به گزارش صد آنلاین ، آیا همهی رنگهای خوراکی خطرناکاند؟ اینها موادی هستند که هر روز با آنها سر و کار داریم و ممکن است سلامت شما را به خطر بیندازند.
در محصولات آرایشی و بهداشتی
فتالاتها: مختلکننده هورمون، کاهش باروری، خطر نقص مادرزادی
پارابنها: اختلال هورمونی، آسم، چاقی، برخی سرطانها
رایحهها: آلرژیزا، پنهانسازی ترکیبات مضر
فرمالدهید و آزادکنندههای آن: سرطانزا، تحریک تنفسی و پوستی
اکسیبنزون: مختلکننده هورمونی، آسیب به تیروئید و ایمنی
در مواد غذایی
شیرینکنندههای مصنوعی: اختلال در قند خون و باکتریهای روده
شربت ذرت با فروکتوز بالا: التهاب، چاقی، دیابت نوع ۲
امولسیفایرها: در برخی موارد التهاب روده، تشدید بیماریهای گوارشی
نیتریتها: خطر سرطان روده، تشکیل نیتروزآمین در حرارت بالا
رنگهای مصنوعی : بیشفعالی، آسیب عصبی
چربیهای ترانس: بیماری قلبی، اختلال هورمونی، چاقی احشایی
در آشپزخانه و محیط
PFAS در ظروف نچسب، لباسهای ضدآب و...: سرطانزا، اختلال هورمونی
BPA یا بیسفنول آ در پلاستیک و بطریها: چاقی، اختلال شناختی و هورمونی
تریکلوزان در مواد شوینده: آسیب ژنتیکی، استرس اکسیداتیو
ترکیبات آلی فرار (VOCs) در عطرها: سرطانزا، مشکلات تنفسی
توصیهها
اجتناب از گرم کردن غذا در ظروف پلاستیکی
دقت به برچسبها و کمکگرفتن از اپلیکیشنها
استفاده از محصولات Fragrance-free، BPA-free
جایگزین ظروف پلاستیکی با شیشهای
استفاده از غذاهای کامل، طبیعی و ارگانیک
احتیاط در استفاده از محصولات آرایشی