آخرین اخبار
۰۹ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۴
بازدید:۴۷۲
صدآنلاین | یک سری از مواد خوراکی مانند آجیل‌ها، شیرنی‌ها و شکلات در ایام نوروز بیش از ‌زمان‌های دیگر در سال مورد استفاده قرار می‌گیرند که موجب تشنگی بیشتر در روزه داران می شود. چگونه از خوراکی‌های عید لذت ببریم اما به تشنگی دچار نشویم؟
کد خبر : ۹۵۵۰

نحوه مصرف خوراکی‌های عید در ماه رمضان/ شربت مخصوص روزه داران

به گزارش صدآنلاین ، از قدیم گفتن سالی که نکوست از بهارش پیداست. بهار و عید امسال مصادف با ماه پربرکت رمضان شده و برکت و صلح و صفا را به روزه داران عیدی داده است. عیدنوروز و ماه رمضان ایامی است که برای ایرانیان مهم و ارزشمند است. در هردوی این ایام بسیاری از افراد برای صله رحم و رسیدن به ثواب پذیرایی از روزه داران به شب نشینی و مهمان نوازی می‌پردازند. اما برخی‌ها از نظر غذایی رعایت نکرده و به راحتی نمی‌توانند از این روزهای مبارک لذت کافی را ببرند.

 

سروناز علی عسگری، کارشناس تغذیه و رژیم درمانی درباره تغذیه روزه داران در ایام عید نوروز گفت: یک سری از مواد خوراکی مانند آجیل‌ها، شیرنی‌ها و شکلات در ایام نوروز بیش از ‌زمان‌های دیگر در سال مورد استفاده قرار می‌گیرند. یکی از مشکلاتی که همیشه روزه داران با آن مواجه می‌شوند تشنگی است. این تشنگی در اثر کم آبی بدن یا استفاده از غذاهای نامناسب تشدید شده و روزه دار بیشتر اذیت می‌شود.

 

آجیل‌های شور را کنار بگذارید

وی درباره شرایط استفاده از آجیل‌ها در ایام ماه مبارک رمضان بیان کرد: آجیل‌ها دانه‌های چربی هستند و مصرف بیش از اندازه آن‌ها تشنگی ایجاد می‌کند. همچنین بسیاری از افردا تمایل به مصرف آجیل‌های شور دارند که توصیه می‌شود در ماه روزه داری از آجیل‌های خام به مقدار مناسب استفاده کنند تا کمتر به تشنگی دچار شوند.

 

از شیرینی خشک استفاده شود

علی عسگری درخصوص مصرف شیرینی‌جات در ایام نوروز و ماه رمضان تأکید کرد: برخی از مواد غذایی و تنقلات مانند شیرینی‌ها و شکلات باعث تشدید تشنگی می‌شود. برای اینکه بتوانیم هم از شرینی‌های نوروز لذت ببریم و هم راحت‌تر روزه بگیریم باید شیرینی‌های تر را کنار بگذاریم و از شیرینی‌های خشک استفاده کنیم. چون شیرینی‌های تر آب بدن را جذب کرده و فرد روزه دار دچار تشنگی کاذب می‌شود.

 

نوشیدنی مناسب ماه مبارک رمضان

این کارشناس تغذیه و رژیم درمانی درباره مایعات مناسب روزه داران اظهار کرد: روزه داران برای پیشگیری از ابتلا به تشنگی در ساعات روزه داری بهتر است در فاصله زمانی سحر تا افطار به میزان شش تا هشت لیوان آب مصرف کنند. همچنین شربت خاکشیر و تخم شربتی، عرق کاسنی، عرق بید مشک به همراه کمی لیموترش و عسل معجون بسیار خوب برای رفع تشنگی روزه داران خواهد بود. البته بهتر است افراد دیابتی از لیموترش و عسل در این شربت استفاده نکنند.

 

غذاهای ممنوعه در وعده سحری

وی خاطرنشان کرد: در وعده سحری از مصرف غذاهایی مانند کوکو سیب زمینی، کتلت، کوکو سبزی، کباب و جوجه کباب خودداری شود. زیرا این غذاها چرب و سنگین هستند و فرد در ساعات روزه داری دچار تشنگی شدید می‌شود.

اشتراک گذاری:
برچسب ها :
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها