آخرین اخبار
۲۷ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۵:۴۰
بازدید:۳۵۸
کارشناس ارشد تغذیه بالینی اظهار کرد: تصمیم مبنی بر این که بیمار دیابتی روزه بگیرد یا نه بر عهده پزشک است، اما معمولا پزشکان افراد مبتلا به دیابت بارداری، بیماران دارای نوسانات بالای قند خون و افراد دارای بیماری زمینه‌ای همچون بیماری‌های قلبی عروقی و کلیوی را از روزه داری منع می‌کنند.
کد خبر : ۷۶۹۰۰
بیماران دیابتی‌ با چه شرایطی می‌توانند ‌روزه ‌بگیرند؟

به گزارش مجله سلامت صد آنلاین ،  سیده فاطمه حسینی کارشناس ارشد تغذیه بالینی با تاکید بر لزوم مشورت بیماران دیابتی با پزشک معالج جهت روزه داری در ماه مبارک رمضان گفت: روزه داری برای بیماران دیابتی بسته به وضعیت و شرایط بیماری آن‌ها متفاوت است، بنابراین توصیه می‌شود این بیماران حتما پیش از اقدام به روزه داری با پزشک معالج خود مشورت کنند.

 


وی ادامه داد: تصمیم مبنی بر این که بیمار دیابتی روزه بگیرد یا نه بر عهده پزشک است، اما معمولا پزشکان افراد مبتلا به دیابت بارداری، بیماران دارای نوسانات بالای قند خون و افراد دارای بیماری زمینه‌ای همچون بیماری‌های قلبی عروقی و کلیوی را از روزه داری منع می‌کنند.

دیابتی‌ها وعده سحری را حذف نکنند

حسینی اضافه کرد: بیماران دیابتی که با مشورت پزشک اقدام به روزه داری می‌کنند باید به این نکته توجه کنند که مصرف وعده سحری با توجه به نوسانات قند خون بسیار اهمیت دارد؛ همچنین باید سعی کنند در وعده سحری مواد پروتئینی و فیبری بیشتری مصرف کنند، چرا که به تنظیم قند خون در طول روز کمک می‌کند.

کارشناس ارشد تغذیه بالینی افزود: افراد دیابتی تا حد امکان باید از مصرف زولبیا و بامیه در ماه رمضان خودداری کنند، مصرف مایعات هم به دلیل کنترل قند خون بسیار اهمیت دارد.

وی ضمن تاکید بر مصرف سبزیجات همچون کاهو، خیار، گوجه، گفت: در وعده افطار توصیه‌ می‌شود بیماران پرخوری نکنند و غذاهای ساده مصرف کنند، افراد دیابتی باید بین وعده افطار تا سحر حتما سه تا چهار میان وعده شامل میوه‌ها و مغزیجات استفاده کنند.

حسینی تصریح کرد: بیماران دیابتی باید نسبت به علائم افت قند خون از جمله سرگیجه، لرزش، غش کردن، عرق سرد آگاهی داشته باشند؛ لذا حتما باید قند خون خود را چک کنند، اگر قند خون زیر ۷۰ یا ۶۰ رفت حتما باید روزه شکسته شود و ۱۵ گرم کربوهیدرات که در ۵ حبه قند یا یک قاشق غذاخوری عسل یا نصف لیوان آب میوه وجود دارد، استفاده شود از طرفی اگر قندخون بالای ۳۰۰ بود هم باید روزه شکسته شود و از دارو استفاده کنند.

وی در خصوص زمان تست قند خون، ادامه داد: بیماران باید پیش از وعده سحر، صبح، ساعت ۱۲ ظهر، قبل از افطار و دوساعت بعد از مصرف وعده افطار، قند خود را کنترل کنند.

کارشناس ارشد تغذیه بالینی با اشاره به اهمیت فعالیت بدنی افراد دیابتی در ماه رمضان، عنوان کرد: افراد دیابتی اگر در زمان روزه داری بی حال هستند سعی کنند بعد از افطار پیاده روی سبک داشته باشند، همچنین تنظیم ساعت خواب به تنظیم قند خون کمک می‌کند.

حسینی تصریح کرد: به طور کلی طراحی یک برنامه غذایی مشخص قبل از ماه رمضان برای افراد دیابتی بسیار ضروری است که کمک می‌کند میزان کالری دریافتی خود را حفظ کنند و از تغییرات وزن جلوگیری می‌کند.

وی ادامه داد: در برنامه غذایی باید رژیم انسولین، نوع غذای مصرفی و زمان وعده‌های غذایی در نظر گرفته شود. همچنین در طول ماه رمضان باید به صورت مکرر قند خون پایش شود، این مسئله کمک می‌کند که بیمار به کنترل خوب قند خون دست پیدا کند و نوسانات قند را تجربه نکند.

21458/غ

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها