آخرین اخبار
۲۲ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۴
بازدید:۱۰۷۴
صد آنلاین | هرگاه حرف تعطیلات و سفر است، فکر گردشگران به سمت شمال ایران می‌رود، غافل از آنکه دیدنی‌های بسیاری در مناطق دیگر ایران وجود دارد که پای بسیاری از ایرانی‌ها به آنجا نرسیده است. جنگل حرا نیز یکی از همین دیدنی‌ها است که تاکنون از چشم بسیاری از مردم ایران پنهان مانده است. از جنگل حرا به‌عنوان زیباترین جاذبه گردشگری چابهار یاد شده است. جنگل حرا تیس چابهار در استان سیستان و بلوچستان، و در ۱۲۰ کیلومتری شهر چابهار، در نزدیکی خلیج گواتر چابهار قرار گرفته است. جایی در نزدیکی نقطه مرزی ایران و پاکستان که شما را با مردم بلوچ این منطقه هم آشنا می‌کند.
کد خبر : ۷۶۰۸۳

به گزارش صد آنلاین ، هرگاه حرف تعطیلات و سفر است، فکر گردشگران به سمت شمال ایران می‌رود، غافل از آنکه دیدنی‌های بسیاری در مناطق دیگر ایران وجود دارد که پای بسیاری از ایرانی‌ها به آنجا نرسیده است. جنگل حرا نیز یکی از همین دیدنی‌ها است که تاکنون از چشم بسیاری از مردم ایران پنهان مانده است. از جنگل حرا به‌عنوان زیباترین جاذبه گردشگری چابهار یاد شده است. جنگل حرا تیس چابهار در استان سیستان و بلوچستان، و در ۱۲۰ کیلومتری شهر چابهار، در نزدیکی خلیج گواتر چابهار قرار گرفته است. جایی در نزدیکی نقطه مرزی ایران و پاکستان که شما را با مردم بلوچ این منطقه هم آشنا می‌کند.

 

 

 

 

جنگل حرا تیس چابهار



نام جنگل حرا از درختچه‌ای به نام حرّا گرفته شده که در مرداب‌های مناطق گرمسیری جنوب ایران، عربستان و مصر می‌روید. جنگل حرا به جنگل مانگرو نیز معروف است و ۳۵۰ هکتار از مرز ایران و پاکستان را اشغال کرده است. جنگل حرا در دریا و بر بستر آب شور قرار گرفته است. درختان حرا درختانی همیشه‌سبز هستند که برگ‌هایی بیضی‌شکل و به طول حدود پنج سانتی‌متر دارند. درختچه‌های حرا در آب شور رشد می‌کنند و به آن‌ها درختان شوره‌زی گفته می‌شود. نکته جالب این است که سطح روی برگ‌ها به‌رنگ سبز و سطح زیرین آن‌ها خاکستری رنگ است. گل درخت حرا ریز و شکوفه‌مانند، و به‌رنگ طلایی است و بویی شیرین دارد که زنبور‌های عسل را به خود جذب می‌کند. عسل این منطقه نیز بسیار خوشمزه و خوش بو است.
در زمین‌های حاصلخیز جنگل‌های حرا هیچ‌گونه تنوع گیاهی دیده نمی‌شود و تنها گیاهی که در آن رشد می‌کند، درختان حرا هستند. برخلاف تنوع گیاهی محدودی که جنگل حرا تیس چابهار دارد، تنوع زیست حیوانی در آن بسیار زیاد است. در سفر به این منطقه پرندگان گوناگونی همچون پلیکان را می‌توانید ببیند. همچنین آب‌های جنگل حرا تیس زیستگاه مرجان‌ها و آبزیان بسیاری مانند لاک پشت است.

جنگل حرا تیس چابهار


چرا بازدید از جنگل حرا تیس چابهار را پیشنهاد می‌کنیم؟

دیدن جنگل حرا تیس چابهار پر از شگفتی‌های بسیاری است که به چند نمونه آن اشاره می‌شود
* دیدن مرغ‌های ماهی‌خوار، فلامینگوها، پلیکان‌ها و عقاب‌هایی که بر روی درختان جنگل حرا تیس چابهار لانه کرده‌اند، تجربه‌ای است که شاید قابل تکرار نباشد.
* دیدن درختی که با روش زنده زایی زیاد می‌شود هم یکی دیگر از شگفتی‌های طبیعت است که در جای دیگری نمونه آن را نمی‌توانید ببینید.
* اگر درفصل مرداد به این نقطه مرزی سفر کنید، بوی گل‌های درختچه‌های حرا آن‌چنان فضا را معطر می‌کند، که از آن سرمست می‌شوید. بویی خاص، ملایم و ناشناخته که در هیچ جای دیگری آن را تجربه نخواهید کرد.
* قایق‌سواری در جنگل و دیدن درختان حرا از نزدیک، و همچنین دیدن آبزیان آن نیز لذت دیگر سفر به این جنگل زیبا است.
* اگر هنگام قایق‌سواری دلفین‌ها را که بین دریای عمان و خلیج فارس شنا می‌کنند را هم دیدید، تعجب نکنید. دیدن دلفین‌ها هم یکی دیگر از جاذبه‌های گردشگری جنگل حرا تیس چابهار است.
* عکاسی از جنگل، درختان حرا، پرندگان مختلف، دلفین‌ها، و طلوع و غروب آفتاب هم بسیاری از عکاسان حرفه‌ای را به این نقطه مرزی می‌کشاند.
ویژگی‌های طبیعی و گردشگری برجسته جنگل حرا تیس چابهار

یکی از زیباترین ویژگی‌های طبیعی جنگل حرا تیس چابهار درختچه‌های حرا است که آن‌ها را در هیچ جای دیگری در ایران نمی‌توانید ببینید. درخت حرا گیاهی اسطوره‌ای است که به‌گفتۀ اساطیر از اشک چشم آدم روئیده است. حرا گونه‌ای آفتاب‌پسند است که بلندی آن به پنج تا ده متر می‌رسد. گل‌های حرا شبیه گل‌های شاه‌پسند است و میوه آن شبیه کپسول تخم مرغی یا بادام است که درون آن یک دانه وجود دارد. زمان گل‌دهی درخت حرا نیمه نخست مردادماه است و گل‌های زردرنگ و کوچکی دارد که عطر آن‌ها همه‌جا را فرامی‌گیرد. نکته جالب درباره رویش درخت حرا، زنده‌زایی آن است. ابتدا دانه حرا روی درخت مادر رشد می‌کند و پس از آن که جوانه زد، از مادر جدا شده و به درون آب می‌افتد.
ریشه این گونه گیاهی از یک ریشه عمودی کوتاه و تعداد زیادی ریشه کناری مایل تشکیل شده است. هنگام بالا آمدن آب دریا تاج درختان حرا از آب بیرون می‌ماند و چشم‌انداز بسیار زیبا و نایابی را به نمایش می‌گذارد. بسیاری از گردشگران در سفر به این منطقه با قایق به گشت‌وگذاری در میان آب‌ها می‌پردازند و از دیدنی‌های شگفت‌انگیز این جنگل لذت می‌برند. از جالب‌ترین دانستنی‌ها درباره درختان حرا این نکته است که آن‌ها در آب شور می‌رویند، اما آن را تصفیه و تبدیل به آب شیرین می‌کنند.
نکته جالب دیگر درباره درخت حرا، خاصیت درمانی شیره درخت حرا و تاثیر آن بر باسیل به‌وجود آورنده بیماری جذام است که در منطقه هرمزگان شیوع دارد.

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
پربیننده‌ها پربحث‌ها