آخرین اخبار
۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۰
به آخر ایران خوش آمدید/ سفر به جنگل حرا با طعم شوریده و حلوا +عکس
بازدید:۲۱۷۶
صد انلاین | قدیمی‌ترین سند ایرانی، کتیبه‌های میخی داریوش، نام این سرزمین را «ماکا» ضبط کرده است. بعد از اسلام این سرزمین «مکران» نام گرفت که..
کد خبر : ۸۵۳۶۹

به گزارش صد آنلاین ، قدیمی‌ترین سند ایرانی، کتیبه‌های میخی داریوش، نام این سرزمین را «ماکا» ضبط کرده است. بعد از اسلام این سرزمین «مکران» نام گرفت که..

 

 

 

به آخر ایران خوش آمدید/ سفر به جنگل حرا با طعم شوریده و حلوا +عکس

 

 



گواتر روستایی است که فقط خیابان‌هایش جدول‌بندی شده‌اند، اما آسفالت ندارد. همه با هم قوم و خویشند و بلوچ. همه صیادند.





در منتهی الیه جنوب شرقی ایران، درآخرین نقطه مرزی آنجا که شهرستان چابهار به خط تماس با مرز پاکستان می‌رسد، بندری کوچک و قدیمی قرار گرفته که چند صباحی است برای سرمایه گذاران کشورمان نامی آشنا شده است. آنجا گواتر است؛ بندری آن سوی ناکجای جغرافیای تاریخ.



گواتر تکه کوچکی از سرزمین بلوچستان است. بلوچستان زادگاه تنها دونلی نواز جهان، بلوچستان زادگاه دادشاه و گواتر برگوشه‌ای از گستره این خاک همچنان ایستاده است و خوابش نمی‌برد.
قدیمی‌ترین سند ایرانی، کتیبه‌های میخی داریوش، نام این سرزمین را «ماکا» ضبط کرده است. بعد از اسلام این سرزمین «مکران» نام گرفت که درحال حاضر منطقه جنوبی بلوچستان نیز به نام «مکران» معروف است.

مردان و زنان گواتر، بلوچ بوده و ارتباط خویشی با همنوعان خود در گوادر پاکستان دارند. کدخدای گواتر سندی دست نویس، به سال ۱۳۰۹ هـ. ق در دست دارد که «لشگرخان سردار زهی» حاکم گواتر در زمان ناصرالدین شاه، ۲۵ هزار هکتار از زمین‌های گواتر تا دشت بریس را به اجدادش فروخته است.

«کچو»، «بریس»، «کوشات» و «پسابندر» را هم باید پشت سر بگذاری تا به گواتر و خلیج آن برسی. گواتر روستایی است که فقط خیابان‌هایش جدول‌بندی شده‌اند، اما آسفالت ندارد. همه با هم قوم و خویشند و بلوچ. همه صیادند. آن‌ها ماهی «حلوا» و «شوریده» صید می‌کنند. برای ماهی حلوا ظهر می‌روند به دریا و تور می‌اندازند و بامداد تور را جمع می‌کنند. برای صید شوریده نیز عصر راهی دریا می‌شوند و بامداد تور را جمع می‌کنند. گواتر و جنگل‌های «حرا» یش آخر ایرانند!

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها