آخرین اخبار
۱۳ دی ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۷
بازدید:۶۴۴
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای می‌فرمایند: درباره‌ فاطمه‌ زهرا سلام‌اللَّه‌علیها، هرچه بگوییم، کم گفته‌ایم و حقیقتاً نمی‌دانیم که چه باید بگوییم و چه باید بیندیشیم. به‌قدری ابعاد وجود این انسیّه‌ حوراء، این روح مجرّد و این خلاصه‌ی نبوّت و ولایت برای ما پهناور و بی‌پایان و درک ناشدنی است که حقیقتاً متحیّر می‌مانیم.
کد خبر : ۶۲۸۶۸

 امروز بیستم جمادی الثانیه مصادف با ولادت حضرت فاطمه الزهرا سلام الله علیهاست. بانوی دو عالم، حضرت زهرا (س) جایگاه بسیار رفیعی در دین اسلام دارد، به همین علت روز ولادت این بانوی بزرگوار به نام روز زن و روز مادر نامگذاری شده است تا مادران و زنان این آب و خاک از وی درس فداکاری، ایمان، تقوا و مهربانی بیاموزند و ایشان را در زندگی سرلوحه خود قرار دهند و بتوانند در مسیر رشد و موفقیت خانواده، در کنار همسر خود به تربیت فرزندان بهتر بپردازند، چرا که تمام خصوصیاتی که باید یک زن و مادر نمونه از دیدگاه اسلام داشته باشد، حضرت فاطمه (س) داشت.

در ادامه، به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص حضرت زهرا سلام الله علیها اشاراتی داشته‌ایم:

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای می‌فرمایند: درباره‌ فاطمه‌ زهرا سلام‌اللَّه‌علیها، هرچه بگوییم، کم گفته‌ایم و حقیقتاً نمی‌دانیم که چه باید بگوییم و چه باید بیندیشیم. به‌قدری ابعاد وجود این انسیّه‌ حوراء، این روح مجرّد و این خلاصه‌ی نبوّت و ولایت برای ما پهناور و بی‌پایان و درک ناشدنی است که حقیقتاً متحیّر می‌مانیم. می‌دانید که همزمانی و هم‌عصری از عواملی است که مانع از شناختِ درستِ شخصیتها می‌شود. ستارگان درخشان عالم بشریّت غالباً در زمان حیاتشان به‌وسیله‌ی هم‌عصرانشان شناخته نشده‌اند؛ مگر عدّه‌ی کمی از برجستگان که انبیاء و اولیاء باشند؛ آن هم به‌وسیله‌ی عدّه‌ی معدودی. امّا فاطمه‌ زهرا سلام‌اللَّه‌علیها چنانند که در زمان خودشان، نه فقط پدر و همسر و فرزندان و شیعیان خاصّشان، بلکه حتّی کسانی که شاید رابطه‌ صمیمانه و گرمی هم با ایشان نداشتند، زبان به مدح آن بزرگوار گشودند. اگر به کتابهایی که درباره‌ فاطمه‌ زهرا سلام‌اللَّه‌علیها به‌وسیله‌ محدّثین اهل سنّت نوشته شده است، نگاه کنید، روایات بسیاری را می‌بینید که از زبان پیغمبر صلّی‌اللَّه‌علیه‌وآله‌وسلّم در ستایش صدّیقه‌ طاهره علیهاسلام صادر شده است و یا رفتار پیغمبر با آن بزرگوار را نقل می‌کنند. بسیاری از این روایات، از زبان کسانی است که از آن قبیل بوده‌اند؛ مثل بعضی از زوجات پیغمبر و دیگران. این حدیث معروف از عایشه است که گفت: «واللَّه ما رأیت فی سمته و هدیه اشبه برسول‌اللَّه صلّی‌اللَّه‌علیه‌وآله‌وسلّم من فاطمة»؛ هیچ کس را از لحاظ هیأت، چهره، سیما، درخشندگی و حرکات و رفتار، شبیه‌تر از فاطمه به پیغمبر اکرم ندیدم. «و کان اذا دخلت الیه، اذا دخلت علی رسول‌اللَّه قامت قام الیها»؛ وقتی که فاطمه‌ی زهرا بر پیغمبر وارد می‌شد، آن حضرت برمی‌خاست و مشتاقانه به سمت او می‌رفت. این معنای تعبیرِ «قام الیها» است. این‌طور نبود که وقتی فاطمه‌ی زهرا سلام‌اللَّه‌علیها وارد اتاق می‌شود، پیغمبر جلو پای او فقط بلند شود. قام‌الیها؛ برمی‌خاست و به سمت او می‌رفت. در بعضی از این نقلها، باز از همین راوی این‌گونه آمده است: «و کان یقبلها و یجلسها مجلسه»؛ فاطمه زهرا سلام‌اللَّه‌علیها را می‌بوسید، دست او را می‌گرفت و می‌آورد در جای خودش می‌نشاند. این مقام فاطمه‌ی زهراست. انسان درباره‌ی این دختر چه بگوید؟ درباره‌ی این موجود باعظمت چه بگوید؟

عزیزان من! عظمت فاطمه‌ی زهرا سلام‌اللَّه‌علیها، در سیره‌ آن بزرگوار آشکار است. یک مسأله این است که ما چه شناختی از فاطمه زهرا سلام‌اللَّه‌علیها داریم؟ این یک حرف است. بالاخره دوستان اهل بیت علیهمّ‌السّلام، در طول زمان، تا آن‌جا که توانستند سعی کردند به حقِ‌ّ دختر پیغمبر، فاطمه‌ی زهرا سلام‌اللَّه‌علیها معرفت پیدا کنند. چنین هم نیست که کسی خیال کند همان‌طور که در زمان ما، این بزرگوار این‌قدر در دلها عزیز و در چشم‌ها شیرین است، همیشه همین‌طور بوده است. امروز بحمداللَّه دورانِ اسلامی است، دورانِ حکومت قرآن است، دورانِ حکومت علوی و حکومت اهل بیت علیهم‌السّلام است و آنچه در دلهاست، بر زبانها جاری می‌شود. قدیمی‌ترین دانشگاه اسلامی در دنیای اسلام - مربوط به قرن سوم و چهارم - به نام فاطمه‌ی زهرا سلام‌اللَّه‌علیهاست. نام دانشگاه معروف «الازهر» در مصر از نام فاطمه زهرا سلام‌اللَّه‌علیها گرفته شده است. در گذشته به‌نام فاطمه زهرا سلام‌اللَّه‌علیها دانشگاه تأسیس می‌کردند. حتّی خلفای فاطمی که بر مصر حکومت می‌کردند، شیعه بودند. قرنهاست که شیعه سعی کرده به حقِ‌ّ این بزرگوار معرفت پیدا کند. این، یک مسأله است. مسأله‌ی دیگر این است که ما باید راه را از همه‌ی ستارگان بیاموزیم؛ «و بالنّجم هم یهتدون»(۵۵). انسان عاقل این‌گونه است. از ستاره باید استفاده کرد. ستاره در آسمان است و می‌درخشد. آن‌جا عالمِ عظیمی است. مگر این ستاره همینی است که من و شما می‌بینیم؟ بعضی از ستارگان که در آسمانند و مثل یک نقطه سوسو می‌زنند، کهکشانی هستند. گاهی یک ستاره بزرگتر است از کهکشان راه شیری که میلیاردها ستاره داخل آن است! - قدرت الهی که حدّ و اندازه‌ای ندارد - ولی من و شما آن را یک ستاره‌ی کوچکِ درخشان می‌بینیم. خوب؛ مقصود از این مطالب چیست؟ مقصود این است انسان عاقلی که خدا به او چشم داده است، باید از این ستاره برای امری در زندگی استفاده کند. قرآن می‌گوید: «و بالنّجم هم یهتدون»؛ به وسیله‌ی آن راه را پیدا می‌کنند. (دیدار مدّاحان به مناسبت ولادت حضرت زهرا(س)۳ آذر ۱۳۷۳)

همچنین، رهبر انقلاب عنوان کرده‌اند: زندگی فاطمه‌ی زهرا سلام‌اللَّه‌علیها از همه‌ی ابعاد، زندگی‌ای همراه با کار و تلاش و تکامل و تعالی روحی یک انسان است. شوهر جوان او دائماً در جبهه و میدانهای جنگ است؛ اما در عین مشکلات محیط و زندگی، فاطمه‌ی زهرا سلام‌اللَّه علیها، مثل کانونی برای مراجعات مردم و مسلمانان است. او دختر کارگشای پیغمبر است و در این شرایط، زندگی را با کمال سرافرازی به پیش می‌برد: فرزندانی تربیت می‌کند مثل حسن و حسین و زینب؛ شوهری را نگهداری می‌کند مثل علی و رضایت پدری را جلب می‌کند مثل پیغمبر! راه فتوحات و غنایم که باز می‌شود، دختر پیغمبر ذره‌ای از لذتهای دنیا و تشریفات و تجملات و چیزهایی را که دل دختران جوان و زنها متوجه آنهاست، به خود راه نمی‌دهد. عبادت فاطمه‌ی زهرا، سلام اللَّه علیها، یک عبادت نمونه است.

«حسن بصری» که یکی از عباد و زهاد معروف دنیای اسلام است، درباره‌ی فاطمه‌ی زهرا سلام اللَّه علیها می‌گوید: به قدری دختر پیغمبر عبادت کرد و در محراب عبادت ایستاد که «تورمت قدماها». پاهای آن بزرگوار از ایستادن در محراب عبادت، ورم کرد! امام حسن مجتبی علیه‌الصّلاةوالسّلام می‌گوید: شبی - شب جمعه‌ای - مادرم به عبادت ایستاد و تا صبح عبادت کرد. «حتی انفجرت عمود الصبح». تا وقتی که طلوع فجر شد. مادر من از سر شب تا صبح مشغول عبادت بود و دعا و تضرع کرد. امام حسن، علیه‌الصّلاةوالسّلام، می‌گوید - طبق روایت - شنیدم که دائم مؤمنین و مؤمنات را دعا کرد؛ مردم را دعا کرد؛ برای مسائل عمومی دنیای اسلام دعا کرد. صبح که شد گفتم: «یا اماه!»؛ «مادرم!» «لم لا تدعین لنفسک کما تدعین لغیرک؛» «یک دعا برای خودت نکردی! یک شب تا صبح دعا، همه برای دیگران!؟» در جواب فرمود: «یا بنی، الجار ثم الدار؛» «اول دیگران بعد خود ما!» این، آن روحیه‌ی والاست.

جهاد آن بزرگوار در میدانهای مختلف، یک جهاد نمونه است. در دفاع از اسلام؛ در دفاع از امامت و ولایت؛ در حمایت از پیغمبر؛ در نگهداری بزرگترین سردار اسلام، یعنی امیرالمؤمنین که شوهر او بود. (دیدار گروهی از زنان، به مناسبت فرخنده میلاد حضرت زهرا(س) و «روز زن / ۲۵/ آذر /۱۳۷۱)

مقام‌ معظم‌ رهبری‌ با تأکید بر حقوق‌ کامل‌ سیاسی‌ ـ اجتماعی‌ زنان‌ در اسلام‌، به‌ حضور خردمندانه‌ و با معرفت‌ حضرت‌ فاطمه‌ زهرا(س‌) در مرکز همه‌ حوادث‌ سیاسیـ اجتماعی‌ دوران‌ پیامبر اشاره‌ کردند و افزودند: پیامبر عظیم‌الشأن‌ اسلام‌ بر لزوم‌ بیعت‌ مستقل‌ زنان‌ تأکید می‌کردند و این‌ نشان‌ می‌دهد که‌ اسلام‌ از ۱۴۰۰ سال‌ پیش‌، برای‌ زنان‌ در قبال‌ حکومت‌ و نظم‌ سیاسی‌ ـ اجتماعی‌ همچون‌ مردان‌ نقش‌ مهمی قائل‌ بوده‌ است‌.

ایشان‌ محروم‌ بودن‌ زنان‌ غربی‌ از مالکیت‌ و حق‌ رأی‌ دادن‌ و انتخاب‌ را تا دهه‌های‌ اول‌ قرن‌ بیستم‌، نشان‌دهنده‌ حداقل‌ ۱۳۰۰ سال‌ عقب‌ماندگی‌ غربی‌ها از اسلام‌ برشمردند و خاطرنشان‌ کردند: تمدن‌ غربی‌ با چنین‌ دیدگاهی‌ اکنون‌ خود را مدافع‌ حقوق‌ زنان‌ تبلیغ‌ می‌کند در حالی که‌ غربی‌ها به‌ دلیل‌ خیانت‌ به‌ حقوق‌ معنوی‌ و مادی‌ زنان‌ و نگرش‌ کاملا انحرافی‌ به‌ جنس‌ زن‌ باید در مقابل‌ جامعه‌ بشری‌ پاسخگو باشند.

حضرت‌ آیت‌الله‌ خامنه‌ای حضور زن‌ در خانواده‌ را به‌ گل‌ تشبیه‌ کردند و افزودند: پیامبر گرامی‌ اسلام‌، این‌ مسأله‌ را که‌ زن‌ در داخل‌ خانواده‌ موظف‌ به‌ خدمت‌ به‌ مرد است‌، رد می‌کند و از دیدگاه‌ اسلام‌ مرد موظف‌ است‌ ضمن‌ خودداری‌ از اعمال‌ جاهلانه‌ و زورگویی از همسر خود مانند یک‌ گل‌ مراقبت‌ کند.

رهبر معظم‌ انقلاب‌ اسلامی‌ با اشاره‌ به‌ نقش‌ بی‌بدیل‌ و تعیین‌کننده‌ زنان‌ کشور در مراحل‌ و عرصه‌های‌ گوناگون‌ افزودند: اگر حضور عظیم‌ و پیشرو زنان‌ در راهپیماییها و مبارزات‌ زمان‌ انقلاب‌ نبود، اگر مادران‌ و همسران‌ شهیدان‌ در مقابل‌ شوق‌ فرزندان‌ و همسران‌ خود برای‌ جهاد و شهادت‌ در راه‌ خدا، ایمان‌ و صبر و استقامت‌ نشان‌ نمی‌دادند و اگر زنان‌ در عرصه‌های‌ اجتماعی‌ ـ سیاسی‌ ۲۰ سال‌ اخیر از جمله‌ در انتخابات‌ شرکت‌ نمی‌کردند بی‌تردید انقلاب‌ به‌ ثمر نمی‌رسید، دفاع‌ مقدس‌ با پیروزی‌ همراه‌ نمی‌شد و نظام‌ اسلامی‌ نیز اینگونه‌ مقتدر تداوم‌ پیدا نمی‌کرد.

ایشان‌ با اشاره‌ به‌ الگوپذیری‌ زنان‌ روشنفکر و دختران‌ مسلمان‌ دانشجو در کشورهای‌ مختلف‌ از حجاب‌ اسلامی‌ زنان‌ ایرانی‌ افزودند: زن‌ مسلمان‌ ایرانی‌ می‌تواند الگوی‌ همه‌ زنان‌ عالم‌ باشد که‌ برای‌ تحقق‌ این‌ هدف‌ متعالی‌، زنان‌ کشور، بویژه‌ زنان‌ جوان‌ و دختران‌ دانشجو و دانش‌آموز باید ضمن‌ حفظ طبیعت‌ و فطرت‌ زنانه‌ خود در عرصه‌های علم‌ و معنویت‌ و اخلاق‌ پیشرفت‌ کنند، با تکیه‌ بر درک‌ و هوش‌ سیاسی ـ اجتماعی‌، شناخت‌ روش‌ها و اهداف‌ دشمن‌، و حضور و خواست‌ سیاسی‌ در پدیده‌ها و رویدادها، برای‌ تحقق‌ اهداف‌ بزرگ‌ جامعه‌ اسلامی‌ تلاش‌ کنند و محیط خانواده‌ را به‌ محیطی‌ سرشار از عدل‌ و آرامش‌ مبدل‌ سازند. (دیدار با هزاران‌ تن‌ از زنان‌ و دختران‌ مسلمان‌ و انقلابی‌ به مناسبت میلاد حضرت‌ زهرا (س‌) / ۲۰/ شهریور/۱۳۷۹)

رهبر معظم انقلاب اسلامی همچنین درس بزرگ زندگی فاطمه زهرا سلام الله علیها را برای جامعه بشری، «تلاش»، «کوشش» و «پاک زندگی کردن» خواندند و فرمودند: مجالس مذهبی فرصتی منحصر به فرد در بیان درسهای مهم زندگی ستارگان فروزان دین است و باید با انتقال محتوا و مضمون هنرمندانه، آگاهی بخش، بیدارگر، امیدوار کننده، وحدت آفرین و رعایت کامل حدود شرعی در مراسم مذهبی، این مسئولیت و فرصت را در خدمت مقابله با توطئه های پیچیده دشمنان اسلام و همچنین پیشبرد اهداف نظام اسلامی قرار داد. (دیدار با شاعران و ذاکرین اهل بیت علیهم السلام /۳۱/فروردین/۱۳۹۳)

انتهای پیام/

اشتراک گذاری:
برچسب ها :
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها