۰۵ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۷:۰۰
بازدید:۷۵۲
صد آنلاین | فشارخون بالا و پایین هر دو می‌توانند نقش موثری در بروز انواع بیماری‌ها داشته باشند.
کد خبر : ۲۷۹۲۸

افراد مستعد استرس و اضطراب در معرض ابتلا به فشار خون بالا

قلب برای پمپاژ به نیرو نیاز دارد تا خون سرشار از اکسیژن را به سمت شریان‌ها ارسال کند. فشار خون را باید مقدار نیرویی معرفی کرد که خون فرد برای عبور از رگ‌ها به دیواره‌های آن وارد می‌کند.

 

رگ‌ها مسئول حمل اکسیژن و مواد مغذی به کل بدن هستند تا بتواند کار کند؛ قلب با هر بار تپش، خون را به شریان‌هایی پمپ می‌کند که در سراسر بدن پخش می‌شوند. این فرآیند ۶۰ تا ۱۰۰ بار در دقیقه و ۲۴ ساعت شبانه‌روز در حال انجام است.

 

یک پزشک درباره میزان فشار خون طبیعی گفت: فشار خون طبیعی، معمولاً با دو عدد اعلام می‌شود؛ به طور مثال، ۱۲۰/۸۰ میلی‌متر جیوه که اولین عدد به عنوان فشار خون انقباضی یا فشار سیستولیک و دومین عدد به عنوان فشار خون انبساطی یا فشار دیاستولیک شناخته می‌شود.

 

چه افرادی باید مراقبت بیشتری کنند تا به فشار خون مبتلا نشوند؟

 

این پزشک گفت: افرادی که دارای عوامل خطر هستند، مانند افراد دارای سابقه خانوادگی بیماری‌های قلبی، افراد چاق، کسانی که فعالیت بدنی کمی دارند و افراد مستعد استرس و اضطراب، باید مراقبت‌های بیشتری به منظور پیشگیری از فشار خون بالا انجام دهند.

 

او گفت: فشار خون بالا می‌تواند منجر به بیماری‌های قلبی مانند انسداد شرایین قلبی (آنژین صدری)، ایسکمی قلبی (سکته قلبی)، نارسایی قلبی و بیماری‌های مرتبط با عروق شود. از سوی دیگر، فشار خون پایین می‌تواند باعث احساس سرگیجه، ضعف عضلات و افتادگی فشار خون شود.

 

 

تاثیر استرس و اضطراب بر فشار خون

وی افزود: استرس و اضطراب می‌توانند فشار خون را افزایش داده و در بلندمدت، باعث بروز فشار خون بالا شوند. هورمون‌های استرسی مانند کورتیزول می‌توانند عوارض منفی بر سیستم قلب و عروق داشته باشند و به کنترل فشار خون کمک نکنند.

این پزشک درباره بیماری‌هایی که در به وجود آمدن فشار خون نقش دارند، بیان کرد: بیماری‌های مرتبط با چاقی، دیابت، اختلالات تیروئید، بیماری‌های کلیوی و اختلالات هورمونی مانند سندرم کوشینگ و فئوکروموسیتوم می‌توانند در بروز فشار خون بالا نقش داشته باشند. همچنین، تنش‌ها و مشکلات روحی و روانی می‌توانند به فشار خون بالا و یا پایین منجر شوند.

 

جدیدترین روش‌های کنترل فشار خون

وی ادامه داد: جدیدترین روش‌های کنترل فشار خون شامل استفاده از دارو‌های مختلف ضد فشاری، تغییرات در سبک زندگی مانند تغذیه مناسب، ورزش منظم، کاهش مصرف نمک و مواد مخدر و مدیریت استرس و اضطراب هستند. همچنین، روش‌های نوین دیگری نیز در حال بررسی و ارزیابی هستند که بهبود در کنترل فشار خون را در افراد مبتلا به بیماری‌های مرتبط با فشار خون ایجاد می‌کنند. به همین دلیل، مهم است که افراد به مراجعه به پزشک خود و استفاده از روش‌های مناسب جهت کنترل فشار خون توجه کنند تا از بروز عوارض جدی جلوگیری شود.

فشار خون یک پدیده کاملا ثابت نیست و فرد بر اساس فعالیتی که انجام می‌دهد، باعث تغییر در میزان و شدت آن می‌شود. به‌عنوان مثال ورزش و فعالیت‌های هیجان‌انگیز در تنظیم یا بالا رفتن فشار خون تغییر ایجاد می‌کند و در مقابل استراحت طولانی‌مدت موجب افت فشار خواهد شد.

اشتراک گذاری:
برچسب ها :
ارسال نظر
پربیننده‌ها پربحث‌ها