آرزوی شهادت داشت، مانند بسیاری از شهدای دیگر؛ این را میشود از فیلمی که یکماه قبل از شهادتش ضبط شده است، فهمید؛ انگار خیلیوقت بود که دوست داشت به حرم بیاید و آخر هم زمانی که آمد، وقتی در حیاط حرم نشسته بود و با خنده میگفت که انشاءالله یک موشک کورنت میخورد وسطمان و پودر میشویم... نمیدانم، شاید همانجا یعنی زمانی که داشت به پودر شدن در راه خدا میخندید، شهادت او را امضا کردند و سرانجام آن جوان رعنایی که در سالروز ولادت حضرت مهدی (عج) متولد شده بود، در سالروز شهادت حضرت علی (ع) آسمانی شد و به آرزوی خود رسید.
اینروزها وقتی به محلهاش میروی، هنوز چند خیابان مانده به مسجدی که تقریباً میتوان گفت او در آن بزرگ شده است، عکسها و حجلههایش را میبینی که تو را سوی خود جذب میکند و آن قدر با عکسها و حجلههایش میروی تا به مسجد جناب میثم (ره) میرسی و آنجاست که میبینی در و دیوار به احترامش با پرچم عزای حضرت سیدالشهداء (ع) سیاهپوش شده است، قطع به یقین یک محله که نه، بلکه یک ایران عزادار از دست دادن جوان خوشسیما، مهربان و هیئتی است که اینروزها دشمنان از ترس انتقام خونش در هراس هستند.
امام جماعت مسجد میثم (ره) او را خوب میشناسد؛ چراکه خانوادهاش نزدیک به یکدهه در همین مسجد خادمی میکردند و سید مهدی نیز در همین فضا تربیت شده است؛ بنابراین در حاشیه مراسم تشییع این شهید والامقام، در فضایی که یک محله به احترام او به خیابان آمده بودند و در میان دود اسپند و صدای حماسی دمام، منتظر بودند تا از شهید محله خود استقبال کنند، به سراغ حجتالاسلام والمسلمین «محمدکاظم فرقانی» رفتم تا درباره سید مهدی از او سوال کنم.
حجتالاسلام فرقانی میگوید که شهید سید مهدی جلادتی یکی از جوانان مسجد میثم و تربیتشده بسیج و مسجد بوده و در واقع یک پایش در منزل و یک پای دیگر او در مسجد، بسیج و هیئت بود. وی همچنین تأکید میکند که سید مهدی حقیقتاً از همان افرادی بود که به قول حضرت امام خمینی (ره) ره صدساله را در یک شب پیمودند.
امام جماعت مسجد میثم (ره) خصوصیاتی را درباره شهید سید مهدی جلادتی تشریح میکند که بهواقع این خصوصیات، ویژگیهای یک جوان در تراز انقلاب اسلامی است؛ حجتالاسلام فرقانی در ابنباره میگوید: سید مهدی در کنار اینکه دانشجوی رشته کامپیوتر بود، همیشه در مراسمهای مسجد حضور پیدا میکرد و هرکاری که به او سپرده میشد را به نحو أحسن انجام میداد. او همچنین به بزرگترین ویژگی این شهید والامقام که میتوان گفت یکی از شرطهای اصلی شهید شدن است، اشاره میکند و میگوید: بزرگترین ویژگی سید مهدی جلادتی اخلاص او بود؛ چراکه او در همه کارها خدا را درنظر میگرفت.
کسی نیست که نقش پدر و مادر و تربیت خانوادگی در مسیری که شهدا رفتند را انکار کند؛ خصوصاً لقمه حلالی که پدر بر سر سفره خانوادهشان گذاشته است؛ امام جماعت مسجد میثم (ره) یکی دیگر از ویژگیهای سید مهدی جلادتی که او را در مسیر بندگی خدا و شهادت در راهش قرار داد را همین موضوع یعنی تربیت خانوادگی عنوان میکند و ادامه میدهد: خانواده شهید جلادتی نزدیک به یکدهه خادم مسجد میثم بودند و بعد از آن نیز همواره با مسجد در ارتباط بودند؛ بنابراین روزی حلال پدر شهید نیز در تربیت چنین فرزندی مؤثر واقع شد.
حجتالاسلام فرقانی در ادامه ماجرای توسل پدر شهید سید مهدی جلادتی به امام زمان (عج) برای تولد فرزندش را روایت میکند و میگوید: سید مهدی پس از جمکران رفتنهای پدرش و توسلهای او به امام زمان (عج) همزمان با سالروز ولادت حضرت مهدی (عج) متولد شد و در سالروز شهادت حضرت امیرالمومنین (ع) هم به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
خون امثال سید مهدیها در پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی ایران که یکی از این اهداف «آزادی قدس» است، همچون شهدای دفاع مقدس که آنها هم راه قدس را با آزادسازی خرمشهر هموار کردند، بیتأثیر نیست؛ وقتی از امام جماعت مسجد میثم (ره) میخواهم تا در اینباره بگوید، پاسخ میدهد: مردم ما با این شهادتها آگاه میشوند؛ چراکه اگر این شهیدان نبودند، یقیناً دشمنان حرم مطهر اهلبیت (ع) را با خاک یکسان میکردند؛ در واقع این شهدای ما هم شهیدان راه اسلام، هم شهیدان راه قرآن، هم شهیدان راه قدس و هم شهیدان راه وطن هستند؛ چراکه آنها خارج از مرزها حضور پیدا میکنند تا دشمن نزدیک مرزهای ما نیاید و به تعبیر حضرت امیرالمومنین (ع) اگر شما با دشمن در خانهاش نجنگید، دشمن به خانهتان میآید و با شما میجنگد.
حجتالاسلام فرقانی در پایان سخنان خود گریزی نیز به علت جنایت رژیمصهیونیستی در هدف قرار دادن ساختمان کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق میزند و میگوید: در واقع خون این شهیدان، نشاندهنده ماهیت دشمنان ما است؛ دشمنانی که به هیچیک از حقوقهای الهی، انسانی و حتی بینالمللی که خود مدعی آن هستند، پایبند نیستند و حمله رژیمصهیونیستی به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق استیصال این رژیم را نشان داد که توان جنگ مستقیم در غزه را ندارد.
گفتوگو از سید محمدجواد میرخانی