به گزارش صد آنلاین ، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه ابراز عقیده کرد که اوکراین برای ایالات متحده به عنوان ابزاری در مبارزه با روسیه بسیار مناسب است، بنابراین همه چیز برای مقامات کییف بخشیده شده است.
او در مصاحبهای گفت: «آنها از سوی همدستان و حامیان خود برای هر کاری، از جمله اقدامات آشکار در دفاع از نئونازیسم، بخشیده میشوند، تنها به این دلیل که این افراد برای غرب جمعی و ایالات متحده به عنوان ابزاری در مبارزه با روسیه مناسب هستند.»
لاوروف یادآور شد که دقیقاً به همین دلیل غرب به هیچ وجه به محدودیتهای استفاده از زبان روسی، تبعیض نژادی آشکار، قوانین ناعادلانه، نقض حقوق بشر و تخلف از قانون اساسی در اوکراین واکنشی نشان نمیدهد.
ولادیمیر پوتین چندی پیش تاکید کرد که روسیه و اوکراین دیر یا زود به توافق خواهند رسید و روابط بین مردم دوباره احیا خواهد شد. رئیسجمهور افزود: غرب فکر میکند که درگیری کنونی قادر است برای همیشه بخشی از مردم روسیه را از بخش دیگر جدا سازد، در حالیکه این فکر اشتباه است.
روزنامه ژاپنی شوکان گندای نیز نوشته است، اوکراین در صورت ادامه جنگ با روسیه ممکن است بطور کامل ناپدید شود، چرا که در صورت توقف حمایت کشورهای غربی، کییف قادر به حفظ تمامیت ارضی خود نخواهد بود. در این مقاله پیش بینی شده که در صورت ادامه روند کنونی ممکن است اوکراین دچار هرج و مرج شود، اختلافات بین مقامات گسترش یابد و حتی مرکز سیاسی به غرب کشور، به شهر لووف، منتقل شود.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به هشتصد و سیامین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
وزارت امور خارجه آمریکا شب گذشته اعلام کرد که واشنگتن با وجود پایان دوره ریاست جمهوری و امتناع از برگزاری انتخابات در این کشور، موضع خود در مورد وضعیت ولادیمیر زلنسکی، بعنوان رئیس جمهور اوکراین را تغییر نداده است.
متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در مورد موضع رسمی دولت ایالات متحده در مورد ادامه ریاست جمهوری زلنسکی، برخلاف قانون اساسی اوکراین گفت: «مواضع ما در این رابطه تغییری نکرده است. زلنسکی رئیس جمهور قانونی اوکراین است و مقامات واشنگتن درک میکنند که برگزاری انتخابات در اوکراین در شرایط جنگی تا چه اندازه دشوار است.»
لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا روز شنبه در نشست امنیتی "گفتگوی شانگری-لا" در سنگاپور اعلام کرد که گسترش ناتو دلیل شروع درگیری نظامی در اوکراین نبود.
وی در جریان این رویداد در واکنش به اظهارات یکی از شرکت کنندگان، گفت: «با احترام، با ادعای شما مبنی بر اینکه گسترش ناتو باعث ایجاد بحران در اوکراین شده، مخالفم. تنها کسی که مسئول وضعیت بوجود آمده است، روسیه است و ناتو هیچ نقشی در این خصوص نداشته است.
دولت مجارستان بر این باور است که قصد اوکراین برای ادامه درگیری نظامی تنها منجر به نابودی خود این کشور خواهد شد، بنابراین کییف نیز مانند هر کس دیگری به مذاکرات صلح نیاز دارد.
این نظر را ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان، در سخنرانی خود در جمع مردم بوداپست که پس از "راهپیمایی صلح" در حاشیه رودخانه دانوب بیان کرد که روز شنبه در حمایت از سیاست دولت در برابر تشدید اوضاع در اوکراین برگزار شد.
نخست وزیر مجارستان خواستار برقراری فوری آتش بس و آغاز مذاکرات برای حل و فصل مناقشه اوکراین شد و گفت: امتناع از صلح به معنای مرگ برای اوکراین است. وی تاکید کرد که ایدهها و طرحهای خطرناک «که بر اساس آن میتوان روسیه را با کمک فناوریهای غربی شکست داد» بسیار اشتباه است.
به عقیده اوربان، غرب در مناقشه اوکراین نمی تواند پیروز شود و ادامه درگیری، فقط باعث مرگ و ویرانی بیشتر میشود، بنابراین باید این مناقشه باید به صورت مسالمت آمیز حل و فصل شود و هیچ راه حلی در میدان جنگ وجود ندارد.
نخست وزیر مجارستان تاکید کرد که این کشور قصد دارد از جنگ اروپا با روسیه جلوگیری کند و میداند چگونه این کار را انجام دهد. اوربان سخنرانی نیم ساعته خود را با عبارت انگلیسی «"No war"» به پایان رساند.
دهها هزار مجارستانی برای «راهپیمایی صلح» علیه دخالت مجارستان در درگیریهای نظامی در اوکراین و آغاز جنگی جدید توسط ناتو در اروپا که توسط انجمن اتحاد مدنی سازماندهی شد، در مرکز بوداپست تجمع کردند.
شرکت کنندگان در راهپیمایی با حفظ نظم و آرامش، با اهتزاز پرچم ملی و خواندن سرودها و شعارهای میهنی، پلاکاردهایی در مخالفت با سیاست ناتو در قبال مناقشه اوکراین و لزوم پایان جنگ در دست داشتند.
این کمپین بزرگ در آستانه انتخابات پارلمان اروپا برگزار شده و بر این واقعیت تکیه داشت که مجارستان باید همچنان از درگیری نظامی در اوکراین دور مانده و به تلاش برای جلوگیری از جنگی بین ناتو و روسیه ادامه دهد.
چند روز قبل روزنامه پولیتیکو گزارش داد که برخی از کشورهای اتحادیه اروپا به دلیل مقاومت مجارستان در ارائه کمک به اوکراین، در حال برنامه ریزی برای جلوگیری از تصدی نمایندگان این کشور در پستهای کلیدی در کمیسیون اروپا هستند تا بوداپست نتواند کنترل برخی "وظایف تاثیرگذار" را در دست داشته باشد.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین نیز به نوبه خود به این واقعیت اشاره کرد که مجارستان به دلیل سیاست مستقل خود تحت فشارهای اتحادیه اروپا قرار دارد.
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی و دفاعی اتحادیه اروپا روز شنبه در نشست گفتگوی "شانگری-لا" در سنگاپور، اعتراف کرد که مقامات بروکسل هیچ مدرکی دال بر اینکه چین به روسیه تسلیحات نظامی میدهد، در اختیار ندارد.
بورل گفت: «چین متعهد شده که هیچ سلاحی (به روسیه) تحویل ندهد و ما هیچ مدرکی که خلاف این را ثابت کند، نداریم.»
در اواخر ماه مه نیز جیک سالیوان، مشاور رئیس جمهور آمریکا در امور امنیت ملی اعتراف کرد که ایالات متحده هیچ اطلاعاتی در مورد قصد چین برای تامین تسلیحاتی روسیه برای استفاده در درگیری اوکراین ندارد.
اداره منطقه غربی سرویس مرزبانی دولتی اوکراین گزارش داده است که حدود ۴۵ نفر از افراد فراری از قانون بسیج در تلاش برای خارج شدن از اوکراین از طریق کوهها و رودخانهها جان خود را از دست دادهاند.
بر اساس داده های منتشر شده در صفحه فیس بوک این اداره، نیروهای مرزبانی "تاکنون تقریبا ۴۵ نفر را شمارش کردهاند که در تلاش برای فرار از مرزها و عبور از موانع طبیعی جان خود را از دست دادند".
در عین حال یادآوری شده که اینها فقط موارد تأیید شده است و این امکان وجود دارد که تعداد واقعی کشته شدگان بیشتر از این رقم باشد.
نیروهای مرزبانی اوکراین بطور مرتبط اجساد افراد فراری را در گذرگاههای خطرناک مرزی با کشورهای عضو اتحادیه اروپا کشف میکنند. در این گزارش چنین شهروندانی "قربانیان ماجراجویی یا بزدلی" نامیده شدند.
تنها در ماه می، ۱۰ نفر هنگام تلاش برای شنا برای عبور از رودخانه مرزی "تیسا" جان خود را از دست دادند. همچنین به شهروندان هشدار داده شده که اخیراً و با گرم شدن هوا، حضور حیوانات وحشی به ویژه خرسها نیز در مناطق مرزی افزایش یافته است. پیش از این نیز مرزبانی دولتی اوکراین با اشاره به خطر برخورد با خرس، کسانی که قصد خروج غیرقانونی از کشور دارند، را ترسانده بودند.
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه روز شنبه در مصاحبهای اعلام کرد که اعمال فشارهایی که در طول سالهای اخیر بر روسیه وارد شده و دگمه «شروع» آن در سال ۲۰۲۲ فشار داده شد، کاملاً بی سابقه بوده است.
وی یادآور شد که روسیه در برابر فشارهایی ایستادگی کرده که هیچ کس نتوانسته بر آن غلبه کند. این دیپلمات در عین حال تاکید کرد که نمیخواهد اهمیت و قدرت دیگر کشورها و مردم آنها برای مقاومت در برابر فشارهای غرب را کم اهمیت جلوه دهد و به عنوان نمونه به ویتنام و چین اشاره کرد.
با این حال، زاخارووا گفت: این روسیه است که تحت فشار بی سابقهای قرار دارد؛ ۲۰ هزار مورد تحریم. آیا نمی توان این تحریمها را چیزی جز یک جنگ تجاری نامید. خط لوله گاز بین المللی روسیه منفجر شده و کسی هم درصدد شناختن مقصر آن نیست. آیا این یک حمله تروریستی علیه کشوری و بخشی از همان جنگ ترکیبی است. تعداد تسلیحات و کیفیت تجهیزاتی که به کییف برای ادامه درگیری با روسیه عرضه میشود بی سابقه و حجم کمک مالی که به کییف میرسد با هیچ چیز قابل مقایسه نیست.
این دیپلمات یادآور شد که تمام این تلاشها در این جهت گیری صرف میشوند که شاید بتوانند روسیه را تضعیف کنند، ولی درک نمیکنند که قدرت واقعی روسیه در اتحاد مردم این کشور است که دشواریهای تاریخی بسیاری را پشت سر گذاشته و همچنان در کنار یکدیگر ایستادهاند.
آژانس خبری بلومبرگ روز شنبه گزارش داد که موسسات و شرکتها در اوکراین با مشکل جدی کمبود نیروی کار مواجه هستند و مدیران استخدام زمان بیشتری را برای یافتن نیروها صرف میکنند.
این آژانس یادآور شد که شکاف در بازار کار اوکراین پس از فرار میلیونها نفر از این کشور و همچنین بسیج مردان توانمند به ارتش و مرگ آنها در جبهه ایجاد شده است. اقتصاد این کشور که از زمان آغاز درگیری نظامی بخش قابل توجهی از ظرفیت تولید خود را از دست داده و به دلیل کاهش نیروی کار در معرض خطر تضعیف بیشتر قرار دارد.
بلومبرگ به نقل از سرگئی نیکولایچوک، معاون رئیس بانک ملی اوکراین نوشت: نیروی کار نسبت به قبل از جنگ ۲۷ درصد کاهش یافته است. این خلاء، از جمله، توسط مردانی تشدید میشود که برای فرار از خدمت اجباری در ارتش، در بخش سایه اقتصاد استخدام شدهاند.
بر اساس این گزارش، کمبود نیروی کار در اوکراین برای ولادیمیر زلنسکی یک «پازل» است، زیرا این مشکل دیگر با کمک متحدان غربی تامین کننده مهمات و سیستمهای دفاع هوایی قابل حل نیست.
نشریه آمریکایی "نیویورکر" در تحلیلی نوشته است که وضعیت نیروهای مسلح اوکراین به دلیل گسترش حملات روسیه و کمبود ذخایر انسانی و نظامی ارتش اوکراین ممکن است در تابستان به طور قابل توجهی بدتر شود.
به عقیده کارشناسان، برای نیروهای اوکراینی وضعیت هر روز در حال بدتر شدن است. اوکراینیها مجبورند واحدهای خود را برای تقویت منطقه خارکف به آنجا گسیل کنند، و اگرچه سلاحها طبق صورتحساب به اوکراین ارائه میشوند، اما بلافاصله به جبهه نمیرسند.
به نوشته این روزنامه، قانون مصوبه در ایالات متحده در مورد کمکهای نظامی اضافی ممکن است به اوکراین کمک کند تا از سال ۲۰۲۴ جان سالم به در ببرد، اما مشکل جدی کمبود نیروی نظامی همچنان باقی است. تعداد واحدهای ارتش ۳۰ یا حتی ۴۰ درصد کاهش یافته و وقتی تعداد نیروها کم باشد، انجام وظایف محوله برای افراد باقی مانده بسیار دشوار است.
پیش از این، مارک اپیسکوپوس، مورخ و کارشناس سیاسی آمریکایی نیز یادآور شد که رهبران غربی باید بپذیرند که هیچ سناریویی وجود ندارد که در آن شکست بدون قید و شرط روسیه امکان پذیر باشد. به گفته وی، با وجود منابع مالی غرب که بیشتر از روسیه است، سه سال اخیر نشان داده که این نابرابری را نمی توان به راحتی و به سرعت به توانمندی نظامی خاصی تبدیل کرد که اوکراین برای شکست دادن فرضی روسیه در میدان جنگ به آن نیاز دارد.