به گزارش صدآنلاین ، اکثر حیوانات به جز انسان، میمون، خوکچه هندی، ماهی ها و بلبل قادر به سنتز اسید اسکوربیک در بدن هستند و این سنتز در کبد انجام می شود. اما انسان به علت نداشتن آنزیم های ضروری به منابع غذایی متکی است.
دراین بخش از صد آنلاین با ما همراه باشید
اهمیت مصرف ویتامین C در سلامت
در تکنولوژی صنایع غذایی ویتامین C کاربردهای زیر را دارد:
· به عنوان آنتی اکسیدان
· به عنوان بهبود دهنده در آرد
· به عنوان پایدار کننده رنگ در گوشت های فرآوری شده
· به عنوان عامل جلوگیری کننده از قهوه ای شدن آنزیمی
منابع غذایی ویتامین C
فرآورده های حیوانی، منابع چندان غنی برای ویتامین C نیست و تنها جگر و شیر حاوی این ویتامین است. غنی ترین منابع گیاهی، گل کلم، اسفناج، کیوی، پرتقال و مرکبات دیگر، توت فرنگی و جعفری است. در گیاهان ممکن است بسته به بخش های مختلف گیاه، مرحله رشد و نمو و فصل سال، غلظت ویتامین C متفاوت باشد.
نقش ویتامین C در بدن
· شرکت در سنتز مواد زمینه بافت پیوندی:
ماده زمینه ای بافت پیوندی از اجزای پرتئین (کلاژن) و کربوهیدراتی تشکیل شده است. ویتامین C در سنتز ماده زمینه ای نقش مهم دارد.
· شرکت در تشکیل عاج دندان و استخوان های دراز
· ویتامین C برای تولید سلول های طبیعی عاج دندان ضروری است. همچنین قالب استخوان از کلاژن ساخته شده است و ویتامین در سنتز کلاژن نقش دارد.
· سنتز انتقال دهنده های عصبی