۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۰
بازدید:۱۸۹
تب مالت (بروسلوز) ازجمله بیماری های عفونی مسری است که به بیماری هزارچهره معروف است؛ خطر بروز این بیماری بیشتر با فصل گرما بهار و تابستان و هنگام زایش و شیردهی حیوانات اهلی به خصوص در روستاها و مناطق عشایری بیشتر است که مراقبت و رعایت نکات بهداشتی و ایمنی از سوی افراد در معرض خطر ضروری است.
کد خبر : ۸۱۷۳۳
مراقب بروز بیماری هزار چهره( تب مالت) با آغاز فصل گرما باشیم

به گزارش مجله سلامت صد آنلاین  ،  تب مالت یا "بروسلوز" در سال ۱۸۸۷ به نام کاشف باکتری آن "دیوید بروس" نام‌گذاری شده است که اکنون حدود ۱۵۰ سال از اولین مورد گزارش این بیماری می‌گذرد.


تب مالت از بیماری‌های عفونی قابل انتقال بین انسان و حیوان است که از طریق حیوانات آلوده همچون گاو، گوسفند، بز، شتر، خوک و گاومیش به انسان منتقل می‌شود.

عامل انتقال بیماری میکروبی به نام "بروسلا" است که تنها از طریق جوشاندن یا پاستوریزاسیون شیر و فرآورده‌های آن از بین می‌رود.

ابتلا به این بیماری‌ به طر معمول در فصل بهار و تابستان به دلیل ارتباط بیشتر انسان با حیوانات در محیط و طبیعت افزایش پیدا می‌کند و افرادی که به دامپروری، چوپانی، کشاورزی و سلاخی اشتغال دارند به ویژه روستاییان و عشایر، بیشتر در معرض ابتلا بدان هستند.

همچنین روستاییان، عشایر و اشخاصی که از لبنیات سنتی غیرپاستوریزه استفاده می‌کنند نیز در معرض ابتلا به تب مالت ‌قرار دارند.

رعایت اصول پیشگیری و نکات بهداشتی مهمترین راه جلوگیری از ابتلا به تب مالت و دیگر بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان است.

هشدارهای جدی به مردم برخی روستاهای دیشموک

بخشدار دیشموک گفت: هم اینک و بر اساس بررسی ها و گزارش ها بروز این خطر به شدت در منطقه احساس می شود و هشدارهای جدی به مردم به ویژه روستاها داده شده است.

علی رضا نوروزی افزود: برغم همه هشدارها اما اقدام ها و عملکرد دستگاه های متولی در این راستا ضعیف بوده و برخی دامداران هم با وجود اطلاع از بیماری دام هایشان را به فروش می رسانند در حالی که باید معدوم شوند.

وی تاکید کرد: این بیماری که نوعی درد مفاصل و عفونت را سبب می‌شود در طول عمر کسانی را که مبتلا می‌شوند آزار می‌دهد و به‌نوعی همیشه در اعضا و جوارح مبتلا اثر دارد.

وی به مردم توصیه کرد که واکسیناسیون دام جدی گرفته شود. مراجعه به پزشک دراسرع‌وقت انجام شود. دام مبتلا به تب مالت نیز باید معدوم شود، لازم است دامدار دام خود را بیمه کند تا در صورت معدوم‌سازی کمترین خسارات را متحمل شود.

رئیس شبکه بهداشت و درمان کهگیلویه نیز هم گفت: هشدارهای جدی به مردم برخی روستاها از جمله رودریش در این راستا داده شده است.

سید منصور تقوی افزود: اینکه برخی افراد خود بیان کنند که تب مالت داریم قابل تایید برای مراکز بهداشتی و درمانی نیست و باید در اسرع وقت آزمایش های لازم بر روی افراد انجام شود و در صورت وجود این بیماری دامپزشکی و مرکز بهداشت وارد عمل خواهند شد.

رئیس شبکه بهداشت و درمان کهگیلویه تصریح کرد: با بررسی‌هایی که انجام شده هنوز هیچ گونه گزارشی مبنی بر ابتلای فردی به این بیماری دریافت نشده است.

21458/خ

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها