آخرین اخبار
۱۵ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۸:۳۳

دریاچه گنج تخت سلیمان / عکس

بازدید:۲۱۸۸
صد آنلاین | شاید از مرموز و خطرناک بودن دریاچه تخت سلیمان شنیده باشید
کد خبر : ۳۰۳۲۵

به گزارش صد آنلاین ، شاید از مرموز و خطرناک بودن دریاچه تخت سلیمان شنیده باشید اما همین مرموز بودن دریاچه، آن را تبدیل به یکی از جذابیت‌های گردشگری برای گردشگران خارجی و داخلی کرده است.

 

 

 

 


مجموعه تخت سلیمان یکی از آثار تاریخی و باستانی ایران است که در 42 کیلومتری شمال شرقی شهر تکاب آذربایجان غربی و در یک منطقه کوهستانی قرار گرفته است. در شمال غربی تخت سلیمان تپه‌ای قرار دارد که در قله آن حفره‌ای به عمق 100 متر دیده می‌شود. نام این حفره «زندان سلیمان» است. کوه بلندی که در شمال شرقی این تپه قرار دارد به "تخت بلقیس" معروف است. در قسمت میانی محوطه مجموعه تخت سلیمان «آتشکده آذر گشب» قرار دارد که بنا بر روایاتی محل تولد زرتشت بوده است. اما آنچه بیش از همه در این منطقه باستانی برای گردشگران جذاب و شگفت انگیز است، وجود دریاچه‌ای مرموز، مملو از گنجینه‌های ایران باستان و سایر نقاط دنیاست.

 

دریاچه-گنج1.jpg

 

این دریاچه هرچند بسیار زیبا و آرام است، اما با بی‌رحمی هر جنبنده‌ای را به خود می‌بلعد، تا جایی ‌که هنگام بازدید از این مکان متوجه تابلو‌های متعددی می‌شوید که علایم هشدار دهنده "شنا ممنوع" را در داخل این دریاچه نشان می‌دهند. در چند سال اخیر عده‌ای از مسافران این تابلو‌ها را نادیده گرفته و وارد دریاچه شده‌اند که نه تنها زنده برنگشتند، بلکه جسدشان هم پیدا نشده است. برخی‌ معتقدند حضرت سلیمان در این نقطه عصای خود را بر زمین کوبیده، چشمه‌ای جوشیده و دریاچه‌ای را پدید آورده است. تعریف علمی‌تری از این پدیده وجود دارد که بلعیده شدن هر جنبنده‌ای روی سطح آب را به گِل حاصل از خاکستر آتشفشان کف دریاچه نسبت می‌دهد. کوروش پادشاه هخامنشی، پس از غلبه بر پادشاه لیدیه، شاه شکست خورده را با خود به ایران آورد و در مکانی نزدیک همدان اقامت داد اما تمام خزانه و اشیاء قیمتی او را به عنوان نذر در آب این دریاچه انداخت. همچنین در دوره‌های متمادی که جنگ‌های بین ایرانیان و رومیان در می‌گرفت، ساکنان این مناطق اموال نفیس خود را به عنوان نذر به این دریاچه می‌ریختند. به طوری‌که گفته می‌شود وقتی در سال 36 قبل از میلاد مسیح، این مکان توسط سردار "رومی" به محاصره درآمد، نگهبانان آتشکده و معبد ناهید، اشیاء قیمتی و گنجینه اموال خود را به داخل این دریاچه ریخته‌اند. بنابراین با توجه به اینکه در هیچ دوره‌ای از تاریخ امکان دسترسی به عمق این دریاچه وجود نداشته، می‌توان امیدوار بود که مقدار زیادی از نذورات و گنجینه‌های ایران باستان و سایر ملل، همچنان در کف این دریاچه مرموز باقی مانده باشند.

 

 

 

 

4461/س

اشتراک گذاری:
گزارش خطا
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها