آخرین اخبار
۰۴ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۷:۲۰
کاهش چربی موی سر با این ترفندهای خانگی
بازدید:۲۵۱
صد آنلاین |   چرب شدن پوست سر و یا چرب شدن پوست صورت قطعا اتفاق ناخوشایندی نیست! وجود این چربی به میزان کافی باعث می‌شود که پوست سر و یا پوست صورت سالم بماند و زیبایی های خود را حفظ کنند. اما چربی پوست سر است که می‌تواند باعث احساس ناخوشایند خارش در سر شود.
کد خبر : ۲۷۷۷۴
 

به علاوه در بسیاری از موارد این چربی اضافه می‌تواند باعث پوسته‌پوسته شدن کف سر و حتی از بین رفتن حالت موها شود. این موارد است که باعث می شود به دنبال درمان چرب شدن پوست سر باشید. اما برای درمان این مشکل چه کارهایی می شود انجام داد؟ تا انتها با ما همراه باشید تا شما را با روش‌های حل این مشکل آشنا کنیم.

 

چرا پوست سر ما چرب می شود؟

 



پیش از اینکه به سراغ راهکارهای درمان چربی پوست سر برویم. باید بدانیم که علت اصلی ایجاد این مشکل چیست؟ عوامل زیادی وجود دارند که می‌توانند باعث چرب شدن پوست سر شوند که منشا آن‌ها می‌تواند محیطی، ژنتیکی یا درونی باشد. پوست سر ما برای حفظ سلامت خود و از دست ندادن رطوبت، به طور دائمی چربی تولید می‌کند. شدت این کار که توسط غدد سبوم انجام می‌شود؛ به دلایل مختلفی ممکن است تغییر کند که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

ژنتیک

برخی از افراد به صورت ژنتیکی پوست سر چربی دارند. به عبارت دیگر ژن‌های آن‌ها هستند که می‌توانند بر روی عملکرد غدد سبوم و میزان تولید چربی تاثیر بگذارند.

 

بیماری‌های پوستی

انواع مختلفی از بیماری‌های پوستی هستند که می‌توانند با تغییر در عملکرد سیستم ایمنی و غدد سبوم باعث تشدید تولید چربی در این ناحیه شوند. برای مثال بیماری درماتیت سبورئیک (Seborrhoeic Dermatitis) می‌تواند با تحریک پوست سر و غدد چربی، باعث تولید مقادیر زیادی چربی شود که علائم مختلفی مانند شوره و پوسته‌پوسته شدن را در پی خواهد داشت.

 

 

آکنه سر

در بسیاری از موارد ممکن است سلول‌های پوستی و مواد چربی در داخل منافذ گیر بیفتند؛ همین موضوع باعث می‌شود که زمینه برای رشد باکتری‌ها در این منافذ فراهم شود. این موضوع باعث تجمع زیاد چربی‌ها و ایجاد آکنه کف سر خواهد شد.

عوامل محیطی

در بسیاری از موارد آلودگی‌ها و دیگر عوامل محیطی باعث تغییر چربی پوست سر می‌شوند. این موضوعات به دلیل تاثیرگذاری بر روی هورمون‌ها می‌توانند میزان تولید چربی در پوست سر را افزایش دهند. در این موارد پوست سر شما ممکن است در واکنش ‌به یک عامل محیطی طبیعی یا مواد شیمیایی موجود در شوینده‌ها، میزان تولید چربی خود را افزایش دهد.

 

 

استرس

استرس یکی از عوامل بسیار مضر است که می‌تواند به طور مستقیم هورمون آندروژن را تحت تاثیر قرار دهد. این هورمون وظیفه دارد تولید سبوم را کنترل کند که در صورت داشتن استرس، عملکرد آن دچار اختلال خواهد شد.

شستشوی بیش از حد موها

شستشوی بیش از حد موها باعث می‌شود که پوست سر تحریک شده و چربی آن از بین برود. به همین دلیل به طور طبیعی پوست ناچار به تولید سبوم بیشتری خواهد شد که منجر به چرب شدن پوست سر خواهد شد. به علاوه باید دقت کنید که در صورت استفاده از انواع شامپوها و نرم‌کننده‌ها، موهای خود را به طور کامل آبکشی کنید تا هیچ مقداری از این مواد در لابلای موها باقی نمانند. زیرا می‌توانند تعادل چربی پوست سر را بر هم بزنند.

 

 

افزایش سن

یکی از عوامل اصلی که باعث افزایش مقدار ترشح چربی توسط غده‌های مختلف می‌شود؛ افزایش سن به ویژه در مردان است. زیرا در مردانی که سن آن‌ها بیشتر از 50 سال است؛ هورمونی به نام DHT ترشح می‌شود. این هورمون می‌تواند فولیکول‌های مو را کوچک کرده و باعث ایجاد پوست چرب در ناحیه کف سر شود. نکته مهم این است که ترشح چربی‌ها در پوست سر پس از سن بلوغ هم افزایش پیدا می‌کند؛ زیرا فرا رسیدن این سن باعث افزایش اندازه غدد چربی پوست سر شده و مقدار ترشح چربی را زیاد می‌کند.

استفاده از برس و شانه کثیف

یکی از مواردی که باعث می‌شود آلودگی‌ها، گرد و غبار و ذرات باقیمانده از محصولات مراقبتی و آرایشی به طور مستقیم به موها منتقل شوند؛ استفاده از برس و شانه‌ای است که به خوبی تمیز نشده باشد. این کار باعث می‌شود که موهای شما خیلی سریع کثیف شوند و میزان ترشح چربی در پوست افزایش پیدا کند.

 

 

چرب شدن پوست سر باعث عواملی مانند:

  • ریزش مو

  • شوره

  • چسبندگی و از بین رفتن حالت موها می شود.

 

 

روش های درمان خانگی برای چرب شدن پوست سر

  • تغییر رژیم غذایی

  • تغییر شامپو و نرم‌کننده

  • استفاده از آبلیمو

  • استفاده از آلوئه ورا

  • روغن زیتون

  • استفاده از سرکه سیب

  • شامپوی نعناع

سخن آخر

اشتباه‌هاتی که خواندید، شایدجزئی و بی‌اهمیت به نظر برسند، اما این جزئیات را دست کم نگیرید! کافی است به توصیه های این مقاله عمل کنید تا به مرور زمان، متوجه تفاوت آن بشوید. اگر شما هم در درمان چربی موی سر تجربه های دیگری داشتید، در قسمت «ثبت نظر» آن را با ما به اشتراک بگذارید.

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
پربیننده‌ها پربحث‌ها