آخرین اخبار
۱۸ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۶:۲۸
بازدید:۵۲۸
همه افراد تا حدی دچار احساس ناکافی بودن می‌شوند، فقط برخی افراد احساس ناکافی بودن بیشتری دارند. با انجام دادن چند راهکار ساده می‌توان بر حس ناکافی بودن خود غلبه کرد. این راهکارها برای شماست، در صورتی که دائماً احساس ناکافی بودن می‌کنید.
کد خبر : ۷۵۱۵۲

 همه افراد تا حدی دچار احساس ناکافی بودن می‌شوند، فقط برخی افراد احساس ناکافی بودن بیشتری دارند. با انجام دادن چند راهکار ساده می‌توان بر حس ناکافی بودن خود غلبه کرد. این راهکارها برای شماست، در صورتی که دائماً احساس ناکافی بودن می‌کنید.

 

 


احساس ناکافی بودن از کجا ناشی میشود؟

همانطور که پیش‌تر اشاره کردیم احساس ناکافی بودن ریشه در بخش‌هایی از وجودمان دارد که نمی‌خواهیم با آن‌ها مواجه شویم. بخش‌های تاریکی که دوستشان نداریم و غالبا ریشه در دوران کودکیمان دارند. عواملی از جمله:

فقدان والدین: برخی کودکان ممکن است به دلیل طلاق یا فوت، فقدان یکی از والدین خود را تجربه کنند. این تجربه می‌تواند به شدت روی احساسات کودک اثر سوء داشته باشد و کودک با مقایسه خود و دیگر کودکانی که در یک کانون خانوادگی سالم زندگی می‌کنند احساس خود کم بینی کند.

نادیده گرفته شدن توسط والدین: در خانواده‌هایی که کودک از وجود هر دو والد برخوردار است اما والدین نسبت به کودک بی‌اعتنا هستند، او را نادیده می‌گیرند یا تحقیر می‌کنند، کودکان به شدت دچار احساس بی‌ارزشی، ناکافی بودن و در نهایت خودکم‌بینی می‌شوند. آن‌ها باور می‌کنند که از دیگران پایین‌تر هستند.

فقدان حمایت عاطفی: سوی دیگر در خانواده‌هایی که کودک از وجود هر دو والد برخوردار است اما والدین نسبت به کودک بی‌اعتنا هستند، او را نادیده می‌گیرند یا تحقیر می‌کنند، کودکان به شدت دچار احساس بی‌ارزشی، ناکافی بودن و در نهایت خودکم‌بینی می‌شوند. آن‌ها باور می‌کنند که از دیگران پایین‌تر هستند.

نقایص ظاهری و جسمی: معمولاً اینکه گاهی افراد درباره وضعیت ظاهری و فیزیکی خود احساس خوبی نداشته باشند، قابل‌درک است اما برخی افراد درباره وزن، سلامت پوست، زیبایی چهره و دیگر ویژگی‌های فیزیکی بدنی خود به شدت حساس می‌شوند و برای حفظ زیبایی آن‌ها وسواس‌گونه عمل می‌کنند. در این افراد کوچکترین نقص ظاهری باعث می‌شود خود را پایین‌تر از دیگران بدانند.

چالش‌های اقتصادی و اجتماعی: زمانی که کودکان در خانواده یا جامعه‌ای فقیر زندگی می‌کنند، بسیاری از نیازهای آن‌ها برآورده نمی‌شود و سطح آموزش‌ها و خدمات اجتماعی که دریافت می‌کند نیز پایین‌تر است. این کودکان در مقایسه خود با دیگر کودکان درمی‌یابند که در سطح پایین‌تری قرار دارند و قادر به جبران آن هم نیستند. از سوی دیگر در دوران بزرگسالی نیز احساس ناکافی بودن به دلیل ناتوانی در پیدا کردن شغل مناسب، شکست‌های اجتماعی و ناموفق بودن در پیدا کردن پارتنر مناسب می‌تواند ایجاد شود.

نوع تربیت خانواده ، تبعیض و محرومیت اجتماعی، تعلق به گروه های اقلیت جامعه، و عملکرد تحصیلی ضعیف برخی دیگر از عوامل بروز این احساس در افراد می‌باشد.

سخن آخر

به صورت طبیعی همه انسان ها گاهی دچار احساس ناکافی بودن می شوند. این به خودی خود اصلا بد نیست. حتی می تواند مایه پیشرفت فرد برای جبران کمبودهای خود باشد. اما در صورتی که احساس ناکافی بودن، به احساس غالب در فرد تبدیل شود، می تواند موجب افسردگی، اضطراب، خشم، ناامیدی و ناتوانی، حسادت و احساس گناه شود. و مانعی برای پیشرفت او به شمار برود. با تمرین و تکرار مواردی که در این مطلب باهم خواندیم به مرور زمان می‌توانید احساسات مثبت و کارآمد را به خود هدیه دهید.منتظر معجزه تغییر در یک شب نباشید و یادتان باشد که ایجاد تغییر مستلزم صبر و ممارست است.

انتهای پیام/

اشتراک گذاری:
برچسب ها :
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها