به گزارش صد آنلاین ، بر اساس مطالعه اخیر انجام شده توسط دانشگاه تولین، برخی نوشیدنی های محبوب حاوی فلزات سمی در مقادیری فراتر از استانداردهای فدرال برای نوشیدنی های سالم هستند.
در این تحقیق 60 نوشیدنی مورد آزمایش قرار گرفت و مشخص شد که پنج مورد از آنها حاوی غلظت بالاتری از یک فلز سمی خاص نسبت به چیزی است که طبق استانداردهای فدرال ایمن در نظر گرفته می شود.
این گزارش خاطرنشان کرد که دو آب میوه مختلف حاوی غلظت آرسنیک بیش از استاندارد 10 میکروگرم در لیتر بودند؛ علاوه بر این، یک آب زغال اخته، یک میوه مخلوط و آب هویج و یک شیر جو دوسر همگی دارای سطوح کادمیوم فراتر از استاندارد 3 قسمت در میلیارد بودند.
نوشیدنیهای نمونهگیری شده شامل نوشیدنیهایی هستند که معمولاً در فروشگاههای مواد غذایی یافت میشوند و (آب میوههای منفرد و مخلوط، شیرهای گیاهی، نوشابههای گازدار و چای) برای ۲۵ فلز مختلف سمی و عناصر کمیاب اندازهگیری شدند.
بر اساس یافته های منتشر شده در مجله ترکیب و تجزیه و تحلیل مواد غذایی، آب میوه های مخلوط و شیرهای گیاهی (مانند جو و بادام) بیشتر از سایر نوشیدنی ها حاوی غلظت بالایی از فلزات سمی هستند.
به طور کلی، هفت عنصر از 25 عنصر بر اساس استانداردها در برخی از نوشیدنی ها، از جمله نیکل، منگنز، بور، کادمیوم، استرانسیوم، آرسنیک و سلنیوم فراتر رفته است. در حالی که سرب در بیش از 93 درصد از 60 نمونه شناسایی شد، اکثر آنها حاوی سطوح بسیار پایین، زیر 1 قسمت در میلیارد بودند.
بالاترین سطح (6.3 میکروگرم/کیلوگرم) در نوشیدنی ورزشی لیموترش یافت شد، هرچند که کمتر از استانداردهای EPA و WHO برای آب آشامیدنی است.
گودبو، نویسنده اصلی و استادیار علوم بهداشت محیط در دانشکده بهداشت عمومی و پزشکی گرمسیری دانشگاه تولان، گفت که این مطالعه بسیار مهم می باشد، زیرا مطالعات کمی وجود دارد محتوای نوشیدنیهای آمریکایی را بررسی میکنند.
گودبو گفت: «تعجب آور بود که مطالعات زیادی در مورد عناصر سمی و ضروری در نوشابه ها در ایالات متحده وجود ندارد و این آگاهی را ایجاد می کند که نیاز به مطالعه بیشتر است.»
این نوشابه ها اغلب در مقادیر کمتر از آب مصرف می شوند، به این معنی که خطرات سلامتی برای بزرگسالان به احتمال زیاد کم است اما گودبو گفت والدین باید مراقب نوشیدنی هایی باشند که به فرزندانشان می دهند.
وی گفت: «مردم باید از دادن آب میوه های مخلوط یا شیرهای گیاهی با حجم بالا به نوزادان و کودکان خردسال خودداری کنند. آرسنیک، سرب و کادمیوم مواد سرطانزای شناخته شدهای هستند و به خوبی ثابت شدهاند که باعث آسیب اندامهای داخلی و آسیبهای شناختی در کودکان، به ویژه در مراحل اولیه رشد مغز میشوند.»
گودبو گفت که بیشتر این عناصر موجود در نوشیدنی ها احتمالاً از خاک آلوده به دست می آیند و این فلزات به طور طبیعی وجود دارند، بنابراین خلاص شدن از شر آنها به طور کامل دشوار است.
هانا استونر و جولیا اشمد، دانشجویان دانشگاه تولین که در این مطالعه شرکت کردند، گفتند که امیدوارند این یافته ها مردم را تشویق کند که بیشتر در مورد آنچه مصرف می کنند فکر کنند.
در مسمومیت، این دوز است که اغلب تفاوت را ایجاد می کند، بنابراین همه چیز در حد اعتدال باید باشد اما این آگاهی را ایجاد می کند که نیاز به مطالعه بیشتر داریم.
گودبو گفت:« گام بعدی انجام یک ارزیابی ریسک بر اساس داده های جمع آوری شده برای مشاهده اثرات مصرف فلزات سمی در کودکان و بزرگسالان است و ما کنجکاو هستیم که به کاوش در نوشیدنیها و غذاهایی که به صورت تجاری به مصرفکنندگان میفروشند، ادامه دهیم.»