۱۴ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۶:۱۲
بازدید:۳۸۴
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی توضیحاتی درباره تغذیه نوزادان و فواید شیر مادر ارائه کرد.
کد خبر : ۲۹۸۳۷

محمدرضا سهرابی ضمن گرامیداشت هفته جهانی تغذیه با شیر مادر(هفته اول آگوست مصادف با ۱۰ تا ۱۶ مردادماه) به شعار امسال آژانس بین‌المللی ترویج تغذیه با شیر مادر برای این هفته با عنوان "نگاهی نو به شیردهی مادران شاغل در خانواده، محل کار و جامعه اشاره کرد.

 

 


وی با اشاره به فواید بسیار زیاد شیر مادر، خاطرنشان کرد: شیر مادر کامل‌ترین و سازگارترین غذا برای نوزاد است و تا پایان شش ماهگی به تنهایی برای تغذیه شیرخوار کافی است.

به گفته وی کودکانی که از شیر مادر تغذیه می‌شوند ایمنی بهتری در مقابل بیماری‌ها دارند و کمتر به بیماری‌های گوارشی و اسهال مبتلا می‌شوند.

وی برقراری ارتباط عاطفی بین مادر و نوزاد را از دیگر فواید تغذیه با شیر مادر برشمرد و تاکید کرد: تلاش ما این است که هیچ کودکی از این نعمت الهی محروم نشود.

او عدم شیردهی مادر به نوزاد را باعث ایجاد پیامدهای زیادی در سطوح فردی، خانوادگی و اجتماعی برشمرد.

وی بخشی از جمعیت شاغل کشور را متشکل از زنانی برشمرد که در سنین باروری هستند و یادآور شد: حمایت اجتماعی و قانونی از این قشر در فرزندآوری و تشویق به تغذیه با شیر مادر اهمیت بسزایی دارد.

به گفته وی در قانون ترویج تغذیه با شیر مادر و قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به این حمایت‌ها توجه شده و در همین راستا مواد قانونی تصویب شده است.

سهرابی مرخصی زایمان و مرخصی ساعتی شیردهی مادران شاغل، آماده‌سازی اتاق شیردهی و مهد کودک در محل کار و تامین امنیت شغلی مادران پس از زایمان و بازگشت به کار را از جمله این قوانین برشمرد و افزود: همه سازمان‌ها، اداره‌ها و نهادها ملزم به اجرای این قوانین هستند و علاوه بر وزارت بهداشت سایر بخش‌ها و سازمان‌ها نیز باید در بهبود این شرایط مشارکت و همکاری داشته باشند.

وی با اشاره به تاثیر مثبت تغذیه با شیر مادر بر سلامت کودک به تبیین اقدامات حمایتی معاونت بهداشت دانشگاه از مادران در راستای ترویج تغذیه با شیر مادر پرداخت.

وی راه اندازی اتاق مادر و کودک در ۷۱ مرکز خدمات جامع سلامت دانشگاه را از جمله این اقدامات برشمرد که در راستای اجرای ماده ۲۲ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و تکریم و حفظ حقوق مادر و کودک انجام شده و فضایی امن با حفظ حریم خصوصی برای استراحت مادران باردار و شیردهی نوزادان است.

سهرابی با اشاره به تربیت مشاوران شیردهی، گفت: سومین دوره تربیت مشاوران شیردهی به صورت تئوری و عملی با حضور ۲۵ فراگیر سال گذشته اجرا شد و مشاوران آموزش دیده  پس از  گذراندن آزمون OSCE در حال ارائه خدمات در سطوح محیطی هستند.

او همچنین از فعالیت ۱۹ مرکز مشاوره شیردهی در حوزه تحت پوشش دانشگاه خبر داد که بیش از ۳ هزار مشاوره شیردهی توسط آنها در سامانه اداره سلامت کودکان وزارت بهداشت در سال ۱۴۰۱ ثبت شده است.

به گفته وی برگزاری دوره‌های آموزشی آمادگی زایمان طبیعی، اهمیت تغذیه با شیر مادر و فواید هم آغوشی مادر و نوزاد (برای بیش از ۷ هزار و۸۰۰ مادر)، آموزش مباحث کتب «قدم نو رسیده مبارک» و «مراقبت و نگهداری از نوزادان نارس» در  مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه‌های سلامت، خانه‌های بهداشت و بخش خصوصی از دیگر اقدامات صورت گرفته در این راستا بود.

او آموزش مادران را در موفقیت شیردهی در ساعات اولیه پس از تولد نوزاد بسیار مهم عنوان کرد و یادآور شد: در ۴۰ بیمارستان دوست‌دار کودک تحت پوشش این دانشگاه، آموزش‌های لازم در خصوص اهمیت تغذیه با شیر مادر در بخش‌های زنان، کلینیک بارداری، بلوک زایمانی، NICU و بخش اطفال به مادران ارائه می‌شود.

به گفته وی برگزاری کمیته دانشگاهی ارتقای سلامت نوزادان، کارگاه‌های آموزشی مشاوران شیردهی درخصوص اهدای شیر به بانک شیرمادر، طراحی چک لیست بازدید از اتاق مادر و کودک، تهیه منابع آموزشی برای سفیران سلامت و رابطان بهداشت و بازآموزی مراقبان سلامت و بهورزان از دیگر فعالیت‌های انجام شده در راستای ترویج تغذیه با شیرمادر توسط معاونت بهداشت دانشگاه بوده است.

بنابراعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی سهرابی در خاتمه سخنان خود، تاکید کرد: تغذیه با شیر مادر به تضمین بقا، سلامت و رفاه فرزندان و خانواده‌های آنها کمک می‌کند و در دستیابی به اهداف توسعه پایدار نقش کلیدی دارد.

انتهای پیام

اشتراک گذاری:
برچسب ها :
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها