۰۹ آبان ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۰
بازدید:۲۲۰
صد آنلاین | بنیامین نتانیاهو هنوز هیچ اشاره ای به مسئولیت خود در شکست هفتم اکتبر نکرده و نشانه هایی از تلاش او برای مقصر قلمداد کردن دیگر مقامات آشکار می‌شود.
کد خبر : ۵۰۵۱۹
 

به گزارش صد آنلاین ، قطع نظر از اینکه جنگ طوفان الاقصی با چه نتیجه ای به فرجام برسد، دو عنصر غافلگیری اسرائیل و دستگاه های نظامی و امنیتی عریض و طویل آن که داعیه دار قرار داشتن در صدر فهرست نهادهای امنیتی جهان هستند و نیز تلفات بالای وارد شده به اسرائیل برای هیئت حاکمه کنونی این رژیم به شدت پیامدهای سیاسی مهمی را در پی خواهد داشت.

 

 

 


اعتراف به شکست!

از همان روزهای نخست عملیات طوفان الاقصی گروه‌های مقاومت فلسطین، اعتراف مقامات اسرائیلی به ناتوانی در پیش بینی و پیشگیری این حمله آغاز شد. ابتدا هرتسی هالوی، رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل سه روز پس از آغاز درگیری اعلام کرد: ارتش اسرائیل موظف به حفظ امنیت ساکنان است، ما روز شنبه در انجام این وظیفه خود در اطراف نوار غزه شکست خوردیم. قطعاً از این شکست درس خواهیم گرفت و درباره آن تحقیق خواهیم کرد، اما اکنون هنوز جنگ ادامه دارد و وقت آن نرسیده است.

طوفان الاقصی , بنیامین نتانیاهو ,

پس از هالوی، بتصلائل اسموطریچ، وزیر دارایی اسرائیل که با حفظ سمت وزیر جنگ دوم به حساب می آید، نیز اعلام کرد: ما شکست خوردیم. کابینه اسرائیل در جلوگیری از حمله حماس شکست خورد. مسئولیت این وضعیت را می‌پذیرم. در همین راستا آهارون هالیوا، رئیس اداره اطلاعات ارتش هم با اعتراف به شکست گفت: اداره اطلاعات نظامی تحت فرمان من، در مورد حمله حماس هیچ هشداری نداد و ما در مهمترین ماموریت خود شکست خوردیم. من به عنوان رئیس اداره اطلاعات نظامی مسئولیت کامل این شکست را بر عهده می‌گیرم.

در نهایت رونن بار، فرمانده شین بت (سرویس اطلاعات داخلی اسرائیل) نیز در این باره اعلام کرد: باوجود اینکه اقدامات بسیاری انجام دادیم، اما شوربختانه موفق نشدیم هیچ گونه هشدار موثری درباره حمله روز شنبه 7 اکتبر ارائه دهیم. از این رو به عنوان رئیس این سازمان مسئولیت این شکست را برعهده می‌گیرم. به موقع تحقیقاتی را در این زمینه انجام خواهیم داد، اما درحال حاضر مشغول جنگی هستیم.

با این وجود به نظر می‌رسد بنیامین نتانیاهو هیچ تصمیمی برای برعهده گرفتن مسئولیت شکست در پیش بینی حمله حماس، جلوگیری از آن و تلفات وارد شده به اسرائیل ندارد. دو روز پیش یوسی شلی، مدیر دفتر نخست وزیر رژیم صهیونیستی در اظهارنظری عجیب، سران اعتراضات 40 هفته ای علیه اصلاحات دیوان عالی و نیز سران نظامی اسرائیل به خصوص هرتسی هالوی را مسئول این شکست معرفی کرد. وی صراحتاً نتانیاهو را از هرگونه تقصیری در این زمینه مبرا دانست.

از سوی دیگر نتانیاهو تا شنبه شب حتی حاضر به برگزاری نشست خبری نیز نشده بود. در جریان این نشست خبری نتانیاهو با سوالات چالش برانگیز خبرنگاران درباره مسئولیتش در این شکست روبرو شد. نتانیاهو اما با طفره رفتن از پاسخ، تنها به بیان یک جمله بسنده کرد: همه ما به وقتش باید پاسخ بدهیم، از جمله من! همچنین در هفته‌های اخیر برخی رسانه‌های اسرائیلی از تلاش سارا نتانیاهو، همسر نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای مدیریت افکار عمومی و جلوگیری از اینکه نتانیاهو یا شخصیت های نزدیک به او خود را مقصر این شرایط بدانند خبر داده بودند.

بلافاصله پس از این نشست خبری بود که نتانیاهو در یک توئیت دستگاه های امنیتی اسرائیل به ویژه شین بت را مقصر این شکست قلمداد کرد و نوشت: هیچ هشداری درباره احتمال این حمله از سوی این دستگاه‌ها به او نرسیده است. اما این توئیت آنقدر واکنش منفی دریافت کرد که بی بی پس از 9 ساعت آن را حذف کرد و به خاطر متهم کردن دستگاه های امنیتی عذرخواهی کرد!

طوفان الاقصی , بنیامین نتانیاهو ,

به نظر می‌رسد نتانیاهو درصدد فرار به جلو و سلب مسئولیت از خود است. انتظار می رود، رسوایی شکست اطلاعاتی و امنیتی اسرائیلی‌ها در پیش بینی و خنثی سازی این حمله از یکسو و تلفات انسانی بسیار زیادی که در این حمله به طرف اسرائیلی وارد شد از سوی دیگر پس از جنگ پیامدهای منفی زیادی را برای مقامات کابینه نتانیاهو و نیز مقامات امنیتی و نظامی به همراه داشته باشد؛ به طوری که برخی شخصیت‌ها از پایان یافتن عمر سیاسی نتانیاهو صحبت می‌کنند و غافلگیری و ضربه وارد شده به اسرائیل را با جنگ یوم کیپور 1973 مقایسه می‌کنند. جنگ یوم کیپور اگرچه نهایتاً با پیروزی اسرائیل به پایان رسید اما دولت‌های مصر و سوریه حمله ای غافلگیرانه علیه اسرائیل ترتیب دادند و حدود 2700 صهیونیست در این جنگ از پای درآمدند.

 

با وجود پیروزی نهایی اسرائیل در آن جنگ، اما بسیاری از مقامات ارشد این رژیم از جمله گلدا مایر، نخست وزیر وقت، دادگاهی شدند. پیامد این نبرد در سپهر سیاسی اسرائیل، عبارت از ریزش محبوبیت جناح چپ و به قدرت رسیدن راست‌گرایان بود. برخی تحلیل‌گران معتقدند چنین سرنوشتی را باید این بار برای نتانیاهو، حزب لیکود و جناح راست متصور شد و این مجموعه تا مدتی دچار ریزش شدید آرا و محبوبیت خواهد شد.

عجالتاً نظرسنجی‌هایی که در این مدت انجام شده وضعیت نتانیاهو را بسیار وخیم نشان می‌دهد و حدود 80 درصد از شرکت کنندگان در نظرسنجی‌ها نتانیاهو را مسئول شرایط موجود می‌دانند و 56 درصد خواستار استعفای او هستند. حتی در میان هواداران حزب لیکود نیز 68 % نتانیاهو را مقصر این شکست معرفی کرده‌اند.

4461/ی

 
اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها