به گزارش صد آنلاین ، اگر در طول تابستان فرصت نکردید به یک منطقه ییلاقی و خوش آب و هوا سفر کنید، فرصت را از دست ندهید و اوایل پاییز سراغ ییلاق مازیچال بروید. مازیچال منطقهای است در ۱۷ کیلومتری کلاردشت که تا اواخر شهریور سکونتگاه ییلاقی روستاییان و دامداران منطقه میشود.
در مازیچال این فرصت را دارید که در نبود آب لولهکشی، برق و حتی آنتن تلفن همراه یکی زندگی بسیار متفاوت از زندگی شهری را تجربه کنید. به همین دلیل بهتر است برای یک اقامت حداقل یک روزه در منطقه برنامهریزی کنید.
مازی یا مازو در زبان مردم محلی همان بلوط است و چال هم اشاره به گودال یا درهای دارد که محل رویش درختان مازو یا بلوط بوده.
برای اینکه از تهران به مازیچال برسید، ابتدا باید بهکلاردشت بروید
میتوانید این مسیر را با خودروی سواری، اتوبوس یا تاکسی طی کنید.
خودروی سواری: اگر حدود ساعت شش صبح از تهران راه بیفتید، صبحانه را بین راه بخورید و به ترافیک روزهای شلوغ جاده چالوس برخورد نکنید، چهار ساعت بعد به کلاردشت میرسید. میتوانید ناهار را همانجا بخورید. بعد از آن باید از جاده کلاردشت – عباسآباد حدود دو کیلومتر به سمت عباسآباد رفته و از روستای طویدره که در سمت چپ جاده قرار دارد در جادهای خاکی و جنگلی برانید. از طویدره تا مازیچال ۱۷ کیلومتر راه است و یک ساعت و نیم سربالایی در راه خواهید بود.
اتوبوس: اگر وسیله شخصی ندارید، از تهران باید سوار اتوبوسهای چالوس یا کلاردشت شوید، دوراهی مرزنآباد پیاده شوید و بقیه راه را با تاکسی یا نیسان بروید. از مرزنآباد تا مازیچال حدود دو ساعت در راه خواهید بود.
تاکسی: میتوانید مسیر تهران تا دوراهی مرزنآباد را با تاکسی طی کنید. حدود چهار تا پنج ساعت در راه خواهید بود.
مازیچال منطقهای است ییلاقی در شمال غرب کلاردشت که شامل روستاهای دراسرا، سی بن و کاظمکلا میشود
قسمتهای پاییندست مازیچال جنگلی و ارتفاعات آن کوهستانی است. از قدیم مازیچال محلی بوده که دامداران روستاهای عباسآباد تنکابن که دامهایشان را از مسیرهای خاکی جنگلی برای چرای ییلاقی به مازیچال میآوردند؛ به همین دلیل در ماههای گرم سال مسیرهای منتهی به مازیچال پراز گوسفند میشود.
ارتفاعات مازیچال ییلاق روستاهای اطراف است و از اوایل خرداد تا اواخر شهریور بین ۵۰ تا ۶۰ خانوار در منطقه ساکن میشوند و در این منطقه که ییلاق آنهاست به گلهداری میپردازند؛ به همین دلیل تعداد کمی خانه برای ماندن در این ارتفاعات وجود دارد.
اگر شب در مازیچال بمانید، میتوانید روشناییهای دشت عباسآباد و نشتارود را به راحتی از اینجا ببینید. جغرافیای خاص آن منطقه باعث شده در زمان بارندگی مازیچال پر از ابر شود. این ابرها گاهی تا نیمه جنگل هم پایین میآیند و به همین دلیل وقت بارندگی مازیچال، زیباترین زمانها برای سفر است.
در مازیچال در طول شبانهروز چندین بار هوا دگرگون میشود؛ از آفتاب بسیار تند تا بارانهای شدید؛ لباس و تجهیزات کامل برای هرگونه هوایی همراه داشتهباشید.
منطقه مازیچال جزء مناطق شکار و تیراندازی ممنوع سازمان محیط زیست استان مازندران است.
در مسیر رسیدن به مازیچال دیدنیهایی هست که نباید از دست داد
اگر به قصد لذت بردن از جنگل و هوای مطبوع مازیچال عازم منطقه هستید، بهتر است برنامه سفرتان را طوری تنظیم کنید که صبح در مازیچال باشید و تا غروب در آنجا گردش کنید، اگرچه میتوانید بیشتر از این در روستا بمانید.
این روستا در ارتفاع بالاتر از دو هزار و ۳۰۰ متری قرار گرفته و احتمالا در این موقع سال هوای آن رو به سردی میرود. این جاده پر از درختان بلوط است که در نزدیکی روستا تراکم درختان کمتر میشود، میتوانید قبل از رسیدن به روستا، کنار جاده توقف کنید و یک چای بنوشید. اگر خوششانس باشید گاهی میتوان مهی را که تا روی جاده پایین آمده، در این مسیر دید.
غیراز جنگلهای بلوط، گورستانهای قدیمی در مسیر وجود دارد که نشان از قدمت و تاریخی بودن منطقه دارد. یکی از معروفترین این گورستانها در فاصله پنج کیلومتری تویدره تا مازیچال قرار دارد. تقریبا در هیچکدام از این گورستانها دیگر مردهای دفن نمیشود.
در روستای مازیچال مسیرهای پاکوب و مالروی زیادی وجود دارند که میتوانید هرکدام از آنها را برای پیادهروی انتخاب کنید
میتوانید از یک مسیر داخل جنگل پیادهروی کرده و از همان مسیر هم برگردید. اگر منطقه مه داشته باشد حتما از بلد و مردم محلی استفاده کنید اما اگر منطقه مهآلود نبود، میتوانید به شکل گروهی پیادهروی کنید. ما دو مسیر را برای پیاده روی در مازیچال به شما پیشنهاد میکنیم:
مسیر اول: پیادهروی از تپه مازیچال بهسوی جنگل و گوسفندسرای شورزمین: برای پیادهروی در این مسیر باید از تپه مازیچال شروع کنید که بعد از حدود ده دقیقه پیادهروی وارد جنگل خواهید شد. برای پیادهروی در این مسیر، باید حدود ۵۰۰ متر قبل از رسیدن به روستای مازیچال جاده خاکی سمت چپ جاده را که شب ملایمی دارد به سمت تپه مازیچال بروید. بالای این تپه چند خانه ساخته شدهاند که ادامه خانههای روستایی هستند.