شکی در این نیست که مدت زمان و کیفیت خواب برای سلامتی ما مهم است. اگر شما هم عادت به شببیداری دارید، لازم است بدانید تا دیر وقت بیدار ماندن برای سلامتی مضر است و خطراتی نظیر تضعیف سیستم ایمنی بدن، ایجاد مشکلات فکری، افزایش وزن و ... را به همراه دارد.
وقتی تا دیروقت بیدار میمانید، به مغز، قلب، رودهها، کلیهها و کبدتان آسیب میرسانید. طبق توصیه بنیاد ملی خواب امریکا، مدت زمان خواب ایده آل برای بزرگسالان ۷ تا ۹ ساعت است. کمخوابی میتواند به عملکردهای داخلی و حتی اندامهای بدن آسیب برساند و منجر به ایجاد انواع بیماریها شود:
۱. مشکلات مغزی
براساس مطالعات، بیدار ماندن طولانی، سلولهای مغز را از بین میبرد. خواب کافی برای بهبود عملکرد یادآوری و حافظه بسیار مهم است. کمخوابی و بیخوابی در طول شب، ریسک ابتلا به زوال حافظه و آلزایمر را افزایش میدهد.
۲. افزایش فشار خون
افرادی که شبها تا دیروقت بیدار میمانند یا کمتر از ۵ تا ۶ ساعت میخوابند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به فشار خون بالا هستند. کمبود خواب، اثرات استرس را بر بدن تشدید میکند که این شرایط با افزایش فشار خون، ضربان قلب بالا و التهاب همراه است.
۳. چاقی
کمخوابی باعث ایجاد عدم تعادل هورمونی در بدن و در نهایت باعث پرخوری و افزایش وزن میشود.
۴. دیابت
کمبود خواب، عملکرد بدن برای پردازش گلوکز و میزان انسولین تولیدشده توسط بدن را مختل میکند. از همین رو، کمخوابی و بیخوابی یک ریسکفاکتور مهم در ایجاد دیابت نوع ۲ به شمار میآید.
۵. سرطان
بر اساس مطالعات، نداشتن خواب کافی شبانه، خطر رشد سلولهای سرطانی را افزایش میدهد. همچنین خواب ناکافی با افزایش ریسک ابتلا به سرطان سینه، سرطان روده بزرگ و سرطان پروستات مرتبط است.
21025/خ