به گزارش صد آنلاین ، پایگاه خبری «واللا» جمعه شب اعلام کرد که اسرائیل به قطر، مصر و آمریکا اعلام کرده است که بیشتر خواستههای حماس را نمیپذیرد، ولی آماده است براساس توافق پاریس مذاکره کند.
این پایگاه به نقل از یک مسئول صهیونیست نوشت: مقامات صهیونیست عقب نشینی از وسط نوار غزه و بازگشت آوارگان به مناطق شمالی این منطقه را نپذیرفتهاند، ولی با خارج شدن نظامیان این رژیم از مراکز شهرهای نوار غزه موافقت کردهاند.
آنها همچنین با مذاکره درباره لغو محاصره نوار غزه همزمان با مذاکره برای مبادله اسیران مخالفت کردهاند.
خواسته حماس درباره مسجدالاقصی (بازگشت وضعیت مسجدالاقصی به پیش از سال ۲۰۲۲) و اوضاع اسیران فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی (بازگشت اوضاع اسیران به پیش از هفتم اکتبر ۲۰۲۳) از دیگر موضوعاتی است که با مخالفت مقامات این رژیم روبرو شده است.
منابع فلسطینی روز چهارشنبه برخی مفاد پاسخ حماس به طرح پیشنهادی نشست پاریس برای توافق بر سر مبادله اسیران، اجساد و پایان محاصره غزه را فاش کردند.
مرکز اطلاع رسانی فلسطین در این باره نوشت که جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) با چارچوب توافق پیشنهادی برای آتشبس کامل و پایدار طی سه مرحله موافقت کرده است، بدین گونه که هر مرحله ۴۵ روز طول بکشد و شامل توافق برای مبادله اسیران و اجساد، پایان محاصره و بازسازی نوار غزه باشد.
بر اساس این گزارش، حماس همچنین الحاقیهای مفصل را در رابطه با اجرای مرحله نخست توافق اضافه و اعلام کرده است که این الحاقیه باید جزئی از توافق باشد.
ورود روزانه حداقل ۵۰۰ کامیون حامل کمک و سوخت به سراسر نوار غزه و همچنین وارد کردن ۶۰ هزار خانه پیش ساخته و ۲۰۰ هزار چادر برای اسکان آوارگان از شروط حماس در مرحله نخست است.
حماس همچنین تاکید کرده است که در مرحله نخست باید آوارگان به خانههای خود بازگردند و تردد آزادانه آنها بین شمال و جنوب نوار غزه تضمین شود و همچنین تعرض شهرکنشینان اشغالگر به مسجد الاقصی متوقف شده و اوضاع حاکم بر این مسجد به قبل از سال ۲۰۰۲ بازگردد.
از جمله شروط دیگر حماس این است که طرحی برای عمران و بازسازی نوار غزه و تاسیسات اقتصادی و زیرساختهای عمومی نهایتا ظرف مدت ۳ سال تدوین شود.
حماس همچنین خواستار پایان مذاکرات برای آتشبس قبل از اجرای مرحله دوم و تضمین خروج نیروهای اسرائیلی از نوار غزه و آغاز مرحله بازسازی این باریکه شده است.
جنبش حماس پیشنهاد داده که در مرحله نخست، اسرای زن و کودک و سالخورده اسرائیلی و بیماران آزاد شوند که این تبادل شامل آزادی یک هزار و ۵۰۰ اسیر فلسطینی از جمله ۵۰۰ اسیر محکوم به حبس و احکام طولانی مدت و تمامی زنان، کودکان و افراد سالخورده است و قطر، مصر، آمریکا، ترکیه و روسیه باید ضامن اجرای توافق باشند.
پیشتر دفتر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرده بود که پاسخ حماس درباره آتش بس و تبادل گروگانها را دریافت کرده است.
دفتر نتانیاهو افزود: قطر پاسخ حماس به طرح پیشنهادی برای آتش بس را برای موساد ارسال کرده و متخصصان و کارشناسان جزئیات آن را به طور عمیق بررسی خواهند کرد.
منبع: ایرنا