای کنترل علائم آلرژی پاییزی

 

-دوری از گرده‌ها: برای کنترل حساسیت پاییزی، به حداقل رساندن فعالیت‌های صبح زود که زمان بالاترین حجم گرده‌ها است، کمک‌کننده خواهد بود.

-تمیز کردن دستگاه‌های گرمایشی: قبل از روشن کردن وسایل گرمایشی، دریچه‌ها را تمیز کرده و فیلترها را تعویض کنید تا از ورود مواد حساسیت‌زا به خانه جلوگیری شود.

-استفاده از رطوبت‌گیر: حفظ رطوبت هوای محیط زندگی بین ۳۵ تا ۵۰ درصد می‌تواند به کاهش رشد کپک و کنه‌های گرد و غبار کمک کند.

-استفاده از ماسک: استفاده از ماسک در مکان‌های دارای درختان و گیاهان می‌تواند به جلوگیری از بروز علائم آلرژی کمک کند.

 

باشگاه خبرنگاران جوان در خبری نوشت:حساسیت فصلی که به آن تب یونجه هم می‌گویند، مشکل شایعی است که علائم شبیه سرماخوردگی ایجاد می‌کند و به عطسه، آبریزش بینی و خارش چشم منجر می‌شود.

 

این عارضه در اثر واکنش آلرژیک به یک ماده بی‌ضرر در فضای باز یا داخل خانه ایجاد می‌شود چراکه بدن، آن ماده را به اشتباه مضر و بیگانه تشخیص می‌دهد.

 

کنترل حساسیت پاییزی یکی از دغدغه‌های افراد مبتلا به آلرژی یا والدین کودکان دارای حساسیت فصلی است. آیا دقت کرده‌اید که کودکان و افراد مبتلا به حساسیت در پاییز علائم بیشتری بروز می‌دهند؟

 

عواملی که باعث آلرژی پاییزی می‌شوند

 

گرده گیاهان و آلودگی هوا بزرگترین محرک آلرژی در پاییز در اغلب کشورهای نیمکره شمالی هستند. حدود ۷۵ درصد از افرادی که به گیاهان بهاری آلرژی دارند در پاییز هم نیازمند کنترل علائم حساسیت خود هستند.

 

کارشناسان می‌گویند گیاه «ابروسیا» یا آمبروزیا (کهنه‌واش) متعلق به تیره کاسنی، بزرگترین محرک آلرژی در فصل پاییز در بسیاری از نقاط زمین است.

 

اگرچه معمولا گرده افشانی این گیاه از شب‌های خنک و روزهای گرم ماه اوت آغاز می‌شود، اما ممکن است تا ماه سپتامبر و اکتبر (دو ماه آینده) ادامه یابد. حدود ۷۵ درصد از افرادی که به گیاهان بهاره حساسیت دارند به این گیاه هم واکنش آلرژیک نشان می‌دهند.

 

حتی اگر این گیاه در محل زندگی شما وجود نداشته باشد، اما گرده‌های آن می‌توانند از طریق وزش باد تا صدها کیلومتر جابه‌جا شوند.در برخی افراد که به گیاه ابروسیا حساسیت دارند، مصرف برخی میوه‌ها و سبزیجات نظیر موز، خربزه و کدو سبز نیز می‌تواند علائم آلرژیک ایجاد کند.

 

به گزارش «وب‌ام‌دی»، کپک هم یکی دیگر از عوامل حساسیت‌زا در فاصل پاییز است.ممکن است تصور شود کپک در زیرزمین یا حمام رشد می‌کند که محل‌های مرطوب در خانه هستند، اما شرایط برای رشد کپک در نقاط مرطوب در فضاهای باز و بیرون از خانه هم فراهم است.

 

کَنه‌های گرد و غبار را هم فراموش نکنید. در حالیکه کنه‌های گرد و غبار در ماه‌های مرطوب تابستان رایج هستند، اما ممکن است اولین بار که در فصل پاییز وسیله گرمایشی را روشن می‌کنید وارد جریان هوا شوند. آنها می‌توانند باعث عطسه، خس خس سینه و آبریزش بینی شوند.

 

از طرفی بازگشایی مدارس هم می‌تواند در کودکان حساسیت ایجاد کند، زیرا کپک و کنه گرد و غبار در مدارس شایع است.

 

علائم شایع چیست؟


-آبریزش بینی
-آبریزش از چشم‌ها
-عطسه
-سرفه
-خارش چشم و بینی
-حلقه‌های سیاه زیر چشم


چگونه می‌توانم آلرژی خود را درمان کنم؟


داروهای زیادی وجود دارند که می‌توانید برای این منظور استفاده کنید:

- مصرف اسپری‌ها و قطره‌های نمکی بدون نسخه (OTC)

اسپری‌های سالین و اشک‌های مصنوعی برای شستشوی گرده‌ها از بینی و چشم‌ها بسیار مفید هستند.

- مصرف آنتی‌هیستامین‌ها و ضد احتقان‌ها

آنتی‌هیستامین‌ها با مسدود کردن گیرنده‌های هیستامین در بدن علائمی، چون عطسه، آبریزش و خارش را کاهش می‌دهند. ضد احتقان‌ها همچنین رگ‌های خونی در مجاری بینی را کوچک می‌کنند تا احتقان را از بین ببرند تا بتوانند حساسیت پاییزی را در فرد مبتلا کنترل کنند.

 

با این حال ضد احتقان‌ها باید با تجویز پزشک و به مدت محدود مصرف شوند. این داروها اگر مدت طولانی تری استفاده شوند ممکن است در واقع احتقان را تشدید کنند. همچنین اگر فشار خون بالا دارید، برخی از داروهای آلرژی ممکن است برای شما مناسب نباشند.

 

ایمونوتراپی

 

ایمونوتراپی به شکل واکسن‌های آلرژی یا قرص یا قطره خوراکی نیز می‌تواند به شما کمک کند تا با کاهش علائم، احساس بهتری داشته باشید.

 

نکاتی برای کنترل علائم

 

-برای کنترل حساسیت پاییزی دوری از گرده‌ها راهکاری موثر است. حجم گرده‌ها معمولا بین ساعت ۴ صبح تا ۸ صبح به بالاترین حد خود می‌رسد، بنابراین به حداقل رساندن فعالیت‌های صبح زود می‌تواند به بیمار کمک کند تا حساسیت پاییزی را راحت‌تر کنترل کند. بعد از فعالیت یا کار در بیرون، دوش بگیرید و شامپو بزنید تا این گرده‌ها از روی لباس و موها زدوده شوند.

 

 قبل از اینکه برای اولین بار لوازم گرمایشی را روشن کنید، دریچه‌های گرمایش را تمیز کرده و فیلتر را عوض کنید. تکه‌های کپک و سایر مواد حساسیت‌زا می‌توانند در تابستان در دریچه‌ها گیر کنند و به محض راه‌اندازی دستگاه، هوای خانه را پر می‌کنند.

 

برای حفظ رطوبت هوای محیط زندگی خود بین ۳۵ تا ۵۰ درصد، از سیستم رطوبت‌گیر استفاده کنید.از ماسک استفاده کنید مخصوصا در محیط‌هایی که درختان و گیاهان زیادی دارد مانند پارک‌ها و سایر فضاهای سبز.

از شما دعوت می‌کنیم نظرات و تحلیل‌های خود را با ما در صد آنلاین به اشتراک بگذارید.

اشتراک گذاری:
برچسب ها :
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها