محققان گزارش میدهند که بیش از یک چهارم افراد سالم و بدون علائم در رده سنی ۶۰ سال و بالاتر، از قبل مبتلا به بیماری دریچه قلب شناسایی نشده بودند.
«واسیلیوس واسیلیو»، سرپرست تیم تحقیق و پروفسور بالینی پزشکی قلب در دانشکده پزشکی نورویچ آنگلیا شرقی در بریتانیا، گفت: «یافتههای ما نشان داد که بیش از ۲۸ درصد از این بزرگسالان به نوعی بیماری دریچهی قلب مبتلا بودند، اگرچه بهطور مطمئن در اکثر موارد خفیف بود.»
واسیلیو در بیانیه خبری دانشگاه گفت: «دادهها همچنین نشان داد که سن عامل اصلی مرتبط با این مشکلات دریچه قلب است، به این معنی که هر چه فرد مسنتر باشد، احتمال ابتلاء به مشکل مهم دریچه قلب بیشتر میشود.»
خون در یک جهت در قلب جریان دارد. دریچههای داخل قلب از برگشت خون بین ضربانها جلوگیری میکنند و عملکرد مطلوب را تضمین میکنند.
بیماری دریچه قلب زمانی رخ میدهد که یک یا چند دریچه قلب دچار اختلال در کار میشوند، یا بهطور کامل باز نمیشوند تا خون کافی از آن عبور کند یا بهدرستی بسته نمیشود، که باعث میشود خون در جهت اشتباه نشت کند.
«مایکل فرنو»، عضو تیم تحقیق از بیمارستان رویال برومپتون در بریتانیا، گفت: «این مشکلات میتواند فشار بیشتری بر قلب وارد کند و قلب سختتر کار کند. به مرور زمان این شرایط میتواند ریسک بیماری قلبی، سکته و سایر مشکلات قلبی را افزایش دهد.»
به گفته محققان، علائم بیماری دریچه قلب میتواند شامل تنگی نفس، درد قفسه سینه، ضعف، سرگیجه، خستگی، تورم مچ پا و پاها یا تپش قفسه سینه یا گردن باشد.
برای مطالعه جدید، محققان بیش از ۴۲۰۰ فرد بریتانیایی ۶۰ ساله و بالاتر را که بیماری دریچه قلب تشخیص داده نشده داشتند، را ارزیابی کردند.
شرکت کنندگان یک پرسشنامه سلامت را پر کردند، سپس تحت معاینه بالینی و سونوگرافی قلب خود قرار گرفتند.
بیماری دریچه قلب در ۲۸ درصد از آنها یافت شد، اگرچه بیماری متوسط تا شدید تنها در ۲.۴ درصد یافت شد.
محققان تخمین زدند که از هر ۴۲ نفر افراد ۶۰ سال و بالاتر، یک نفر به بیماری دریچهای تشخیص داده نشده مبتلا است. این شرایط برای افراد ۷۵ سال و بالاتر به یک در ۱۵ میرسد.
واسیلیو گفت: «تشخیص بیماری دریچه به شدت به معاینات سونوگرافی قلب بستگی دارد، اما معمولاً فقط در صورت گزارش علائم یا شنیده شدن صدای غیرمعمول در طول معاینه فیزیکی انجام میشود.»
واسیلیو افزود: «این شرایط میتواند در افراد مسن چالش برانگیز باشد زیرا علائم خفیف ممکن است با کاهش فعالیت بدنی و اختلال در تحرک پنهان شود.»
این مطالعه نشان میدهد که بسیاری از افراد مسن مشکلات دریچه قلب دارند، حتی اگر هیچ علامتی از خود نشان ندهند. مطالعات بیشتری برای تعیین شیوع دقیق بیماری دریچه قلب در افراد مسن و همچنین روشهای غربالگری بهتر برای شناسایی دقیق و مدیریت بیماری مورد نیاز است.