به گزارش صد آنلاین، وقتی درباره یک رژیم غذایی متعادل صحبت می کنیم، میوه ها و سبزیجات حاوی ویتامین D پایه و اساس آن هستند. دلیل این امر این است که ویتامین D به عنوان یکی از ویتامین های مهم در نظر گرفته می شود زیرا نقش مهمی در سلامت کلی بدن دارد.
ویتامین D به عنوان یک عنصر حیاتی در بدن انسان، از جمله ارتقای سلامت استخوان، حمایت از سیستم ایمنی، کاهش التهاب و کمک به جذب کلسیم، اهمیت زیادی دارد. اگرچه نور خورشید به عنوان منشاء اولیه ویتامین D عمل می کند، برخی از میوه ها و سبزیجات نیز می توانند به عنوان منبع ارزشمندی از این ماده مغذی مورد نیاز باشند.
ویتامین D، یک ویتامین محلول در چربی است که سطوح بهینه کلسیم، منیزیم و فسفر را در بدن کنترل می کند. ویتامین D به عنوان یک عنصر حیاتی در بدن انسان، از جمله ارتقای سلامت استخوان، حمایت از سیستم ایمنی، کاهش التهاب و کمک به جذب کلسیم، اهمیت زیادی دارد.
اگرچه نور خورشید به عنوان منشاء اولیه ویتامین D عمل می کند، برخی میوه ها و سبزیجات حاوی ویتامین D نیز می توانند به عنوان منبع ارزشمندی از این ماده مغذی مورد نیاز باشند.
تحقیقات نشان می دهد که ویتامین D بر سیستم ایمنی بدن نیز تأثیر می گذارد. نقش حیاتی در مدیریت عملکرد سلول های ایمنی و کاهش واکنش های التهابی دارد. سطوح کافی ویتامین D با کاهش شانس ابتلا به بیماریهای خودایمنی، مانند مولتیپل اسکلروزیس و آرتریت روماتوئید، و همچنین کاهش حساسیت به عفونتهای تنفسی مرتبط است.
علاوه بر این، ویتامین D با سلامت قلبی عروقی مرتبط است. مطالعات نشان داده اند که سطوح پایین ویتامین D با افزایش خطر بیماری های قلبی از جمله فشار خون بالا، نارسایی قلبی و بیماری عروق کرونر مرتبط است. ویتامین D ممکن است به تنظیم فشار خون، کاهش التهاب و محافظت در برابر پیشرفت بیماریهای قلبی عروقی کمک کند.
با توجه به یافتههای تحقیقاتی، شواهدی وجود دارد که نشان میدهد ویتامین D به طور بالقوه میتواند تاثیر قابلتوجهی بر حفظ سلامت روان داشته باشد. هنگامی که سطوح ویتامین D پایین باشد، به نظر می رسد خطر ابتلا به بیماری هایی مانند افسردگی، اختلال عاطفی فصلی (SAD) و زوال شناختی افزایش می یابد. در حالی که مکانیسمهای دقیق پشت این پدیده هنوز به طور کامل شناخته نشده است، اعتقاد بر این است که ویتامین D ممکن است بر عملکرد انتقالدهندههای عصبی تأثیر بگذارد و فرآیندهای محافظت عصبی را در مغز تقویت کند.
برای اطمینان از اینکه بدن دارای سطوح کافی ویتامین D است، به طور کلی توصیه می شود که به مدت 10 تا 30 دقیقه، دو تا سه بار در هفته، خود را در معرض نور خورشید قرار دهید. با این حال، مدت زمان لازم برای قرار گرفتن در معرض نور خورشید ممکن است بسته به عواملی مانند موقعیت جغرافیایی، رنگدانه پوست و سن متفاوت باشد. با این وجود، در طول فصول خاص یا برای افرادی که در مناطقی با دسترسی محدود به نور خورشید زندگی میکنند، ممکن است نیاز به دریافت ویتامین D از طریق منابع غذایی یا مکملها باشد.
برخی از میوهها و سبزیجات ویتامین D وجود دارند که ویتامین D را تامین میکنند. در کنار آن، برخی منابع غذایی طبیعی نیز وجود دارند که مانند ماهیهای چرب مانند سالمون و ماهی خال مخالی، زرده تخم مرغ و غذاهای غنیشده مانند شیر، غلات صبحانه و آب پرتقال. علاوه بر این، مکملهای ویتامین D بدون نسخه در دسترس هستند که میتوان آنها را تحت راهنمایی متخصصان مصرف کرد، بهویژه در مواردی که کمبود آن شناسایی شده است.
ویتامین D در بین ویتامین ها دارای کیفیت متمایزی است زیرا بدن ما می تواند آن را در هنگام تماس پوست با نور خورشید تولید کند. علاوه بر این، از طریق میوه ها و سبزیجات خاص ویتامین D نیز قابل دستیابی است. در اینجا ما مزایای ویتامین D در بدن انسان را که توسط تحقیقات علمی پشتیبانی می شود توضیح خواهیم داد:
در حال حاضر، درک محدوده طبیعی ویتامین D که برای گروههای سنی مختلف توصیه میشود نیز بسیار مهم است:
هنگامی که بدن کمبود ویتامین D داشته باشد، به دلیل نقش حیاتی ویتامین D در حفظ سلامت و رفاه کلی، می تواند منجر به مشکلات سلامتی مختلفی شود. در حالی که بدن انسان توانایی تولید ویتامین D را دارد، افراد خاصی هستند که ممکن است بیشتر مستعد کمبود این ماده مغذی ضروری باشند. عوامل متعددی وجود دارد که می تواند به این کمبود بالقوه کمک کند، مانند:
وقتی صحبت از میوه ها می شود، گزینه های محدودی وجود دارد که به طور طبیعی حاوی ویتامین D هستند. در اینجا میوهها و سبزیجاتی که سرشار از ویتامین D هستند که سلامت کلی را افزایش میدهند، توضیح داده شدهاند:
این میوه فوق العاده نه تنها خوشمزه است، بلکه فواید بی نظیری برای سلامتی دارد و یک منبع خوب از چربی های سالم، فیبر و مواد مغذی ضروری از جمله ویتامین D است. اگرچه محتوای ویتامین D در آووکادو در مقایسه با سایر منابع نسبتاً کم است، اما وجود آنها قطعاً می تواند به مصرف کلی مواد مغذی شما کمک کند.
کیوی سرشار از مواد مغذی ضروری، از جمله ویتامین D، C، K و فیبر است و هنگامی که در تعیین میوه های حاوی ویتامین D با مشکل مواجه می شوید، همیشه کیوی را انتخاب کنید زیرا یک مکمل مغذی می باشد.
پرتقال به دلیل محتوای بالای ویتامین C خود مشهور است اما آنها مقدار کمی ویتامین D را نیز برای بدن شما فراهم می کنند.
موز یکی دیگر از میوه های عالی غنی از ویتامین D است. آنها به عنوان منبع قابل توجهی از منیزیم عمل می کنند که تولید ویتامین D در بدن را تحریک می کند. منیزیم نقش اساسی در تعدیل سطح هورمون پاراتیروئید و شکل فعال ویتامین D دارد که نقش مهمی در حفظ هموستاز استخوان دارند.
استفاده از 1 تا 2 موز در رژیم غذایی روزانه توسط متخصصان بهداشت توصیه می شود.
اغلب به عنوان میوه ای بهشتی در نظر گرفته می شود و به عنوان یکی از میوه های غنی از ویتامین های D، C، A و B شناخته می شود. این میوه لذت بخش منبع طبیعی کلسیم، فسفر، اسید فسفریک است و پروتئین انجیر به طور کلی به عنوان میوه خشک مصرف می شود.
گواوا یک میوه استوایی است که سرشار از ویتامین C و سایر مواد مغذی ضروری است. علاوه بر این، مقدار متوسطی از ویتامین D را نیز فراهم می کند. گنجاندن گواوا در رژیم غذایی روزانه شما می تواند مصرف کلی ویتامین D شما را افزایش دهد.
پاپایا یک میوه گرمسیری است که سرشار از ویتامینهای A، C و E است. علاوه بر این، حاوی مقدار کمی ویتامین D نیز میباشد.
هندوانه میوه ای شاداب و آبرسان است که در ماه های تابستان مصرف می شود. اگرچه این یک منبع قابل توجه ویتامین D نیست، اما هنوز مقدار کمی به مصرف روزانه شما اضافه می کند. لذت بردن از هندوانه به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی کامل می تواند به مصرف کلی ویتامین D شما کمک کند.
برخی از قارچها مانند مایتاکه، مورل و شیتاکه میتوانند در معرض نور خورشید ویتامین D تولید کنند. زمانی که قارچ های دکمه ای تازه به طور عمدی در ظهر روز به مدت 15 تا 20 دقیقه در معرض نور خورشید قرار می گیرند، می توانند مقادیر قابل توجهی ویتامین D2 تولید کنند. به طور معمول، این روند منجر به تولید سطوح ویتامین D تقریباً 10 گرم در 100 گرم FW می شود که با مصرف توصیه شده روزانه ویتامین D مطابقت دارد.
اسفناج، سرشار از مواد مغذی ضروری است و طیف وسیعی از مواد معدنی از جمله ویتامین D را ارائه می دهد. اگرچه سطح ویتامین D موجود در اسفناج زیاد نیست، اما همچنان می تواند دوز مورد نیاز شما را فراهم کند.
سیب زمینی شیرین حاوی مقدار زیادی از مواد مغذی ضروری مانند فیبر غذایی، منگنز، ویتامین A (به شکل بتاکاروتن)، ویتامین D، پتاسیم، مس و بسیاری دیگر است. سیب زمینی شیرین جایگزین سالم تری برای سیب زمینی سفید است. آنها نه تنها از شاخص گلیسمی پایین تری برخوردارند، بلکه حاوی مقدار بیشتری فیبر نیز هستند که آنها را به انتخابی فوق العاده برای کسانی که به دنبال جایگزین سالم تری هستند تبدیل می کند.
کدو تنبل شامل طیف گسترده ای از مواد مغذی ضروری، از جمله ویتامین D است. گنجاندن کدو تنبل در رژیم غذایی معمولی شما می تواند به افزایش سطح ویتامین D شما کمک کند.
کلم بروکلی یک سبزی چلیپایی است که سرشار از ویتامینها و مواد معدنی مختلف از جمله ویتامین D است. آن را میتوان به دو صورت خام و پخته میل کرد و افزودنی سالم به هر وعده غذایی است.
این گیاه دارای طیف متنوعی از مواد مغذی ضروری است که شامل ویتامین D نیز می شود. گنجاندن بامیه در رژیم غذایی شما می تواند کمک قابل توجهی به برآوردن نیازهای ویتامین D شما کند.
نخود سبز، به عنوان منبع مفید ویتامین D عمل می کند. گنجاندن نخود سبز در وعده های غذایی شما می تواند این ماده مغذی ضروری را برای شما فراهم کند.
آناناس یک میوه استوایی لذت بخش است که مقادیر کمی از ویتامین های ضروری مختلف از جمله ویتامین D را ارائه می دهد.
کدو حلوایی یک سبزی کم کالری است و مقدار کمی ویتامین D در کنار سایر مواد مغذی موجود دارد.
کلم پیچ سبزی مغذی است که علاوه بر سایر ویتامین ها و مواد معدنی حیاتی، مقدار قابل توجهی ویتامین D را نیز برای بدن فراهم می کند.
برگ های شنبلیله سرشار از ویتامین های مختلف از جمله ویتامین D هستند. آنها طعمی متمایز به غذاها می بخشند و می توانید از آنها در کاری، نان یا به عنوان چاشنی استفاده کنید.
گل کلم یکی دیگر از سبزیجات چلیپایی است که سرشار از ویتامین D است و می توان آن را در برنج گل کلم استفاده کرد، به عنوان غذای جانبی برشته کرد یا در سوپ و کاری گنجاند.
دریافت مقدار کافی ویتامین D برای حفظ استخوان های قوی بسیار مهم است.
ساده ترین راه برای اطمینان از اینکه ویتامین D کافی دارید این است که وقت خود را بیرون از خانه زیر نور خورشید بگذرانید.
در عین حال، گنجاندن میوه ها و سبزیجات ویتامین D در رژیم غذایی یا مصرف مکمل های ویتامین D نیز می تواند در کمک به این روند بسیار مفید باشد که به جذب کلسیم و فسفر که مواد معدنی حیاتی برای ساختن و حفظ استخوانهای قوی هستند، کمک میکند.