به گزارش صدآنلاین، اکنون ایمپلنت جدیدی ساخته شده است که این مشکل را با ایجاد تحریک الکتریکی در گروهی از نورونهای نخاعی درمان میکند.
به گفته محققان، این دستگاه که باروفلکس عصبی پروتز نام دارد، قسمت تحتانی ستون فقرات را که حاوی بیشترین نورونهای دخیل در کنترل فشار خون است، تحریک میکند.
آسیب نخاعی اغلب در توانایی مغز برای تعدیل فشار خون در هنگام تغییر وضعیت بدن، مانند حرکت از حالت نشسته به حالت ایستاده، اختلال ایجاد میکند.
به گفته محققان کلینیک کلیولند، این توانایی که رفلکس بارورسپتور نامیده میشود، شامل مجموعهای از واکنشهای سریع در بدن برای حفظ فشار خون در محدوده طبیعی زمانی است که فرد به طور ناگهانی موقعیت خود را تغییر میدهد.
مغز احساس میکند که دیواره رگها به دلیل افزایش ناگهانی فشار خون کشیده میشوند. در پاسخ، مغز میتواند به بدن دستور جبران دهد، هرچند یک سری از واکنشها در چندین ضربان قلب اتفاق میافتد.
فردی که دچار آسیب نخاعی است، در صورتی که رفلکس گیرنده بارورسپتورش از کار بیفتد و فشار خونش در نتیجه تلاش برای حرکت به سطوح بسیار پایین کاهش یابد، ممکن است دچار سرگیجه و حالت تهوع شده یا مستعد غش شود.
«جردن اسکوایر»، رهبر پروژه در مؤسسه فناوری فدرال سوئیس، گفت: «تقریباً همه این بیماران برای افت فشار خون ارتواستاتیک با استفاده از اقدامات محافظهکارانه مانند چسب شکمی، جورابهای فشاری روی پاهایشان، یا توصیه به مصرف رژیم غذایی پر نمک، درمان میشوند.»
محققان این درمان را با گسترش استفاده از دستگاههای تحریک الکتریکی مشابه برای بازگرداندن حرکت و حس در برخی افراد توسعه دادند.
محققان این دستگاه را روی یک زن آزمایش کردند که در نتیجه بیماری شدید حرکتی و سیستم عصبی خودمختار، فشار خونش آنقدر پایین بود که قادر به ایستادن بیش از چند دقیقه در یک زمان نبود.
اسکوایر گفت که این زن بلافاصله پس از دریافت ایمپلنت میتوانست چند صد متر راه برود و غش هم نکرده است.