به گزارش صد آنلاین، شهرام آگاه فوق تخصص گوارش و کبد درباره سندروم روده تحریک پذیر گفت: کولیت عصبی یا سندروم روده تحریک پذیر یکی از بیماریهای شایع دستگاه گوارشی است که جزو بیماریهای خطرناک و بدخیم نیست، اما علائم آن کیفیت زندگی بیماران را مختل و حضور مبتلایان به این اختلال را در جامعه کم رنگ میکند.
وی گفت: علت بیماری سندروم روده تحریک پذیر هنوز مشخص نیست، اما عواملی مانند استرس و تغییرات نورترانسمیتری مغزی در بروز این بیماری تاثیر گذار است، درد شکم، اسهال، نفخ و یبوست از شایعترین عوارض این اختلال است.
فوق تخصص گوارش و کبد با اشاره علائم بالینی سندروم روده تحریک پذیر، ادامه داد: مهمترین علائم این بیماری درد شکمی است که همراه با تغییرات اجابت مزاج (اسهال یا یبوست) در فرد بروز میکند. بیماری بیشتر در بین جوانان و خانمها دیده میشود.
وی درباره تشخیص سندروم روده تحریک پذیر گفت: در مرحله اول به تشخیص پزشک انجام برخی تستها مانند آزمایش خون و مدفوع و برای مرحله بعدی کلونوسکوپی به بیمار تجویز میشود.
فوق تخصص گوارش و کبد بیان کرد: برای درمان سندروم روده تحریک پذیر طی مدتی کوتاه برای بیمار دارو تجویز میشود، زیرا مشکل بسیاری از مبتلایان مقطعی است به طور مثال فردی در دوران دانشجویی به دلیل استرس مبتلا به این سندروم شده اند که پس از فارغ التحصیلی درمان میشود.
آگاه درباره تاثیر اصلاح رژیم غذای در بیماری سندروم روده تحریک پذیر گفت: افراد مبتلا به این بیماری باید از مصرف غذاهای نفاخ مانند حبوبات و جوانه ها، نوشیدنیهای محرک مثل قهوه وبرخی از میوهها خودداری کنند.
وی بیان کرد: بیماران درصورت خودداری از مصرف سیگار یا الکل، اصلاح تغذیه و ورزش کردن میتوانند سندروم روده تحریک پذیر را بهبود ببخشند.