به گزارش مجله سلامت صد آنلاین ، خواب یکی از مهمترین نیازهای بشر است. اگر خواب شما مختل شود، بدون شک عملکرد شما هم تحتتاثیر قرار خواهدگرفت. بیخوابی یکی از مشکلاتی است که میتواند نظم خواب را به هم بزند. اگر شما در خواب خود بینظمی داشته باشید، نمیتوانید روز خوبی را شروع کنید و در انتهای روز با رضایت به خواب بروید.بیخوابی میتواند مشکلاتی همچون سخت به خوابرفتن، سخت خوابیدن یا خیلی زود بیدارشدن و عدم توانایی در دوباره خوابیدن را شامل شود. در بیخوابی ممکن است بعد از بیدار شدن هنوز احساس خستگی کنید. بیخوابی نه تنها بر میزان انرژی و خلقوخوی شما اثر دارد، بلکه بر سلامتی، عملکرد کاری و کیفیت زندگی شما نیز موثر است. با این وجود هر بیخوابی را نمیتوان با دارو درمان کرد.پروفسور حبیبالله خزایی روانپزشک فوقتخصص طب خواب در کرمانشاه در خصوص استفاده خودسرانه از داروها جهت درمان بیخوابی، گفت: بیخوابی میتواند به صورت حاد (کوتاهمدت) و مزمن (بلندمدت) باشد.
وی ادامه داد: بیخوابی حاد معمولا نتیجهی استرس یا حادثهای آسیبزا است که به مدت چند روز طول میکشد، متأسفانه در مواردی دیده میشود که برخی از افراد پس از یکیدو شب بیخواب اقدام به مصرف خودسرانه دارو میکنند که به شکل غیرنسخهای تجویز میشود؛ این موضوع عواقب، پیامدها و عوارضی را در جهت وابستگی به دارو بهدنبال دارد.این روانپزشک فوقتخصص طب خواب در کرمانشاه توصیه کرد؛ تجربه کوتاهمدتی از بیخوابی لزوما به معنای استفاده از دارو نیست ممکن است این بیخوابیها خودبهخود با از بین رفتن عوامل زمینهساز استرس کاهش یابد، لذا این بیخوابی نیاز به مصرف هیچ دارویی ندارد.
وی خاطرنشان کرد: بیخوابی که بیشتر از سه ماه و یا بیشتر از سه شب در هفته به طول بیانجامد در چنین مواردی نیاز به پیگیری، بررسی و ارائه خدمات تخصصی از سوی پزشک معالج است.
12112/ع